Skip to main content

«Εισιτήριο» για τη Φουκουόκα ο Παπαστάμος, κορυφαίοι Ντουντουνάκη και Χρήστου (εικόνα)

Από Αλεξανδρούπολη….Φουκουόκα. Ο Απόστολος Παπαστάμος (Ολυμπιακός) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ μικτής με επίδοση 4:15.39, και συνδύασε το χρυσό μετάλλιο στη τελευταία ημέρα των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων OPEN, που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» στην Αλεξανδρούπολη, με το όριο πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (είναι 4:17.48). Στις γυναίκες επικράτησε η Κατερίνα Χρόνη (Σ.Κ.ΡΟΗ) με επίδοση 4:58.54.

Στα 100μ ελεύθερο, η Μαρία Τροχαλάκη (Ολυμπιακός) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 57.32 καταρρίπτοντας το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 57.77 από τις 21/7/2018. Στους άνδρες το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος (ΝΟ Αλεξανδρούπολης) με επίδοση 50.10.                           

Στα 200μ ύπτιο, πρώτη θέση στις γυναίκες από την Ευαγγελία Παπαδοπούλου (ΑΟ Ωκεανός) με επίδοση 2:19.49 και  τον Αρίωνα Ζιάμπρα (ΑΑ Αστέρια) 2:01.01.                    

Στα 50 μέτρα πεταλούδα, η Άννα Ντουντουνάκη (ΠΑΟ) κατέκτησε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο με 26.53, ενώ στους άνδρες κυριάρχησε ο Στέργιος Μάριος Μπίλας (Ολυμπιακός) με 23.62.

Στα 100μ πρόσθιο, νίκησαν με ατομικό ρεκόρ 1:09.45 η Μαρίλεια Δρασίδου (ΑΟΠΦ) που είχε 1:09.54 από τις 5/3/2022 και ο Αρκάδιος Γεώργιος Ασπουγαλής (Ηρακλής Θες.) με ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ 1:01.55 (το έκανε και στις 20/7/2022). Ο Ευάγγελος Εφραίμ Ντούμας (ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης) βελτίωσε το Πανελλήνιο Ρεκόρ ΠΑΙΔΩΝ Β’ με 1:03.28  (είχε 1:03.45 από τις 4/2/2023).

Στα 800 μέτρα ελεύθερο Γυναικών επικράτησε η Άρτεμις Βασιλάκη (Τρίτωνας Ηρακλείου) με 8:51.77 και στους άνδρες ο Δημήτρης Μάρκος (ΝΟ Καλαμακίου) με 7:56.01.

Στην 4Χ100 μ μικτή ομαδική, στις γυναίκες κυριάρχησε ο Παναθηναϊκός με τις Νόρα Δράκου, Φωτεινή Χαρίτου, Άννα Ντουντουνάκη και Δανάη Γκογκόση σε χρόνο 4:12.91.

Στους άνδρες επικράτησε ο Ολυμπιακός με επίδοση 3:40.30 και τους Απόστολο Χρήστου, Παναγιώτη Χιώτη, Απόστολο Παπαστάμο και Μάριο Στέργιο Μπίλα.

Κορυφαίοι Ντουντουνάκη, Χρήστου – Το «ευχαριστώ» της Ιπέκ Μπουρτσού Αϊντινέρ από την Τουρκία

Η Άννα Ντουντουνάκη (ΠΑΟ) και ο Απόστολος Χρήστου (Ολυμπιακός) αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων OPEN, που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» στην Αλεξανδρούπολη.

Την απονομή του σχετικού βραβείου έκαναν, ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Στέφανος Αυγουλέας και ο Έφορος Κολύμβησης της ΚΟΕ, Νίκος Ξυλούρης.

Τα περισσότερα χρυσά μετάλλιο κατέκτησε η Νόρα Δράκου (ΠΑΟ) με έξι σε 50 και 100μ ύπτιο, 50μ ελεύθερο και 4Χ100μ ελεύθερο, 4Χ100μ ελεύθερο mixed και 4Χ100μ μικτή.

Η Άννα Ντουντουνάκη, τόνισε: «Η διοργάνωση ήταν πολύ ωραία σε ένα κολυμβητήριο που είναι το καλύτερο μετά το ΟΑΚΑ στην Ελλάδα. Για μένα ήταν ο πρώτος δυνατός αγώνας μετά το καλοκαίρι. Έκανα ένα διάλειμμα για να ξεκουραστώ και σωματικά και ψυχολογικά ώστε να επανέλθω δυνατή. Ήταν η αρχή για όσα θα ακολουθήσουν. Γενικά είμαι ευχαριστημένη. Ο στόχος μου δεν ήταν το Πανελλήνιο αλλά δεδομένων των συνθηκών και της κατάστασης στην οποία ήμουνα θεωρώ ότι ήταν αρκετά καλές οι επιδόσεις». Στην συνέχεια εμφανώς συγκινημένη η Ντουντουνάκη πρόσθεσε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου γιατί έχει προσπαθήσει πάρα πολύ φέτος για να έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και είναι κάτι το οποίο το προσπαθεί μόνος του. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και τον ευχαριστώ πάρα πολύ».

Χρήστος Παπαδόπουλος (ΝΟ Αλεξανδρούπολης) – 1ος στα 100μ. ελεύθερο ανδρών: «Η κούρσα ήταν πολύ ωραία, είμαι ευχαριστημένος για την εποχή αυτή που βρισκόμαστε. Αναφορικά με την σκυτάλη, είμαστε δεμένοι ως παρέα στο ΝΟΑ και αυτό μας οδήγησε στο να πάρουμε την 2η θέση εκεί. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική».

Ευαγγελία Παπαδοπούλου (ΩΚΕΑΝΟΣ) – 1η στα 200μ. ύπτιο: «Ήταν ένας στόχος μου αυτό που κατάφερα, έδωσα το 100% μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Δεν ήταν εύκολο, χρειάστηκαν πολλές θυσίες, προσπάθεια, σκληρή δουλειά, γι’ αυτό είναι μεγάλη η ευχαρίστηση. Το κλίμα των αγώνων ήταν πολύ ωραίο».

Μαρία Τροχαλάκη (ΟΣΦΠ) – 1η στα 100μ. ελεύθερο: «Ήταν μία πολύ καλή κούρσα. Το περίμενα ότι θα καταφέρω κάτι καλύτερο από το πρωί και φαίνεται ότι η δουλειά μου ανταμείβεται. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και συνεχίζουμε για το καλύτερο». 

Αρκάδιος Γιώργος Ασπούγαλης (Νέος Ηρακλής) – 1ος στα 100μ. πρόσθιο: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Είχαμε κάποιες αναποδιές τον τελευταίο καιρό αλλά τα καταφέραμε. Η διοργάνωση ήταν άψογη. Λατρεύω το κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης. Θέλω να έρχομαι πιο συχνά και ελπίζω να γίνονται περισσότερες διοργανώσεις στην Περιφέρεια γιατί έχουμε πολύ καλά κολυμβητήρια στην Βόρεια Ελλάδα».

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ιπέκ Μπουρτσού Αϊντινέρ από το σύλλογο ΕΝΚΑ της Τουρκίας. Κατέκτησε τη πρώτη θέση στα 400μ. μικτή ατομική και είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τον προπονητή μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να κολυμπήσω σε αυτούς τους αγώνες καθώς λόγω του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία δεν κατάφερα να το πράξω εκεί. Ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη διοργάνωση».

Facebook Comments

Άννα Ντουντουνάκη Απόστολος Παπαστάμος Απόστολος Χρήστου Άρτεμις Βασιλάκη Γιώργος Ασπουγαλής Μαρία Τροχαλάκη Μαρίλεια Δρασίδου μετάλλια μίτινγκ κολύμβησης Νόρα Δράκου Ολυμπιακός Παναθηναϊκός πανελλήνια πρωταθλήματα Στέργιος Μπίλας Χρήστος Παπαδόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.