Skip to main content

Κορυφαίος στα Βαλκάνια ο Μίλτος Τεντόγλου

Με την λαμπρή τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητριών και αθλητών των Βαλκανίων ολοκληρώθηκε GALA και το συνέδριο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία και ο ΣΕΓΑΣ στο ξενοδοχείο Grand Hyatt.

Η Αθήνα ήταν το επίκεντρο του Βαλκανικού και του Ευρωπαϊκού Στίβου καθώς κορυφαίοι παράγοντες βρέθηκαν στην Αθήνα, με τον πρώην πρόεδρο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και τωρινό πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ο οποίος τίμησε για μία ακόμη φορά με την παρουσία του τη χώρα μας, και την οικοδέσποινα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα οι οποίοι συντόνισαν τις εργασίες του συνεδρίου με τη συμμετοχή 22 εκπροσώπων Ομοσπονδιών.

Βράβευση Κορυφαίων

Με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε το GALA για την βράβευση της  κορυφαίας γυναίκας αθλήτριας και του κορυφαίου άνδρα αθλητή του 2022 στα Βαλκάνια καθώς και οι ανερχόμενοι αστέρες σε Άνδρες και Γυναίκες τα ονόματα των οποίων έγιναν γνωστά στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πριν τις απονομές, στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος τους ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα τόνισε: «Σας καλωσορίζω στην όμορφη πατρίδα μας και ελπίζω να πήρατε μια πλούσια γεύση από την Ελληνική φιλοξενία το πρωί με τις εργασίες του Συνεδρίου μας και θέλω εδώ να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την ανάληψη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μαραθωνίου με την ευκαιρία του επετειακού Αυθεντικού για τα 40 χρόνια το 2023.  Θέλω να θυμίσω ότι είμαστε Βαλκάνιοι, ζούμε στα Βαλκάνια την μήτρα της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής. Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε φίλιους λαούς, να τους δίνουμε ενέργεια, να τους μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμά μας. Εμείς εδώ ως άνθρωποι του αθλητισμού εκπροσωπούμε το μεγάλο και τ’ αληθινό και ενώνουμε τους λαούς μας».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ είπε μεταξύ των άλλων:  «Αγαπητοί αθλητές, ξεκινώ με εσάς, γιατί για εσάς γίνεται αυτό το GALA. Αγαπητή πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία, αγαπητά μέλη- εκπρόσωποι ομοσπονδιών. Είμαι χαρούμενος που βλέπω 22 εκπροσώπους ομοσπονδιών. Σήμερα βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου. Με το γκαλά και την Κυριακή με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Σας εύχομαι καλή τύχη και καλή τύχη στον στίβο και για το μέλλον. Τέλος, σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, οι προσωρινοί συνΠρόεδροι της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Φατίχ Σιντιμάρ (Τουρκία), Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία), το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσλονδία Στίβου και Α’ Ειδικός Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος, ο αντιπρόεδρος και η  Γενική Γραμματέας της ABAF Πλάμεν Κράστεφ και Γκάλια Ρουχάλεβα αντιστοίχως, η πρόεδρος της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Ανδρονίκη Θεοτοκάτου,  ο Ταμίας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας, ο  Β΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ιάκωβος Πετσούλας, η Β΄Ειδικός γραμματέας Παρασκευή Παχατουρίδου, εκπρόσωποι-σύνεδροι από 21 χώρες και πολλοί ακόμη προσκεκλημένοι της Βαλκανικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Κορυφαίοι αναδείχτηκαν:

Η Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία), η καλύτερη ανερχόμενη αθλήτρια,  Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκο Κ18 (Ιερουσαλήμ), Χάλκινιο στο Ευρωπαϊκό Γυναικών Μόναχο)  και χάλκινο στο Παγκόσμιο Κ20 (Κάλι), ισοφάριση της καλύτερης επίδοσης στο άλμα σε ύψος Κ18 με 1.96μ. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ.  

Ο Ισμαήλ Νεζίρ (Τουρκία), ο καλύτερος ανερχόμενος αθλητής,. Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κ20 (Κάλι) 400μ. εμπόδια 48.14. Το έπαθλο απένειμε ο προσωρινός Πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Στίβου Φατίχ Σιντιμάρ (Τουρκία)

Η Ιβάνα Βουλέτα (Σερβία), η καλύτερη αθλήτρια των Βαλκανίων, Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου (Βελιγράδι) και χρυσό στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο) ενώ κατέκτησε το διαμάντι Diamant League στο άλμα σε μήκος. Την βράβευση έκανε ο προσωρινός Πρόεδρο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (Σερβία).

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο καλύτερος αθλητής των Βαλκανίων, Χρυσό μετάλλιο στον κλειστό στίβο (Bελιγράδι), χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό (Μόναχο) και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο (Γιουτζιν) στο άλμα σε μήκος. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα έκανε την απονομή στον κορυφαίο αθλητή μας.

Ικανοποίηση στο συνέδριο της οικογένειας της ABAF στην Αθήνα

Οι χώρες της Βαλκανικής Ένωσης συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο της ABAF που διοργανώνει η χώρα μας. Εκπρόσωποι από 22 χώρες της Ένωσης βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις για τον στίβο στην Ένωση και φυσικά να παρακολουθήσουν την βράβευση των κορυφαίων, που θα γίνει σήμερα στις 19.00 στο Grand Hyatt.

Οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, να καλωσορίζει στην Ελλάδα τους παράγοντες από την βαλκανική ένωση και φυσικά τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομπιρ Καραμαρίνοφ, που για μία ακόμη φορά τιμά με την παρουσία του τη χώρα μας. “Χαίρομαι που η χώρα μας φιλοξενεί το Γκαλά στην Ελλάδα και που είναι συγκεντρωμένοι στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Βαλκανικής Ένωσης“, είπε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αποφασίστηκε η χώρα μας να αναλάβει το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου, το οποίο θα γίνει στο πλαίσιο του επετειακού 40ου Μαραθωνίου Αθήνας, του Αυθεντικού. Με τον τρόπο αυτό η διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Μαραθωνίου, θα έχει ακόμη μεγαλύτερη προβολή και αίγλη.

Παράλληλα τα μέλη της ABAF συμφώνησαν πως από το 2024 το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βουνού θα γίνει με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, ενώ αποφάσισαν πως οι εργασίες του αγωνιστικού προγράμματος της επόμενης χρονιάς θα γίνονται παράλληλα με τις εργασίες για καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Την ικανοποίηση του που βρίσκεται στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΑ Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ. Ο Βούλγαρος παράγοντας μίλησε για την ανάγκη η Βαλκανική Ένωση να ακολουθήσει τις αλλαγές στο παγκόσμιο στερέωμα, ενώ αναφέρθηκε και στη βαρύτητα που θα δοθεί στα δρομικά αγωνίσματα. Στην Αθήνα βρίσκονται και οι πρόεδρος της ABAF, ο Σέρβος Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς και ο Τούρκος Φατίχ Συντιμάρ.

Facebook Comments

Βαλκάνια Βαλκανικό πρωτάθλημα βραβεία Μαρία Σακοράφα Μίλτος Τεντόγλου ΣΕΓΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.