Το παραδέχτηκε η κυβέρνηση: Κύριοι, αποτύχαμε! Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος αποφάσισε ο Τσίπρας – «Δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος»

Οι κυβερνήσεις της κάθε χώρας έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις όταν η κατάσταση έχει να κάνει με θέματα ασφαλείας. Έτσι και η δικιά μας κυβέρνηση, μετά την είσοδο του Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και τις εικόνες που έκαναν τον γύρω του κόσμου ξεφτιλίζοντας την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο ανά τον κόσμο, αποφάσισε να διακόψει επ’ αόριστον το πρωτάθλημα, κατόπιν εντολής του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα! Όταν πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι, λοιπόν… Κι ας προκάλεσε η ίδια εν τέλει όλο τον.. πονοκέφαλο.

  • Γράφει ο Ντίνος Κούλης

    Γράφει ο Ντίνος Κούλης

Η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα θα μεταφραστεί ποικιλοτρόπως και θα σχολιαστεί θετικά κυρίως  ως προς την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα, αν και ουσιαστικά έπεσε η ίδια στον …λάκκο που έσκαψε για κάποιους άλλους. Τι «είπε» στον κόσμο κατ΄ουσίαν η κυβέρνηση με την σημερινή της απόφαση να διακόψει το πρωτάθλημα μέχρι να …ξεχαστούν οι εικόνες του πιστολέρο Σαββίδη να αλωνίζει μενόμεμος μαζί  τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας;

Κύριοι, όλες οι προσπάθειες μας για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, απέτυχαν! Και όχι μόνο αποτύχαμε στο να το κάνουμε καλύτερο, στο πλαίσιο της πολυδιαφημισμένης …εξυγίανσης, αλλά το κάναμε τελικά και πολύ χειρότερο!

Γι’ αυτό, τραβάμε λουκέτο!  Γιατί δεν πιστεύουμε πια σε καμία εξυγίανση, σε κανένα καθαρό ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τίποτα απ΄όλα αυτά,  ούτε ακόμα και την αθλητική δικαιοσύνη που φτιάξαμε με τους τακτικούς δικαστές.

Όλα, βέβαια, γίνονται για τα μάτια του κόσμου,  αφού έτσι κι αλλιώς βολεύει τώρα μια διακοπή, αφού θα υπήρχε έτσι κι αλλιώς λόγω της Εθνικής και τα βλέμματα όλων στρέφονται πλέον στον αγώνα κόντρα στην Ελβετία στην Τούμπα.

Η ατμόσφαιρα είναι ήδη πολύ φορτισμένη στη Θεσσαλονίκη για να υποδεχτεί ένα τέτοιο διεθνές ματς. Γι’ αυτο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ίσως και η σκέψη για αλλαγή της έδρας.

«Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και το κλείνουμε», παραδέχτηκαν ουσιαστικά.

Η απόφαση ελήφθη μετά  την σύσκεψη του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα. Ο Σταύρος Κοντονής που τα έκανε όλα αυτά, πουθενά. Άφαντος.

Εξερχόμενος από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο Βασιλειάδης ομολόγησε την ολοκληρωτική αποτυχία της κυβέρνησης: «Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχε δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά (!), αλλά μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η προσπάθεια, να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, τις αμέσως επόμενες ώρες θα αρχίσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ, τη Λίγκα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αν δεν υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνημένο από όλους, με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω». Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Περιμένουμε τις προτάσεις από την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Το σημαντικό είναι πως πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε».

Όσο για το τι χρειάζεται να αλλάξει, είπε: «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους και πρέπει να αυστηροποιηθούν ακόμη περισσότερο. Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες».

Η απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 868/12-3-2018, είναι η ακόλουθη:

Αποφασίζουμε τη διακοπή επ’ αόριστον διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος SUPER LEAGUE περιόδου 2017-2018, καθώς και των ποδοσφαιρικών αγώνων Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας (SUPER LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE) περιόδου 2017-2018, με άμεση ισχύ από 12/03/2018.

Η ως άνω διακοπή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αυξημένης αντιπαλότητας και το εξόχως τεταμένο κλίμα όπως διαμορφώθηκε με την εμφάνιση αξιωματούχου ομάδας και συγκεκριμένα του προέδρου της γηπεδούχου ΠΑΕ ΠΑΟΚ κου Σαββίδη, να οπλοφορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 11/03/2018 στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ και που απεικονίζεται στο video της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο καθώς και τις εμπρηστικές δηλώσεις των αξιωματούχων κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ιδίως κατά τις τελευταίες αγωνιστικές. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια καθόσον πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές.

Κατόπιν, τούτου, το σημερινό ματς ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Σμύρνης, με το οποίο έκλεισε η 25η αγωνιστική, αναβλήθηκε.

Όταν, βέβαια, η ΑΕΚ είχε ζητήσει την αναβολή του πρωταθλήματος, για όλους αυτούς τους λόγους, ο Βασιλειάδης… κουκιά έσπερνε. Και τώρα, μαζί με τον πρωθυπουργό θερίζουν τις θύελλες που προκάλεσαν ως κυβέρνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος», ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα και στην συνάντηση που ακολούθησε με τον Σταλύρο Θεοδωράκη για το ίδιο θέμα…

Ακόμα, βέβαια, δεν παραιτήθηκε κανείς…

Δείτε επίσης:

© 2018 Flogasport.gr
All rights reserved