Skip to main content

Αποθέωση Τεντόγλου στο Καυτανζόγλειο (vids)

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών επέστρεψε φέτος στη Θεσσαλονίκη και μαζί ο κόσμος στις εξέδρες του Καυτανζογλείου Σταδίου. Ένα διήμερο δράσης, έντασης και ενδιαφέροντος με τους φίλους του στίβου να απολαμβάνουν την παρουσία των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών μας. Στις εξέδρες του σταδίου βρέθηκαν και τις δύο ημέρες επίλεκτοι αθλητές του ΣΕΓΑΣ από τις ΕΑΣ της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονιάς και Ανατολικής Μακεδονίας Θρακής, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ορισμένα από τα αθλητικά τους ινδάλματα.

Oπως ήταν λογικό την προσοχή τράβηξε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο αθλητής που στο πέρασμα του στα στάδια της χώρας, γίνεται αντικείμενο θαυμασμού μικρών και μεγάλων. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσθέσει στο ενεργητικό του μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση, αφού ήταν νικητής με άλμα στα 8,32 (2,3), ενώ με κανονικές συνθήκες σημείωσε 8,24 μ. (1,5). Ο Τεντόγλου σε κάθε του άλμα ζήταγε και έπαιρνε το έντονο και ρυθμικό χειροκρότημα του κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί πάνω από το σκάμμα του μήκους. Ο 24χρονος, ο οποίος  είχε ακόμη ένα έγκυρο άλμα στα 8,04 μ. (3,3) θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Diamond League της Στοκχόλμης (30/6) κι έπειτα θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ με την εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

“Απίθανος κόσμος κάτι που μόνο σε Ολυμπιακούς αγώνες έχω συναντήσει. Μπορεί να βγήκε η καλύτερη επίδοση στο τελευταίο μου άλμα αλλά έπρεπε να πιεστώ για να βγει ένα καλό άλμα. Τώρα μπορεί να μην χρειάστηκε αλλά κάτι έπρεπε να κάνω… στο τελευταίο μου άλμα. Είναι μια τακτική αυτή, όπου το πρώτο άλμα μου δίνει την επίδοση και μέσα από τα άλλα πέντε έχω την επιλογή να ρισκάρω. Στο Diamond League στη Σουηδία έχω να αντιμετωπίσω τον Τομπίας Μόντλερ οποίος παίζε στην έδρα του. Εγώ όπως πάντα θα επιδιώξω τη νίκη, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες”, είπε ο Τεντόγλου, που όπως σε κάθε του αγώνα έτσι και στη Θεσσαλονίκη μοίρασε δεκάδες αυτόγραφα και βγήκε φωτογραφίες με τους θαυμαστές του. Στον Τεντόγλου απονεμήθηκε και το έπαθλο “Μιχάλης Σταματόπουλος”, που πηγαίνει στον αθλητή ή στην αθλήτρια με την καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (ΓΣ Κηφισιάς), που ήταν δεύτερος με 7,77 μ. (2,1) σε έναν από τους καλύτερους αγώνες του τον τελευταίων ετών. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού με τη σημερινή του εμφάνιση ανοίγει το δρόμο για πρόκριση στο Μόναχο μέσω του ράνκινγκ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Αντώνης Στυλιανίδης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 7,55 μέτρα.

Η Πόλακ νικήτρια στο επί κοντώ

Η Ελένη Πόλακ αναδείχθηκε νικήτρια στο επί κοντώ με 4,25 μ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη δεν έκανε την επίδοση που θα ήθελε, αφού στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,40 μέτρα. Ο αέρας δημιούργησε προβλήματα στις αθλήτριες, αφού εκτός από την Πόλακ, που δεν κατάφερε να ανέβει ψηλά, ούτε η Νικόλ Κυριακοπούλου, κατάφερε να κάνει καλή εμφάνιση. Η αθλήτρια δεν μπόρεσε να περάσει τα 4,35 μ., το αρχικό ύψος που δοκίμασε. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Κατερίνα Βαγενά με 4,05μ. και το χάλκινο η Εύα Κοτσαχείλη με 3,95 μέτρα. Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου (ΓΣ Σέρρες 93) μετείχε στον αγώνα στην κατηγορία των Γυναικών Κ23 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με άλμα στα 4,15 μέτρα. Η αθλήτρια του Σάββα Κεφαλίδη, η οποία προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Κ18 είχε ρεκόρ 4,13 μέτρα.

Ατομικό και όριο από την Μαρία Κάσσου

Η Μαρία Κάσσου (Παναξιακός) έκανε πολύ καλή εμφάνιση, αφού όχι μόνο αναδείχθηκε για πρώτη φορά νικήτρια στα 5.000 μ. στις γυναίκες, αλλά με 16.22.13 πέτυχε το όριο για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι.

Η δρομέας του Σταύρου Καρρέ έκανε μεγάλο ατομικό και άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Δεύτερη ήταν η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) με 16.52.22 και τρίτη η Ντενίσα Μπάλλα (ΠΓΣ) με 17.04.14. Η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) δεν ολοκλήρωσε την κούρσα της, αφού φάνηκε επηρεάστηκε από την πτώση στα 1.500 μέτρα και εγκατέλειψε την κούρσα.

Ο Μέρλος νικητής στο ύψος με 2,19 μ.

Ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) αγωνίστηκε μέσα στο “σπίτι” του και αναδείχθηκε νικητής στο ύψος με 2,19 μ. πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο αθλητής έκανε καλή εμφάνιση, μία περίπου εβδομάδα, πριν τη συμμετοχή του στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Γιώργος Φράγγογλου (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 2,11 μ. που είναι ατομικό του και την τρίτη ο Γρηγόρης Χάσσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος). Ο Αντρέα Μίτα (Αστέρας Πρέβεζας) ήταν νικητής στους Άνδρες Κ23 με 2,07 μέτρα.

Πρέπει να αρχίσω να συμβαδίζω με τις συνθήκες των αγώνων. Κρύωσα μέχρι να αρχίσω τις προσπάθειές μου αλλά αυτό αφορά εμένα και πρέπει να το διορθώσω. Είμαι σταθερός στο 2,20 μ, τεχνικά είμαι καλά και το μότο μου είναι όσο πιο ψηλά γίνεται. Σειρά έχουν οι Μεσογειακοί Αγώνες“, είπε ο Μέρλος.

Μεγάλο ρεκόρ από τον Κοτίτσα έκτος όλων των εποχών

Ο Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν ένα από τα πρόσωπα της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής στα 800 μ. με 1.47.00 πετυχαίνοντας ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής, ο οποίος άφησε πίσω το 1.48.07, έγινε ο έκτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα και παράλληλα έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να κυνηγήσει γρηγορότερη επίδοση. Ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου, παρότι έτρεχε δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό έκανε την κούρσα του όπως την είχε προγραμματίσει και πλέον σκέφτεται τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μέσα από το σύστημα ράνκινγκ. Δεύτερος ήταν ο Χαρίδημος Ξενιδάκης (Σητειακός) με 1.48.79 και τρίτος ο Γιώργος Ματζαρίδης με 1.49.86. 

“Δεν υπήρξε τακτική όλα μέσα. Έτρεξα γρήγορα από την αρχή. Ήμουν εγώ και ο εαυτός μου. Το κυνηγούσα καιρό αυτό και στο τέλος ένιωσα ένα δυνατό συναίσθημα με τον κόσμο να έρχεται και να με αγκαλιάζει για την νίκη μου”, είπε ο Κοτίτσας μετά το τέλος της κούρσας, που θα έχει την ευκαιρία για μια ακόμη γρηγορότερη κούρσα στους Μεσογειακούς.

Μεγάλο ατομικό ρεκόρ και από τον  Γρανιτσιώτη

Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΓΟ Γιάννης Παλάσκας) κατάφερε να πετύχει αυτό που κυνήγησε αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια, να βρει μια επίδοση κάτω από τα 21.00 στα 200 μέτρα. Και το πέτυχε στο κορυφαίο εθνικός πρωτάθλημα, αυτό των Ανδρών/Γυναικών, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 21χρονος σπρίντερ έτρεξε στην πρώτη τελική σειρά των 200 μ. και τερμάτισε σε 20.84 (-2,0) στην πρώτη κούρσα της καριέρας του κάτω από το φράγμα των 21.00. Ο αθλητής του Γιάννη Μοσχούτα είχε ρεκόρ 21.21 από το 2020.

Δεύτερος ήταν ο νικητής της δεύτερης τελικής σειράς, Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος) με 21.45 (-0,9) και τρίτος ο Παναγιώτης Τριβυζάς με 21.18.

Η Αναστασίου το χρυσό στις Γυναίκες

Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) ήταν νικήτρια στα 200 μ. με 23.77, στον πρώτο τίτλο της καριέρας της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια παρότι πρόσφατα νόσησε από covid- 19 κι έμεινε εκτός προπονήσεων είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα. Δεύτερη τερμάτισε η Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομ.) με 24.29 και τρίτη ήταν η Στέλλα Μιχαηλίδου (ΑΟ Ερμής) με 24.41. Η πρώτη έτρεξε στην 2η σειρά και η δεύτερη στην 1η και οι δύο έκαναν ατομικά ρεκόρ.

Το νταμπλ η Κουτλή

Η Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης) ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη συμμετοχή της στη διοργάνωση, αφού κατάφερε να κάνει το νταμπλ. Η αθλήτρια μετά τη νίκη στα 1.500 μ., επικράτησε και στα 800 μ. με 2.12.90. Δεύτερη με 2.13.62 ήταν η Γεωργία Δεσπολάρη (ΓΣ Απόλλων Πύργου) και στην τρίτη η Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος) με 2.13.86.

Τσίτσος στο ακόντιο Ανδρών

Ο Δημήτρης Τσίτσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν νικητής στον ακοντισμό με 73,64 μ. και έκανε δύο τις νίκες του στη διοργάνωση. Δεύτερος ήταν ο Κώστας Μυλωνάς (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 72,75 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και τρίτος ο Γιώργος Χριστακάκος (ΟΣΦΠ) με 68,72 μέτρα.

Σταμούλης στα 5.000 μ. 

Στα 5.000 μ. νικητής για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ήταν ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 14.12.74. Δεύτερος ήταν ο Μάριος Αναγνώστου (Αναγέννηση Λαμίας), που ήταν το φαβορί, αλλά έμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε σε 14.15.69. Τρίτος ήταν ο Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 14.32.37.

Πρώτη νίκη για την Χαϊτίδου με άλμα στα 6,47 μέτρα

Η Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ) εκμεταλεύτηκε την…έδρα και την καλή της κατάσταση και έφτασε στην πρώτη της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών.

Η 22χρονη αθλήτρια στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια και ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση, προσγειώιηκε στα 6,47 μ. (2,0) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η αθλήτρια είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,23 μ. (0,8), 6,17 μ. (0,6) και 6,14 μ. (1,9) και πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι 6,49 μ. από φέτος. Δεύτερη ήταν η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) με 6,28 μ. (2,8) και τρίτη η Ναταλία Μπέση (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με 6,12 μ. (1,9). Η Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) έκανε 6,10 μ. και επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 στο Κάλι. Το μήκος των γυναικών έγινε με αρκετό κόσμο στις εξέδρες πάνω από το σκάμμα, που είχαν την ευκαιρία να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των αθλητριών. Η Χαϊτίδου την Τρίτη αναχωρεί με την ελληνική ομάδα για Αλμερία, προκειμένου να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η Γναφάκη τη νίκη στα χαμηλά εμπόδια

Η Δήμητρα Γναφάκη (ΠΑΟ) ήταν νικήτρια στα 400 μ. εμπ. με 57.35 σε μια κούρσα όπου έτρεξε δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη επέλεξε από την αρχή να κάνει μια γρήγορη κούρσα και σε αντίθεση με τον αγώνα του βαλκανικού έδειξε να έχει δυνάμεις στο τέλος. Η Γναφάκη, η οποία διεκδικεί την πρόκριση στο ευρωπαϊκό του Μονάχου, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στους Μεσογειακούς, εκεί όπου με τον απαραίτητο συναγωνισμό θα διεκδικήσει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ολυμπία Καραγιάννη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 60.53 και τρίτη η Βασιλική Μητσιούλη (Ζευς Τρικάλων) με 61.60.

“Ένιωσα στο ζέσταμα κάποια ατονία ίσως λόγω ζέστης και της κούρασης λόγω των πολλών αγώνων αλλά στην προθέρμανση λίγο πριν την κούρσα ένιωσα καλά. Στην κούρσα ένιωθα ότι περνούσα καλά τα εμπόδια, ήθελα όμως κάτι πιο γρήγορο για να μπω στις 40 του ρανκινγκ λιστ να πάρω την πρόκριση για το παγκόσμιο. Τώρα είναι δύσκολο. Έχω όμως στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είπε η Γναφάκη για τη σημερινή της εμφάνιση.

Επτά νίκες για τον Κώστα Νάκο

Ο Κώστας Νάκος (ΟΣΦΠ) παρότι προέρχεται από δύσκολη χρονιά στη διάρκεια της οποίας έμεινε πίσω, λόγω τραυματισμών, κατάφερε στον κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα να πετύχει το στόχο του. Ο αθλητής τερμάτισε πρώτος στα 400 μ. εμπ. με 51.94 και έφτασε στις επτά νίκες στο πρωτάθλημα. Ο Νάκος έκανε σήμερα μόλις την τρίτη του κούρσα στη σεζόν. Δεύτερος στο αγώνισμα ήταν ο Δημήτρης Λεβαντίνος (ΓΣ Κερατσινίου) με 52.21 και τρίτος ο Σαράντης Σαραντινός (Πήγασος Ηρακλείου) με 53.16.

“Από την πίεση που είχα πονούσε το κεφάλι μου. Έβαλα ένα στοπ σε όλους αυτούς που μιλούσαν αρνητικά για μένα. Αλλά δεν ξέρουν πως αντιδρά η καρδιά ενός πρωταθλητή. Εννοείται πως δεν με ενδιέφερε η επίδοση. Ήταν η 7η νίκη μου αλλά πολύ καλύτερη ψυχωλογικά από την περσυνή», είπε ο Κώστας Νάκος.

Νέα μεγάλη βολή από την Σταματία Σκαρβέλη

Tο πρόγραμμα της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε νωρίτερα με την Σταματία Σκαρβέλη να εντυπωσιάζει για μία ακόμα φορά.

Η έμπειρη αθλήτρια στέφθηκε πρωταθλήτρια για τέταρτη φορά στην καριέρα της και το συνδύασε με βολή στα 70,31 μ. ολοκληρώνοντας τον έκτο αγώνα της στη σεζόν με επίδοση πάνω από τα 70,00 μέτρα. Η Σκαρβέλη ξεκίνησε τον αγώνα της με 68,59 μ., συνέχισε με 69,86 μ., στην τρίτη βολή σημείωσε την καλύτερη επίδοση της, ήταν άκυρη στην τέταρτη, έκανε 70,16 μ. στην πεμπτη και 69,97 μ. στην έκτη. 

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Σταυρούλα Κοσμίδου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 60,59 μ. και τρίτη η Κατερίνα Βαμβουκάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 58,91 μέτρα.

“Είμαι χαρούμενη με τη νίκη μου. Ήταν η καλύτερή μου βολή που έχω ρίξει σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ήθελα παραπάνω και να ρίξω μεγαλύτερες βολές μπροστά στο φίλαθλο κοινό της Ελλάδας. Πάντα επιδιώκω να εκτελέσω όσο μπορώ καλύτερα τις βολές μου. Είμαι κοντά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το παρακολουθούμε με τον Άλεξ (σ.σ. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου). Είμαι ικανοποιημένη, αλλά έστω και έτσι, πρέπει να περιμένω την επιβεβαίωση πρόκρισης. Το πρόγραμμα, αν πάνε όλα καλά, είναι να πάμε προετοιμασία στο Σιάτλ και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και το πρώτο πράγμα στη μεγάλη διοργάνωση είναι να ρίξω καλές βολές”, είπε η Σταματία Σκαρβέλη.

Η Μαρία Μαγκούλια (Ενωση Καζώνης – Κάλυμνος 2000) κατέκτησε την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού με βολή στα 14,91 μέτρα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) με 14,47 μ. και τρίτη ήταν η Σοφία Καϊσίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 14,01 μέτρα.

Ολυμπιακός στους Άνδρες και ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας στις Γυναίκες προηγούνται στη βαθμολογία

Το φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών βρήκε την Ομάδα του Ολυμπιακού να προηγείται στη βαθμολογία με 195 και τον ΓΣ Ελευθέριο Βενιζέλο να ακολουθεί με 143,5 και τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας στην τρίτη με 94. Στις Γυναίκες πρώτο σωματείο είναι ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας με 119 βαθμούς και ακολουθούν οι ΓΣ Κηφισιάς με 88 και ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 82.5. Οι πρωταθλητές στις δύο κατηγορίες, θα προκύψουν μετά τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ23.

Με Τεντόγλου στα 7,84μ. το πρωινό πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας στο Καυτανζόγλειο (video)

Facebook Comments

Αντώνης Μέρλος Άρτεμις Αναστασίου Βασιλική Χαϊτίδου Γιάννης Γρανιτσιώτης Δήμητρα Γναφάκη Δημήτρης Τσίτσος Ελένη Πόλακ Κατερίνα Κουτλή Κώστας Νάκος Κώστας Σταμούλης Μαρία Κάσσου Μαρία Μαγκούλια μετάλλια Μίλτος Τεντόγλου πανελλήνια πρωταθλήματα Σταματία Σκαρβέλη στίβος Χρήστος Κοτίτσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.