Skip to main content

Βενιζέλεια: Γρήγορες κούρσες στα 100 μέτρα (vids)

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη επέστρεψε σε γρήγορες κούρσες, αφού ήταν δεύτερη σήμερα στα 100 μ. στο μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά με 11.34, σε μια κούρσα, όπου θα μπορούσε να δει το χρονόμετρο να “γράφει” επίδοση κάτω από τα 11.30, αν είχε αποφύγει ένα λάθος στα τελευταία μέτρα.

Η Σπανουδάκη πραγματοποίησε στην ουσία τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν, αφού η προηγούμενη παρουσία της ήταν στους διασυλλογικούς αγώνες όπου διένυε τον βασικό κύκλο της προετοιμασίας της. Νικήτρια στα 100 μ. με 11.29 (1,4) ήταν η Σανόν Ράι (ΗΠΑ) και τρίτη η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου με 11.37.. Η Άρτεμις Αναστασίου ήταν έκτη στη σειρά της, ωστόσο με 11.54 βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.

“Είμαι πολύ καλά και περιμένω να τρέξω σε ακόμη καλύτερους χρόνους. Φέτος η προπόνηση μου έχει επικεντρωθεί στα 200 μ., απόσταση στην οποία Θα τρέξω την Πέμπτη στη Βάρη. Το ατύχημα που είχα στην Κεφαλονιά με κράτησε πίσω στις προπονήσεις, ωστόσο τώρα είμαι καλά”, είπε η Σπανουδάκη.

Η Αναστασίου θα τρέξει την Τετάρτη (1/6) στη Φιλοθέη 100 μ. και την Πέμπτη (2/6) 200 μ. στη Βάρη.

Στην πρώτη σειρά η Αλάνα Μπέρν τερμάτισε σε 11.79 και βελτίωσε το ρεκόρ της.

Ατομικό ρεκόρ ο Εμπέογλου

Ο Νίκος Εμπέογλου ήταν η ευχάριστη ημέρα στους δρόμους των 100 μ., αφού από την πρώτη τελική σειρά των 100 μ. τερμάτισε σε 10.44 (1,3) και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασιάδη πέτυχε την καλύτερη επίδοση Έλληνα, αφού στη γρήγορη σειρά ο Κώστας Ζήκος πέτυχε 10.46 και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος 10.47. Γρηγορότερος όλων ήταν ο Φράνκο Φλόριο (Αργεντινή) με 10.36. Στην πρώτη σειρά των 100 μ. καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης με 10.50, αλλά και οι Βροντινός και Μυριανθόπουλος με 10.50 και 10.51, αντίστοιχα.

Ο αέρας πήρε τα ρεκόρ στα 100μ. εμπόδια Γυναικών

Καλές επιδόσεις έγιναν στα 100 μ. εμπ. των Γυναικών στο μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά, ωστόσο ο ευνοϊκός άνεμος στέρησε από τις αθλήτριες νέα ρεκόρ.

Νικήτρια του αγώνα ήταν Αναμαρία Νέστεριουκ (Ρουμανία) με 13.07 (2,2) και δεύτερη ήταν η Αναίς Καραγιάννης με 13.20 (2,2). Η Ελληνίδα για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα έκανε πολύ καλή επίδοση, ωστόσο έχασε την ευκαιρία να κατοχυρώσει ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Η αθλήτρια στην Καλαμάτα πέτυχε 13.27, που είναι το ρεκόρ της στο αγώνισμα. “Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία να πετύχω ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Είμαι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξω πλέον στη Βάρη, στα Δρόμεια, να βελτιώσω το ρεκόρ μου”, είπε η Καραγιάννη με το τέλος της κούρσας. Τρίτη στη σημερινή κούρσα ήταν η Άνια Λούκιτς (Σερβία) με 13.23 (2,2). Η Ελισάβετ Πεσιρίδου τερμάτισε στην έκτη θέση με 13.41. “Τόσα πολλά λάθη σε μία κούρσα δεν ξέρω αν έχω ξανά κάνει. Η αλήθεια είναι πως όσες κούρσες έκανα φέτος είχα αρκετό ευνοϊκό και αυτό μου χάλαγε τον αγώνα. Η σημερινή επίδοση δεν με αντιπροσωπεύει. Η προπόνηση μου πηγαίνει πολύ καλά και θεωρώ πως κάποια στιγμή θα βγουν οι ανάλογες επιδόσεις”, είπε η Πεσιρίδου.

Στην πρώτη τελική σειρά η νεάνιδα Χαβά Ντελίου ήταν πρώτη με 13.80 (3,1). Η νεαρή έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 14.00 κι έχει δείξει πως έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Στα 110 μ. εμπ. ο Λούκα Τργκόβτσεβιτς (Σερβία) με 13.86 (1,9) και ακολούθησε ο Μπάλιντ Ζέλες (Ουγγαρία) με 13.80 και ο Κώστας Δουβαλίδης με 13.90. Ο πρωταθλητής μας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην προετοιμασία του, καθώς το στάδιο της Δράμας ανακατασκευάζεται κι έτσι αναγκάζεται καθημερινά να ταξιδεύει σε γύρω πόλης προκειμένου να κάνει την προπόνηση του. “Δυστυχώς οι δυσκολίες είναι πολλές. Σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να κάνω τέσσερις φορές την εβδομάδα και τώρα κάνω δύο. Δεν το βάζω κάτω θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου”, είπε ο Δουβαλίδης.

Ο Αγκασιάν νικητής στο τριπλούν

Ο Λεβόν Αγκασιάν (Αρμενία) ήταν νικητής στο τριπλούν με 16,64 μ.(2,6), ενώ με κανονικές συνθήκες είχε 16,27 μ. (1,9) στο πρώτο του άλμα. Ο Δημήτρης Τσιάμης ήταν δεύτερος με 16,45 μ. (2,6) σε έναν αγώνα όπου ο άνεμος ήταν ευνοϊκός πάνω από τα επιτρεπτά όρια σε όλη τη διάρκεια του. Η τριάδα στο τριπλούν συμπληρώθηκε από τον Νίκο Ανδρικόπουλο, που σημείωσε 16,09 μ. (1,3).Ο Ανδρέας Παντζής ένιωσε μια έντονη ενόχληση ψηλά στο δικέφαλο και μετά τις δύο πρώτες άκυρες προσπάθειες, βγήκε από τον αγώνα.

Τρίτη επίδοση όλων των εποχών από τη Γναφάκη στα 400 μ. εμπ., δυνατό ντεμπούτο για Φέρρα

Η Δήμητρα Γναφάκη ήταν ένα από τα πρόσωπα των αγώνων Βενιζέλεια – Χανιά, που έγινε σήμερα στα Χανιά. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη τερμάτισε τα 400 μ. εμπ. σε 56.67 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 57.00 από την περσινή χρονιά και έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η αθλήτρια έκανε πολύ καλή κούρσα, αφού επέλεξε να περάσει γρήγορα το πρώτο 200άρι, χωρίς ωστόσο να χάσει την φρεσκάδα της στο δεύτερο μισό της κούρσας. Η αθλήτρια μέσα από τις διαδοχικές κούρσες θα βρει τον ρυθμό της και θα είναι σε θέση να πετύχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις, που θα της δώσουν το δικαίωμα να συμμετάσχει στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς.

“Είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή μου εμφάνιση. Είμαι καλά και αυτό φάνηκε και μέσα στην κούρσα. Επέλεξα να πάω με 15 διασκελισμού στα πρώτα πέντε εμπόδια, ωστόσο το πέμπτο μου βγήκε κοντά και άλλαξα πόδι. Πιστεύω πως υπάρχει περιθώριο να τρέξω ακόμη γρηγορότερα. Πρώτη φορά ξεκινάω τη χρονιά με μία τέτοια επίδοση. Η προπόνηση που έχω κάνει μου έδειχνει πως είμαι σε θέση να τρέξω γρήγορα. Ο στόχος μου είναι να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, Ευχαριστώ τον προπονητή μου Μιχάλη Μανουσάκη που είναι δίπλα μου”, είπε η Γναφάκη.

Νικήτρια στην κούρσα ήταν η Ντανιέλα Λεντέκα (Σλοβακία) με 56.36. Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Βασιλική Μητσιούλη νικήτρια στην πρώτη σειρά με 59.80. Η νεαρή θα συμμετάσχει φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει στο Κάλι. Η αθλήτρια του Κώστα Χήτα είχε 60.21 από φέτος.

Εξαιρετική εμφάνιση από την Φέρρα

Πολύ καλό ήταν το ντεμπούτο της Ανδριάνας Φέρρα στα 400 μ., η οποία τερμάτισε σε 53.64 κι έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να απειλήσει το ατομικό της 53.25. Η έμπειρη αθλήτρια του Ανδρέα Λιναρδάτου επέλεξε να κρατήσει ένα ρυθμικό τέμπο για το πρώτο μισό της κούρσας, προκειμένου να έχει τις απαραίτητες δυνάμεις στο τέλος.

“Συνήθως φεύγω γρήγορα στα πρώτα 200 μέτρα. Ο προπονητής μου, μου είπε να κρατηθώ και το έκανα. Τα 400 μ. είναι ένα αγώνισμα που μπορείς εύκολα να παρασυρθείς και να μη πετύχεις αυτό που μπορείς. Χρειάζομαι κούρσες και θα τις επιδιώξω γιατί μέσα από αυτές θα βρω χρόνο ανάλογο με τις δυνατότητες μου. Ευχαριστώ τον προπονητή μου  Ανδρέα Λιναρδάτο”, είπε η Φέρρα.

Η δεύτερη γρηγορότερη Ελληνίδα στο σύνολο των σειρών ήταν η Μαρίτα Αργυρού με 54.62 (δεύτερη στην πρώτη σειρά) και τρίτη η Δέσποινα Μουρτά με 54.78.

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Κώστα Μπουζάκη στη δισκοβολία Ανδρών Κ20

Ο Κώστας Μπουζάκης κατάφερε να σημειώσει δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών Κ20 στη διάρκεια των αγώνων Βενιζέλεια – Χανιά και να χειροκροτηθεί από τους φίλους του στίβου που βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου.

Ο αθλητής του Γιώργου Μήλιου αρχικά πέτυχε 60,90 μ. για βελτιώσει το δικό του 59,58 μ. και στη συνέχεια πέτυχε 61.42 μέτρα. Ο Μπουζάκης κατέχει πλέον την όγδοη επίδοση για φέτος στον κόσμο. Στο ίδιο αγώνισμα ο Αρτέμιος Αδαμάκης πέτυχε 58,74 μ. και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Κ20.

“Έχω μια σταθερά ανοδική πορεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Παρόλα αυτά ακόμη δεν έχω καταφέρει να ρίξω όσο μπορώ. Σήμερα έριξα περισσότερα με φυσική κατάσταση και λιγότερα με τεχνική, αφού έκανα αρκετά λάθη. Θέλω να διεκδικήσω μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20”, είπε ο αθλητής, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στα Κνώσεια.

Facebook Comments

Ανδριάνα Φέρρα Δήμητρα Γναφάκη Κώστας Μπουζάκης μίτινγκ στίβου Νίκος Εμπέογλου Ραφαέλα Σπανουδάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.