Skip to main content

Κρέτσος: Ενδελεχής έλεγχος στους υπερθεματιστές (video)

«Το αγκάθι της επίλυσης της ανομίας στο τηλεοπτικό τοπίο τελειώνει, ενώ την ίδια στιγμή είναι η δυσάρεστη εξέλιξη του Mega, όπου οι εργαζόμενοι μιλούν για «ξαφνικό θάνατο», δήλωσε ο Γ.Γ Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος. «Πρέπει να μάθουμε ποιός έπαιξε με την καρδιά και την ψυχή αυτών των ανθρώπων που απλήρωτοι συνεχίζουν με αυτοθυσία».

Το «έγκλημα» είναι ότι δεν έγινε διαγωνισμός τα τελευταία χρόνια», σύμφωνα με τον κ.Κρέτσο ο οποίος προειδοποίησε ότι στο «κανάλι που έβγαλε μια μεγάλη γενιά προσωπικού είναι ορατός ο κίνδυνος να κανιβαλίσουν πάνω στο πτώμα», ακόμη να πάρουν ότι έχει απομείνει όπως η βιβλιοθήκη και τα μηχανήματα.

Για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών υπογράμμισε ότι θα γίνει ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών, σημειώνοντας ότι το ΕΣΡ θα κάνει εξαιρετική δουλειά και θα είναι η πρώτη Ολομέλεια που θα επιλύσει αυτό το χρονίζον πρόβλημα.

Αναφορικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού, ο Λ. Κρέτσος σημείωσε ότι, εύχεται να υπάρξουν πολλοί υποψήφιοι, για να μπουν περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία. «Μακάρι να έχουμε πάνω από 7, που αν γίνει, τότε η διαδικασία θα είναι πολλαπλών γύρων με αυξανόμενο τίμημα, και εκκίνηση όχι στα 3,5 όπως το 2016, αλλά αλλά στα 35 εκατομμύρια«, διευκρίνισε.

«Η ΕΡΤ αλλάζει τα πράγματα»

Με την αθόρυβη επανάσταση HD (υψηλής ευκρίνειας), την υβριδική τηλεόραση, το πλούσιο Αρχείο και τις πιλοτικές εκπομπές στο ψηφιακό ραδιόφωνο, «η ΕΡΤ πραγματικά ωθεί τα πράγματα σε κάτι καλύτερο», τόνισε ο κ.Κρέτσος.

«Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες Πληροφορικής στον κόσμο προσπαθούν διακαώς να μπουν στον χώρο της τηλεόρασης. Μιλάμε για νέα μορφή στην τηλεόραση, πιο δημοκρατική τηλεόραση γιατί οι πολίτες μπορούν, όπως ήδη γίνεται με την ΕΡΤ και την υβριδική να επιλέγουν και μάλιστα δωρεάν», πρόσθεσε.

Σχετικά με το ψηφιακό ραδιόφωνο, χαρακτήρισε την εφαρμογή του νομοσχεδίου «αθόρυβη επανάσταση», η οποία «θα διαμορφώσει μια νέα αγορά, με καλύτερη αξιοποίηση του φάσματος, με περιβαλλοντικά οφέλη, καθώς δεν θα υπάρχουν παντού κεραίες, με αύξηση των ραδιοφωνικών σταθμών, με τερματισμό των παρεμβολών, με πολυμεσικές εφαρμογές» και υπογράμμισε ότι και εκεί το ΕΣΡ είναι αρμόδιο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

«Μπορούμε να στήσουμε ένα ραδιόφωνο εθνικών οδών, που ήδη έχει ξεκινήσει η ΕΡΤ, ενώ μέσα στο μήνα θα έχουμε και το διαγωνισμό για τον πάροχο δικτύου που θα μεταφέρει το σήμα», ανέφερε, ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσης.

Μιλώντας, τέλος, για την παραγωγή μυθοπλασίας και την κρατική χρηματοδότηση, ο κ. Κρέτσος ανέφερε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει κίνητρο από τις οπτικοακουστικές παραγωγές, οι οποίες θα τονώσουν την αγορά και θα φέρουν επενδύσεις.
Ήδη, έχει εγκριθεί ο πρώτος κύκλος με 75 εκατ. ευρώ ανέφερε ο κ. Κρέτσος τα οποία θα διατεθούν στη συγκεκριμένη αγορά για να τονώσουν τις επενδύσεις.

Είπε, επίσης, ότι ως το τέλος του μήνα θα βγει και η εφαρμοστική υπουργική απόφαση για να έχει η Ελλάδα το πιο ανταγωνιστικό σύστημα επιδότησης παραγωγής στην Ευρώπη. Χαρακτήρισε πολύ σημαντική εξέλιξη τη μείωση της φορολογίας του ειδικού φόρου διαφήμισης για κανάλια, τα οποία θα πληρώνουν τέλη για την λειτουργία τους, σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό θα βοηθήσει την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα, τα ποιοτικότερα προγράμματα και γενικότερα την ανάπτυξη του κλάδου.

ΕΡΤ

Facebook Comments

Media ΕΡΤ Λευτέρης Κρέτσος τηλεοπτικές άδειες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.