Τα έκανε μαντάρα η FIFA και ρίχνει άσφαιρα

Την πιθανότητα αποκλεισμού της Ελλάδας από μέλος  της FIFA εξετάζει η επιτροπή παρακολούθησης της ΕΠΟ, όπως γνωστοποιήθηκε από ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Θα πρέπει, ωστόσο, να αναλογιστεί και τις ευθύνες της, αφού υποτίθεται ότι παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο…

H ανακοίνωση της FIFA:

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στην δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η Επιτροπή Παρακολούθησης έχει ενημερωθεί την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2017/2018.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων , θα υποχρέωνε την FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της Ένωσης».

Αυτά, λοιπόν, λέει η FIFA και η επιτροπή που δήθεν παρακολουθεί την ΕΠΟ, κι ας φταίει, κι ας έχει το μεγαλύτερο ίσως μερίδιο της ευθύνης, αφού η παγκόσμια ομοσπονδία ήταν αυτή που επέτρεψε στον Σταύρο Κοντονή να πάρει το ποδόσφαιρο από τα χέρια των ανθρώπων του και να το παραδώσει στο κράτος…

Τελικά τι κάνουν εδώ πέρα τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA;

Μόνο για να μασάνε τα λεφτά της ΕΠΟ, τους φέρανε;

Εύλογές, οι απαντήσεις.  Τα έκανε μαντάρα η FIFA, λοιπόν. Με πολλά τραγικά λάθη από την εποχή που έβαλε τον συγχωρεμένο Κωστάκη Κουτσοκούμνη να βρει την λύση, αλλά παρέδωσε το ποδόσφαιρο στο κράτος ξηλώλοντας το νόμιμα εκλεγμένο ΔΣ της ΕΠΟ με υπόγειες και παράτυπες πράξεις, όπου ενεπλάκησαν και δικαστικά στελέχη.

Τώρα, λοιπόν, μας τραβάει και το αυτί. Μην έχετε κανέναν φόβο αποκλεισμού πλέον. Όσοι οι δικοί τους βρίσκονται στην Ελλάδα και πληρώνονται αδρά, δεν υπάρχει περίπτωση τέτοια. Εφόσον η FIFA του Τζιάνι Ινφαντίνο δεν μας πέταξε έξω όταν ο Κοντονής ισοπέδωνε όλες τις κανονιστικές διατάξεις της αυτοδιοίκησης στο ποδόσφαιρο, δεν πρόκειται να μας πετάξει ποτέ. H FIFA του Τζιάνι δεν είναι ίδια με την FIFA του Μπλάτερ. Και η σημερινή της ανακοίνωση ήταν άσφαιρα για να κάνει λίγο… θόρυβο.

Δείτε επίσης:

© 2018 Flogasport.gr
All rights reserved