Skip to main content

Βοσνιάδης: «Τα Χανιά θα διεκδικήσουν άνοδο»

Ο Αλέκος Βοσνιάδης έχει συνδέσει το προπονητικό του όνομα με επιτυχίες και ανόδους ομάδων σε ανώτερες κατηγορίες αλλά έχει και προϋπηρεσία σε ρόλο… ναυαγοσώστη. Όπως έγινε με τον Κισσαμικό πέρυσι που τον ανέλαβε 16ο και σε 20 αγωνιστικές τον τερμάτισε 6ο εξασφαλίζοντας και την παρουσία του στην νεότευκτη ΣΛ2.

  • Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος

    Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος

Συνέντευξη στην Sportday

Ο Κισσαμικός έγινε σκέτο Χανιά, οργανώνεται σε όλα τα επίπεδα όπως και ενισχύθηκε στο έμψυχο δυναμικό του με κύριο στόχο να αποτελέσει σε υψηλό επίπεδο το ποδοσφαιρικό σημείο αναφοράς της Ιστορικής και πανέμορφης Κρητικής πόλης.

Ο έμπειρος προπονητής ξεδιπλώνει στην Sportday τους βασικούς άξονες του εγχειρήματος και προσδιορίζει τους βασικούς αγωνιστικούς στόχους της ομάδας του στο ως φαίνεται δυσκολότερο πρωτάθλημα φέτος της ΣΛ2.

«Γνώριζα λεπτομέρειες από την ομάδα που με έκαναν να δεχτώ το ρίσκο. Ήταν η πρώτη φορά που πήρα ομάδα σε τόσο δύσκολη κατάσταση. Αποδείχτηκε καλή επιλογή γιατί στην εποχή και στο χώρο είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους διοικητικά και όχι μόνο να συνεννοηθείς, να σε σέβονται και να μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Κυρίαρχο στοιχείο ήταν και το αξιόλογο έμψυχο δυναμικό που διαθέτει».

– Η ομάδα άλλαξε ταυτότητα ;

«Από Α.Ο Κισσαμικός έγινε Χανιά. Είναι σημαντικό να έχουμε την υποστήριξη της πόλης. Έγιναν σημαντικές κινήσεις και υπάρχει υποστήριξη. Πέρα από το γήπεδο στα «Περιβόλια», υπάρχουν εγκαταστάσεις στην «Μοναχή Ελιά» που βελτιώνονται καθημερινά. Ήμαστε σε πολύ καλό δρόμο και το κυριότερο ήρθαν στην ομάδα αξιόλογοι ποδοσφαιριστές για να διεκδικήσουμε τον στόχο που έχουμε να ήμαστε στην 6αδα και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πιστεύω ότι στο νέο πρωτάθλημα πολύ δύσκολα μια ομάδα θα πάρει με ευκολία τις βαθμολογικές διαφορές όπως έγινε πέρυσι. Παρά το γεγονός ότι βλέπουμε πολύ ενισχυμένο τον Απόλλωνα Σμύρνης που είναι από τα φαβορί ,ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννενα».

– Τα Χανιά θα διεκδικήσουν την άνοδο στην ΣΛ1;

«Αυτή ήταν και η συμφωνία μου όταν ανάλαβα. Να σώσουμε την ομάδα και να γίνουν κινήσεις που θα επιτρέψουν την υλοποίηση του στόχου».

– Ποιες προσθήκες παικτών εκτιμάς ότι θα διαφοροποιήσουν ποιοτικά την ομάδα των Χανίων;

«Κατά ένα μέρος αυτό έγινε από πέρυσι με τους Κάσσο, Κουσκουνά και Μουμίν που ενίσχυσαν την προσπάθεια των παικτών που υπήρχαν. Το καλοκαίρι ήρθε ο Γρομητσάρης, ο Κουτζαβασίλης, ο Λεοζίνιο, παίκτες με εμπειρία από την Σουπερ-Λιγκ 1,ηρθαν και ταλαντούχοι παίκτες όπως οι Παναγιωτούδης, Τριανταφυλλάκος, και άλλα παιδιά που δεν θέλω να τα αδικήσω. Πήραμε παίκτες που ταιριάζουν σε αυτά που θέλουμε να επιτύχουμε. Στο 70% το ρόστερ της ομάδας άλλαξε και αναζητούμε τον χρόνο με την δουλειά για να αποκτηθεί η χημεία και η ομοιογένεια της ομάδας».

-Το εγχείρημα μεταμόρφωσης του Αρναρέλη ήταν ρίσκο για σένα;

«Όχι. Ο Αρναρέλης είναι παίκτης που μαζί μου παίζει παντού. Τον πήρα στην Κέρκυρα από την Καλλιθέα και πήραμε πρωτάθλημα ,τον ξαναβρήκα στα Τρίκαλα. Γνωρίζει ότι ο προπονητής είναι δίκαιος με όλους και σε ότι τον αφορά φάνηκε ότι τους ενίσχυσε αυτό το δεδομένο την αυτοπεποίθηση. Πρώτος σκόρερ πέρυσι μακάρι να το κάνει και φέτος. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας».

-Εγγύηση στο νέο εγχείρημα των Χανίων ποιος είναι;

«Ο Αντώνης Ροκάκης, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στα Χανιά και από τους εμπειρότερους παράγοντες στην κατηγορία».

-Ποια θα είναι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της ομάδας των Χανίων;

«Προσαρμόζουμε την ομάδα στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά του πρωταθλήματος .Είναι ένα πρωτάθλημα που το χαρακτηρίζει η δύναμη, με καλούς αθλητές ,με έμφαση στην μετάβαση. Αν έχουμε φέτος βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων θα δοθεί μεγαλύτερη βάση στην κατοχή μπάλας και ότι άλλο στοιχείο χρειάζεται μια ομάδα που θα επιδιώξει να κάνει πρωταθλητισμό. Τα Χανιά φροντίζουν να έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν αξιοπιστία και στις τέσσερις φάσεις του κάθε παιχνιδιού όπως και στις στημένες μπάλες».

-Η παρουσία Απόλλωνα Σμύρνης, Λεβαδειακού, ΠΑΣ Γιάννενα περιορίζει τον στόχο που θέσατε για τα Χανιά;

«Είναι παραδοσιακά ομάδες ΣΛ1, όμως ποιος θα παραβλέπει τον Εργοτελη, την Παναχαϊκή, την Καλαμαριά, την Δόξα, τον Πλατανιά που μέχρι τέλους διεκδίκησε την άνοδο. Θα παίξουν ρόλο επτά-οκτω ομάδες στη τελική ευθεία του νέου πρωταθλήματος».

-Θεωρείς εαυτόν αδικημένο ευκαιριών;

«Όχι, είμαι άνθρωπος που κρατώ την θετική πλευρά από κάθε δουλειά. Από το 2012 και μετά έχω μια πορεία με τέσσερις ανόδους, αρκετές ανόδους σε κατώτερες κατηγορίες .Δεν πάω κάπου για να πάω ,δεν πάω για να κάνω την γλάστρα. Πηγαίνω εκεί που με σέβονται και με θέλουν. Είμαι ευχαριστημένος από αυτά που έχω επιτύχει».

-Υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες που θα τους μάθει ο πολύς ο κόσμος με σα από τα Χανιά στο νέο πρωτάθλημα;

«Βεβαίως, θα έχουμε εκπλήξεις. Με δουλειά θα πάρουν μόνοι τους τις ευκαιρίες. Ο Δημητριάδης και ο Κατσαμπάς στα χαφ, υπάρχουν τερματοφύλακες και αλλά παιδιά από προηγούμενα χρόνια ο πως ο Βρεττός που θα έχουν ευκαιρίες».

– Για τα τηλεοπτικά τι θέση έχεις;

«Είναι μονόδρομος η τηλεόραση να ενισχύσει το ποδόσφαιρο όπως γίνεται σε όλο το κόσμο. Απαραίτητη προϋπόθεση οι ομάδες να είναι καθαρές, χωρίς προσφυγές και χρέη. Να ξεκαθαρίσει και να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο».

-Θεωρείς αναγκαίο και στην ΣΛ2 το VAR;

«Εννοείται, αν θέλουν να το αναβαθμίσουν το πρωτάθλημα».

-Για να φύγει και η Ρετσινιά;

«Ρετσινιά είχε και η ΣΛ1 απόδειξη η παρουσία ξένων διατητων. Αν μπει και λειτουργήσει σωστά το VAR σταδιακά και οι Έλληνες διαιτητές που είναι καλοί θα επανακτήσουν την αυτοπεποίθηση τους και δεν θα λειτουργούν υπό πίεση που τους οδηγεί σε λάθη».

Facebook Comments

Sportday Αλέκος Βοσνιάδης Αντώνης Αντωνόπουλος Κισσαμικός Συνέντευξη Χανιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.