ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ …ΕΞΥΓΙΑΝΤΕΣ (video)

Η παρουσία του διαχειριστή της αθλητικής Φλόγας Ντίνου Κούλη στην συνέντευξη τύπου του Χέρμπερτ Χούμπελ θα μείνει αλησμόνητη. Μόλις είδα το επίμαχο βίντεο και κρίνω. Δες το κι συ, να γελάσεις. Και να καταλάβεις, τι συμβαίνει στην ΕΠΟ. Πάμε…

Μετά τις …δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στον Ιάκωβο Φιλιππούση να του δώσει το λόγο, κοιτάζοντας στην αριστερή πλευρά της αίθουσας της συνέντευξης με απόγνωση τους συνεργάτες του στην ΕΠΟ λέγοντάς τους μάλιστα on camera με νόημα «τι θα κάνω με αυτον;», εν τέλει με την επιμονή του, ο Κούλης κατάφερε να …σηκώσει το δικό του όπλο και να εξαπολύσει μία σειρά καυτών ερωτήσεων που έσκασαν στην κυριολεξία σαν βόμβες μέσα στην αίθουσα.

Αναστάτωσαν, μάλιστα, κι έναν δημοσιογράφο, ο οποίος αντέδρασε σαν υπάλληλος της ΕΠΟ κάνοντας μία παντελώς αντιδεοντολογική και αντισυναδελφική παρέμβαση, η οποία δημιούργησε ολιγόλεπτο χάος στην αίθουσα.

Ο Κούλης τον έβαλε στη θέση του την ίδια στιγμή, ενώ προχώρησε και σε σχετική καταγγελία στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

Βλέποντας το βίντεο, άλλωστε, παρατηρούμε με σαφήνεια τα εξής:

Βρισκόμαστε στο 32′ λεπτό της συνέντευξης με τον Χούμπελ να έχει ολοκληρώσει την αρχική του τοποθέτηση, αλλά και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που του έχουν τεθεί, με τον Κούλη να σηκώνει το χέρι του για να ρωτήσει από την αρχή, αλλά τον Φιλιπππούση να το πηγαίνει γύρω-γύρω, αν και ο διαχειριστής μας καθόταν και πρώτος. Ο χρόνος έχει περάσει και ξαφνικά ο Φιλιππούσης που είχε ήδη ξεκινήσει να τρώει τα νύχια και τα χείλια του και να αισθάνεται ολοένα και πιο άβολα με το σηκωμένο χέρι του Κούλη που ήθελε να ρωτήσει λέει «τελευταία ερώτηση, κύριε Λαμπίρη έχετε τον λόγο».

Ο Ντίνος αντέδρασε και εξέφρασε δικαιολογημένα την διαμαρτυρία του. «Και γω θέλω να ρωτήσω», είπε αμέσως στον Φιλιππούση, που περιφρονητικά κι αδιάφορά λέει «αν έχουμε χρόνο…». Την ώρα της ερώτησης του εξαίρετου δημοσιογράφου Γιάννη Λαμπίρη και χωρίς κανέναν σεβασμό προς το πρόσωπο του συναδέλφου του, ο Φιλιππούσης γυρνάει στους συνεργάτες του, βάζει το χέρι ελαφρώς στο στόμα του και δείχνοντας τον Κούλη προτάσσοντας τα δάκτυλα τους «ψιθυρίζει» μπροστα στις κάμερες και χωρίς κανέναν δισταγμό «τι θα κάνω με αυτον;». Ο Κούλης το «πιάνει» και του λέει «Θα μου δώσεις τον λόγο. Είναι υποχρέωσή σου να μου δώσεις το λόγο».

Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Φιλιππούσης αρχίζει και λέει «λίγη ευγένεια δεν βλάπτει, σας μιλάω στο πληθυντικό, σας παρακαλώ να σέβεστε, θα μου μιλάτε στον πληθυντικό και να είστε ευγενής». Ήθελε και ευγένειες, ο αγενής. Και συνέχισε το… μάθημα λέγοντας: «Να είστε ευγενής, να σέβεστε τους συναδέλφους σας και τους καλεσμένους και να τηρείτε την δεοντολογία. Σας παρακαλώ πολύ, είσαστε 70 και δεν μπορούν να γίνουν ερωτήσεις γιατί πρέπει να φύγει», δείχνοντας τον Χούμπελ. «Είμαι στην πρώτη σειρά και σηκώνω το χέρι μου από την πρώτη ερώτηση. Το ξέρω πολύ καλά ότι ΔΕΝ θα μου δώσετε τον λόγο. Το ήξερα…», του απάντησε ο Κούλης.

Το αίτημα του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ γίνεται πλήρως κατανοητό από τον Χούμπελ λόγω και της καταπληκτικής είναι η αλήθεια μεταφράστριας που του τα έλεγε όλα και την ευχαριστούμε πολύ, ο Αυστριακός λέει «θα σας δοθεί ο λόγος, παρακαλώ να ηρεμήσουμε, μιλάμε για ποδόσφαιρο…».

Ο Φιλιππούσης, ωστόσο, ακόμα το… παλεύει και κατόπιν σχετικής εντολής του Χούμπελ λέει «άλλες τρεις ερωτήσεις». Κι ενώ όλοι πλέον περιμένουν να δώσει τον λόγο στον Κούλη, εκείνος πάει και πάλι σε άλλον (!) δημοσιογράφο (πάλι από δεξιά, κι ας έλεγε ότι οι ερωτήσεις πάνε δεξιά-αριστερά, μάλλον τα χε χάσει, αφού έτσι κι αλλιώς καμιά 15αριά δημοσιογράφοι ήταν στην αίθουσα, μαζί με τους τεχνικούς καμιά 30αριά, κι εκείνος είπε 70!), τον πανάξιο και εμπειρότητο στο κυβερνητικό ρεπορτάζ Γιώργο Κατσιλιέρη, ο οποίος ωστόσο ξαφνιάζεται και αντί να ρωτήσει λέει αυθόρμητα «ας προηγηθεί…», δείχνοντας τον Ντίνο. Ο Φιλιππούσης επιμένει να ρωτήσει ο Κατσιλέρης και ο δημοσιογράφος ρωτάει. Ο Χούμπελ, απαντά, κι ο Φιλιππούσης αρχίζει πάλι να τρώγεται με τα δάκτυλα και να ρίχνει βλέμματα προς τους συνεργάτες  του, αναγκασμένος πια να αποδεχτεί το… αναπόφευκτο.

Ο Κούλης εξαπολύει τις ερωτήσεις – βόμβες στο 36′ που βάζουν φωτιά στην αίθουσα.  Και φυσικά μένουν απολύτως αναπάντητες.

Η αίθουσα αναστατώνονται με την παρέμβαση του «συναδέλφου», ο Ντίνος επαναλαμβάνεται για να μην «καλυφθούν» οι ερωτήσεις και όταν ηρεμούν τελικά τα πνεύματα ο Χούμπελ λέει «η συμπεριφορά σας είναι ένα παράδειγμα του ότι κάτι δεν πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο…».

Στη συνέχεια τονίζει «ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και προσπαθεί να αποφύγει να δώσει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που του έγιναν. Ο Κούλης το αντιλαμβάνεται άμεσα και όντας ήδη εκνευρισμένος και από την παρέμβαση του καλοθελητή …συναδέλφου, λέει στον Χούμπελ «δεν με καλύψατε, ευχαριστώ πολύ» και σηκώνεται και φεύγει, αφού απάντηση δεν πήρε!

Ο Κούλης θέλει σαφέστατες απαντήσεις στις ερωτήσεις του. Δεν του αρέσουν τα μισόλογα, ούτε τα λόγια ψεύτικα.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο από το a-sports.gr με τις επίμαχες …φάσεις από το 32′ και μετά.

Στο τέλος της συνέντευξης, μάλιστα, ο Φιλιππούσης απόντος του Κούλη φυσικά λέει στην αίθουσα «σας ζητώ συγνώμη εκ μέρους του συναδέλφου μας γιατί δεν τιμάει το επάγγελμά μας, σας ευχαριστώ πολύ». Θα του έλεγα τίποτα τώρα για τα… κότσια του, αλλά τέλος πάντων. Το επάγγελμα, άλλωστε, το τιμάει καλύτερα ο ίδιος, ο κολλητός του Κοντονή που τον έστειλε στην ΕΠΟ όταν ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού προβιβάστηκε στο υπουργείο δικαιοσύνης γιατί δεν είχε τι να τον κάνει! Και έχει το θράσος να κάνει και παρατηρήσεις στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που ακόμα κάνουν …δυσάρεστες ερωτήσεις.

Ντροπή του.

Το βίντεο είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για …εξυγιαντές.

Ο Φυλαρούχας

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση