Στο Μπακού η Εθνική ενόργανης για το Παγκόσμιο

Με έξι αθλητές και δύο αθλήτριες, αναχώρησε η Εθνική ομάδα της ενόργανης γυμναστικής για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα διεξαχθεί από την Πέμπτη (15/3) έως και την Κυριακή (18/3) το Παγκόσμιο Κύπελλο AGF Trophy Cup. Από εκεί ξεκινάει και πάλι η νέα αγωνιστική περίοδος για τους γυμναστές, που θα κορυφωθεί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα (25/10-3/11). 

Στην αποστολή μετέχουν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Νίκος Ηλιόπουλος, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης, Ιωάννα Ξουλόγη και Εβελίνα Μάγια, συνοδευόμενοι από τους προπονητές Δημήτρη Ράφτη, Γιώργο Αγγέλου, Θεόφιλο Λαλεχό, Κώστα Χατζηζήση και τους διεθνείς κριτές Σταύρο Γαλερό, Ιουλία Παλαμάρα.

Οι Έλληνες πρωταθλητές θα κληθούν να συνεισφέρουν σε αρκετά όργανα ο καθένας, προκειμένου να βοηθήσουν την Ελλάδα να μπει στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης σε άνδρες και γυναίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό θα δώσει στην Ελλάδα το δικαίωμα εκπροσώπησης με πλήρεις ομάδες στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, το οποίο θα αποτελέσει και βασικό κριτήριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στο Μπακού ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί στους κρίκους, όπου παραμένει αήττητος από τον Απρίλιο του 2016, αλλά και στις ασκήσεις εδάφους. Στους κρίκους θα αγωνιστεί επίσης ο φιναλίστ του περσινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ενώ ο πεντάκις πρωταθλητής Ευρώπης στο μονόζυγο, Βλάσης Μάρας, θα κάνει την επανεμφάνισή του έπειτα από 11 μήνες. Σε δύο όργανα θα συμμετάσχουν ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), ο Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος, δίζυγο) και ο Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο).

Στην κατηγορία των γυναικών, η πρωτοεμφανιζόμενη Εβελίνα Μάγια θα παρουσιάσει προγράμματα σε τρία όργανα (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός, έδαφος), περίπου δύο εβδομάδες πριν κλείσει τα 16 χρόνια, ενώ η Ιωάννα Ξουλόγη σε δύο όργανα (δοκός, έδαφος).

Στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού έχουν δηλώσει συμμετοχή 102 αθλητές και αθλήτριες (75 άνδρες, 27 γυναίκες) από 23 χώρες. 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε επίσης:

© 2018 Flogasport.gr
All rights reserved