Μεσοβέζικη λύση από την εφέσεων για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Μερικώς δικαιωμένο έβγαλαν τον ΠΑΟΚ οι δικαστές της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, οι οποίοι προτίμησαν να κόψουν το… καρπούζι στη μέση. Αποφάσισαν, λοιπόν, να τιμωρήσουν τον δικέφαλο του βορρά, μόνο με τον μηδενισμό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά όχι με αφαίρεση βαθμών, που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, για τον τραυματισμό του Γκαρσία στο ντέρμπι της Τούμπας που δεν έγινε ποτέ…

Μετά από περίπου 10 ώρες συνεδρίασης, η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε πως οι 3 βαθμοί επιστρέφονται στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός παίρνει με 3-0 το παιχνίδι της Τούμπας στα χαρτιά, ενώ παράλληλα αναίρεσε και την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που σημαίνει πως το ματς με την ΑΕΚ, μπορεί να γίνει με την παρουσία κόσμου! 

Στην παρούσα, βέβαια, δεν αλλάζει κάτι στον βαθμολογικό πίνακα, όπου δεν είχε περαστεί η αφαίρεση των βαθμών, αφού δεν είχε τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Μένει να δούμε το σκεπτικό της απόφασης, η οποία μοιάζει και είναι μεσοβέζικη, ούτως ώστε να προσφέρει μία ενδιάμεση λύση που εν μέρει θα τους βολέψει όλους, με τους δικαστές να αποδέχονται την υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ, αλλά να μην του  επιβάλλουν τις προβελπόμενες από τον ΠΚ κυρώσεις. Η εξάλειψη της  ποινής των -3 έγινε προφανως με το αιτιολογικό ότι το παιχνίδι δεν είχε ακόμα ξεκινήσει, αν και οι δύο ομάδες ήταν παρατεταγμένες έτοιμες για την σέντρα, κάτι που προφανώς αξιοποίησαν οι  δικαστές για να βγάλουν αυτή την απόφαση, σε αντίθεση με όσα προβλέπουν οι  κανονισμοί σε σχέση με τον μηδενισμό της υπαιτιότητας.

Η αλήθεια είναι ότι πιέστηκαν ιδιαίτερα από πολλά μέτωπα τις τελευταίες ώρες για να κάνουν αυτό που έκαναν.

Τώρα θα είναι άξιον απορίας πώς ο ΠΑΟΚ θα εκδώσει εισιτήρια και ποια εφορία θα ανοίξει Κυριακάτικα για να τα σφραγίσει. Για τον ΠΑΟΚ, βέβαια, έχει ανοίξει και τράπεζα την Κυριακή. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ότι αυτές οι διαδικασίες έχουν ήδη ολοκληθεί, οι οποίες πλέον γίνονται και ηλεκτρονικά, ενώ η διαδικασία του σφραγίσματος δεν είναι απαραίτητη πια. Και πλέον με νίκη επί της ΑΕΚ απόψε το βράδυ, ο ΠΑΟΚ θα επανέλθει σε θέση τίτλου!

Οι ουρές στα εκδοτήρια της Τούμπας έχουν ήδη αρχίζει να σχηματίζονται…

Αναλυτικά η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ μετά από συνεδρίαση 11 ωρών:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. συνεκδίκασε α) την έφεση της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθ. 66/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE, β) την με αρ. πρωτοκ. εισερχ. της SUPER LEAGUE 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γ) την με αριθμό πρωτοκ. εισερχ. 79/01.03.2018 SUPER LEAGUE κύρια παρέμβαση της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατά της υπό στοιχείο Β΄ ένστασης της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη ως προς τις επιμέρους διατάξεις: α) της πειθαρχικής ποινής αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και β) της πειθαρχικής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές ημέρες.

Αποφάνθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ.

Κατακύρωσε τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Επέβαλε στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ την συνολική χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ.

Δείτε επίσης:

© 2018 Flogasport.gr
All rights reserved