Skip to main content

Καταγγελία του προέδρου της ΕΦΙΠ για απόπειρα χειραγώγησης των εκλογών της ομοσπονδίας

Προσπάθεια χειραγώγησης των αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας Ιππασίας από τον επιχειρηματία Γιάννη Μυτιληναίο κατήγγειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος της ΕΟΕ Γιώργος Λενός…

Αναλυτικά η επιστολή που μας απέστειλε ο Λενός προς γνώση και συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων:

Αξιότιμοι κύριοι

Έκρινα σκόπιμο να σας ενημερώσω για μια κατάφωρη χειραγώγηση των εκλογικών αποτελεσμάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Στο mail υπάρχουν συνημμένα όλα τα στοιχεία, κάποια από τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, και κοινοποιούνται α) Γραφείο Πρωθυπουργού β) Υφυπουργό Αθλητισμού γ) Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, δ) Πρόεδρο Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ε) Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και Ομίλους και στ) Μ.Μ.Ε.

Ως άνθρωπος του αθλητισμού, τον οποίον  υπηρετώ εδώ και πολλές δεκαετίες, βασικά  από θέσεις  ευθύνης (μέλος ή πρόεδρος σωματείων  ή ομοσπονδιών) και  τα τελευταία 12 χρόνια  από την ιδιαίτερα ευαίσθητη  θέση του προέδρου της  Επιτροπής Φιλάθλου  Πνεύματος ηθικής και  δεοντολογίας της ΕΟΕ, (Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ.) δεν μπορώ  να μείνω  αδιάφορος από την  αήθη και απροκάλυπτη παρέμβαση μεγαλοεπιχειρηματία στις επικείμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης  στην ομοσπονδία ιππασίας.

Ο γνωστός  μεγαλοεπιχειρηματίας Γιάννης Μυτιληναίος αυτή  τη φορά  δεν κράτησε  ούτε τα προσχήματα. Σε επιστολή του προς τους ομίλους της ομοσπονδίας ιππασίας,   αναφέρει ότι η οικονομική του στήριξη προς το άθλημα της ιππασίας δεν είναι  δεδομένη αν δεν εκλέξουν ως εκπρόσωπο του αθλήματος στην ΕΟΕ τον εκλεκτό του κ. Κούβελο και ως  πρόεδρο της ομοσπονδίας τον άλλον εκλεκτό του, κ. Κώστα Καρακασίλη!

Εδώ και πολλά χρονιά ο κ. Μυτιληναίος κατευθύνει, με παρεμβάσεις του, τα διοικητικά πράγματα στο χώρο της αθλητικής ιππασίας  και επιβάλει στην ομοσπονδία τις διοικήσεις  της δικής του επιλογής. Στις προηγούμενες  αρχαιρεσίες, όταν δεν εξελέγη διοίκηση  της αρεσκείας του, ώθησε, με παρασκηνιακές κινήσεις,  όλα τα μέλη της να παραιτηθούν  και να διεξαχθούν νέες αρχαιρεσίες σε ένα μήνα στις οποίες επέβαλε ως πρόεδρο  της διοίκησης  της ομοσπονδίας τον κ. Κούβελο και ως μέλη  της και άτομα που είχαν αποδοκιμαστεί από το σώμα  στις πρώτες αρχαιρεσίες. 

Αυτή τη φορά ο κ. Μυτιληναίος ξεπέρασε κάθε όριο και βγήκε απροκάλυπτα, με επιστολή του, να στηρίξει την παράταξη της  αρέσκειας του, αν και γνωρίζει ότι δεν απολαμβάνει της στήριξης της συντριπτικής   πλειοψηφίας των σωματείων της ομοσπονδίας, που δεν είναι καθόλου  ευχαριστημένα από το έργο του κ. Κούβελου και των μελών  της  ομάδας του, που διοίκησαν  το άθλημα την προηγουμένη τετραετία. Χρησιμοποιεί ως απειλή τη διακοπή της χορηγίας  του στο άθλημα.

Φρονώ ότι η πολιτεία δεν θα πρέπει να μείνει αδιάφορη μπροστά στην ωμή  παρέμβαση  στα σωματεία της αθλητικής ιππασίας και θα πρέπει να τα προστατεύσει, ώστε  να εκλέξουν τη διοίκηση που επιθυμούν . Είναι θεωρώ  υποχρέωση της να πατάξει  τέτοια φαινόμενα  που ντροπιάζουν  τη χωρά μας και την αθλητική της ιστορία.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΛΕΝΟΣ                                                      

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ   

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ &

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ                                

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ       Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής 

(Ε.ΦΙ.Π.Η.Δ)      

Τι έστειλε ο Μυτιληναίος

 Ο Λενός, λοιπόν, έστειλε ως απόδειξη το email του Μυτιλιναίου προς την ομοσπονδία Ιππασίας:

Από: John Mytilineos <John.Mytilineos@jmoffice.gr>

Ημερομηνία: Σάβ, 13 Φεβ 2021 στις 2:34 μμ

Θέμα: Fwd: ΑDVICE: Αίτημα για ταμειακή διευκόλυνση της ΕΟΙ

Προς:

Κοιν.: JM Office

Αγαπητοί φίλοι,

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία πολλά χρόνια η οικογένεια μου και εγώ προσωπικά έχουμε στηρίξει την Ελληνική ιππασία συστηματικά και με κάθε δυνατό τρόπο χωρίς ουδέποτε να ζητήσουμε οποιοδήποτε.

Είμαι ικανοποιημένος γιατί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η βοήθεια αυτή όπου και με όποιο τρόπο δόθηκε εκτιμήθηκε και έπιασε τόπο.  

Ειδικά η βοήθεια προς την Ομοσπονδία μας αξιοποιήθηκε πάντα με τον καλύτερο τρόπο επ’ ωφελεία όλων των ιππικών αθλημάτων χάριν στις προσπάθειες και την έντιμη διαχείριση από όλες τις διοικήσεις.

Οι πρόσφατες αλλαγές στον αθλητικό νόμο ευνοούν την ευρύτερη εκπροσώπηση των διαφόρων τάσεων στην διοίκηση των αθλητικών ομοσπονδιών και αυτό θα μπορούσε να είναι μια καλή ευκαιρία για σύνθεση και πρόοδο.

Δυστυχώς όμως πληροφορούμαι ότι αντί της συναίνεσης τουλάχιστον στα προφανή, έχει δημιουργηθεί κλίμα ρεβανσισμού και πόλωσης. Αντιλαμβάνομαι δε ότι στον δημόσιο διάλογο ενόψει εκλογών δίνονται ανυπόστατες  διαβεβαιώσεις ότι η συνέχιση της στήριξης μου στην Ομοσπονδία είναι δεδομένη ακόμα και αν εκλεγούν κάποιοι που αμφισβητούν ακόμα και τα προφανή όπως είναι η ανάγκη συνέχισης της εκπροσώπησης της ιππασίας στην ΕΟΕ από τον Ισίδωρο Κούβελο αλλά και η διαδοχή του Ισίδωρου στην προεδρία της ΕΟΙ από τον Κώστα Καρακασίλη δεδομένου του προφανούς σχετικού οφέλους που θα προκύψει για τη ιππασία.

Όσον αφορά στο συνημμένο αίτημα σας, με ευχαρίστηση θα ανταποκριθώ θετικά αφού αυτό αφορά στο πολύτιμο και αγαπητό σε όλους μας προσωπικό της Ομοσπονδίας μας που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια το άθλημα μας και κάθε αθλητή της ιππασίας.

Με Φιλικούς Χαιρετισμούς.

Ι. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

 

Facebook Comments

Γιώργος Λενός ΕΟΙ Ιππασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.