Skip to main content

Η ΕΠΟ προκαλεί την FIFA – Οι μυστικές επαφές του Βασάλο

Δυστυχώς «δεν είναι στραβός ο γιαλός» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απλά στραβά αρμενίζουν» κάποιοι στην ΕΠΟ, κυρίως οι σύμβουλοι που υποστηρίχθηκαν από την ΑΕΚ. Το… στραβά αρμενίζουν εντάσσεται στο πλαίσιο της πραγματικότητας, δηλαδή στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς κάποιοι δεν θέλουν να χαλάσει η… μαγιά που κάποτε αποκαλούσαν «εξυγίανση» και τώρα τη βάφτισαν «κανονικότητα».

Εχουμε ολόκληρη FIFA να προαναγγέλλει αλλαγές, για παράδειγμα θυμηθείτε ότι από πέρσι το καλοκαίρι είχαν πει ότι θα έρθουν τρεις ξένοι αρχιδιαιτητές. Όμως, την σεζόν 2017-18 είδαμε μόνο τον Περέιρα, παράλληλα η FIFA έφερε ολόκληρη Επιτροπή Παρακολούθησης, με πρόεδρο τον Χέρμπερτ Χούμπελ, παρόλα αυτά έγινε μια… τρύπα στο νερό, καθώς συνεχίστηκαν τα ίδια και χειρότερα με την περίοδο 2016-17, επί ηγεσίας των Τριτσώνη, Κουκουλάκη στην ΚΕΔ που επίσης, υποτίθεται, ότι μπήκαν επειδή «το ήθελε η FIFA»!

Με δυο λόγια, ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως η FIFA εξακολουθεί να παίρνει μέτρα, με κορυφαία απόδειξη ότι έρχεται και υπερσύμβουλος με εκτελεστικές αρμοδιότητες, όπως επίσης και τρίτος ξένος αρχιδιαιτητής. Όμως, ποιος ο λόγος να παίρνει αποφάσεις, όταν γίνεται μια τρύπα στο νερό; Δεν τους προβληματίζει τι φταίει, ώστε να ψάξουν τα πράγματα πιο καλά; Γιατί παραμένουν στις θέσεις τους όσοι έχουν ευθύνες για το ότι η FIFA εκτίθεται διεθνώς;

Ηρθαν ο Περέιρα και η Επιτροπή Παρακολούθησης για να γίνει η διαιτησία πιο μπάχαλο από ποτέ; Γιατί συνέχισαν οι ρέφερι να παίζουν 100-0 κατά του Ολυμπιακού και 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ; Ολόκληρη FIFA αναλαμβάνει πρωτοβουλίες μόνο για να νομιμοποιεί το σύστημα που άλωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Ολόκληρη FIFA δεν ενδιαφέρεται που έχει απέναντί της όχι μόνο μια αντιδραστική αλλά και προκλητική ΕΠΟ, έστω και μέρος αυτής, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό ότι κάποιοι βάζουν… τρικλοποδιές στα σχέδια της Παγκόσμια Ομοσπονδίας; Η τελευταία απόδειξη έχει να κάνει με το πρόσφατο ΔΣ της ΕΠΟ, όπου μέχρι και ο Χούμπελ απόρησε με το γεγονός ότι η επιστολή της Σαμούρα, με την οποία θέτει έξι όρους για να ξαναγίνει η ΕΠΟ κανονική ομοσπονδία και όχι μια ομοσπονδία υποταγμένη στο σύστημα που άλωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αρα, με ποια ΕΠΟ θα προχωρήσουν οι αλλαγές που είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες που διέψευσαν όλες τις προσδοκίες;

Φαίνεται πως στην Ελβετία δεν ξέρουν ότι για να είναι καλό το ψάρι πρέπει να είναι φρέσκο και αυτό να φαίνεται από το κεφάλι.

Οι μυστικές επαφές του Βασάλο

-Για έναν χρόνο παρατηρεί να… βυθίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και επιδιώκει πάλι να το σώσει

-Για τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας δεν ανακοινώθηκε τίποτα αν και η FIFA θέλει βελτίωση της επικοινωνιακής πολιτικής της ΕΠΟ

-Παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι τοποτηρητής ένας άπειρος υπάλληλος από μια μικρή χώρα σαν τη Μάλτα που δεν είναι ανεπτυγμένη ποδοσφαιρικά

Ο Μπιορν Βασάλο είναι πρώην γενικός γραμματέας της ΠΟ της Μάλτας, μετακόμισε στην FIFA ως υπάλληλος και ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, ενώ πριν από έναν χρόνο τον έβαλαν και τοποτηρητή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τονίζουμε το τελευταίο, επειδή έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης (σ.σ. παρακάτω θα διαβάσετε περισσότερα) για τα αίσχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ουδείς αμφιβάλλει ότι έγιναν αίσχη, καθώς ακόμη και οι αρμόδιοι δεν χρησιμοποιούν πλέον τη λέξη… εξυγίανση.

Θα έσωζε, θα σώσει ο Βασάλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ένας υπάλληλος ή αν προτιμάτε πρώην παράγοντας της Μάλτας, από μια χώρα που δεν τη λες και ανεπτυγμένη ποδοσφαιρικά; Με ποια εμπειρία; Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία της FIFA, ενώ ως τοποτηρητής δεν φαίνεται ότι την ενημέρωνε σωστά για όλα όσα γίνονταν, καθώς το… καμπανάκι χτύπησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ με τη γνωστή επιστολή του για το Grexit.

Ξαφνικά, ο Βασάλο ανέλαβε ξανά δράση και την περασμένη εβδομάδα άρχισε σειρά μυστικών επαφών! Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη αποτελεί ότι συναντήθηκε με τον Βασιλειάδη για να μιλήσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκαν, για το σχέδιο-έκτρωμα της αναδιάρθρωσης. Είναι δυνατόν ένας αξιωματούχος της FIFA να νομιμοποιεί κρατική παρέμβαση στο ποδόσφαιρο, τη στιγμή μάλιστα η Superleague δεν εξέφρασε επίσημη άποψη. Ακόμη, μεγαλύτερη πλάκα έχει η πληροφορία, που επίσης δεν διαψεύστηκε ότι ο Βασάλο, συζήτησε με τον Περέιρα για τους κανονισμούς διαιτησίας, τη στιγμή που τόσο αυτοί, όσοι και όλοι οι υπόλοιποι θα ελεγχθούν από την FIFA!

Πάντως, το ερώτημα των ερωτημάτων είναι γιατί αυτές οι επαφές να είναι μυστικές και να μην ανακοινώνεται ούτε ότι θα γίνουν, ούτε τα αποτελέσματα αυτών!

Οι συναντήσεις

Για να… σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά από έναν χρόνο αδράνειας και αφού θυμήθηκε ότι είναι τοποτηρητής της FIFA, ο Μπιορν Βασάλο πραγματοποίησε τις εξής συναντήσεις: Τη Δευτέρα με τους Βαγγέλη Γραμμένο, Αλέξη Δέδε, την Τρίτη με τον Γιώργο Βασιλειάδη, παρόντων των Δέδε, Κουκουλάκη, την ίδια μέρα συναντήθηκε επίσης διαδοχικά και με τους Γιώργο Στράτο, παρόντος του Δέδε και με τους Περέιρα, Μαρίν.

Σφυρίγματα

Facebook Comments

FIFA Βίτορ Μέλο Περέιρα διαιτησία ΕΠΟ ΚΕΔ Μπγιορν Βασάλο Σφυρίγματα Χέρμπερτ Χούμπελ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.