Skip to main content

ΝΕΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ (vids)

Τέτοιες μαλακίες, δεν γινόντουσαν επί Τραμπ. Σε μία πρόσφατη συνδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ο Μπάιντεν-Μπάιντεν είπε ότι η Αμερική επέστρεψε, με αυτόν πρόεδρο. Όντως. Με τις νέες ψεύτικες εικόνες της NASΑ, που δήθεν προσεδάφισε στον Άρη ένα μηχανάκι που θα πάρει δείγματα και θα τα φέρει στη γη. Τώρα θα σου πω, τι θα γίνει με αυτό το …μηχανάκι, ονόματι Perseverance, που έγινε viral στα ΜΜΕ και τα social media, σαν πραγματικό γεγονός.

  • Ο Φυλαρούχας

    Ο Φυλαρούχας

NASA. Η μεγαλύτερη προπαγανδιστική μηχανή των ΗΠΑ, έχοντας πλέον απαλλαγεί από τον ρεαλιστή ξανθομπάμπουρα που την κρατούσε σε μία ισορροπία σε σχέση με τις υπερβολές και τα παραμύθια της, κατάφερε να πείσει αρκετό κόσμο ότι δήθεν έστειλε στην επιφάνεια του πλανήτη Αρη το Perseverance και ότι έχει ήδη ξεκινήσει την εξερεύνηση. Και το έκανε δίνοντας στη δημοσιότητα νέες εικόνες από την «επιχείρηση», εμφανώς επεξεργασμένες, αν όχι ψεύτικες. Στις πεδιάδες της Νεβάδα, άλλωστε, υπάρχει αρκετός χώρος για τέτοιου είδους επιχειρήσεις, εκεί στήνεται συνήθως το ψεύτικο σκηνικό των διαστημικών… προορισμών. Να μου πεις, ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο άνθρωπος έχει πατήσει στο φεγγάρι, δεν θα χάψουν ότι το ρομπότ πήγε μέχρι τον Άρη; Τέτοιος σανός δεν χορταίνεται εύκολα. Μπε.

H NASA, άλλωστε, έχει στείλει ήδη τις πρώτες φωτογραφίες από τον «κόκκινο πλανήτη» και μία από αυτές δείχνει το ρομπότ κατά την προσγείωση του, ενώ άλλη από τη θέα ενός… δορυφόρου καταγράφει το rover στη φάση του αλεξίπτωτου κατά την κάθοδο του. Μόνο που είναι εμφανέστατα επεξεργασμένες και ψεύτικες όλες αυτές οι εικόνες, κι αν δεν πιστεύεις τον φυλαρούχα, δείξτε της σε έναν φίλο σου φωτογράφο για να σου πει εκείνος. Η προσεδάφιση του Perseverance, μάλιστα, έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από το προσωπικό στο Κέντρο Ελέγχου της NASA. 

«Η προσεδάφιση επιβεβαιώθηκε!» αναφώνησε ο Σουάτι Μοχάν υπεύθυνος για τον έλεγχο επιχειρήσεων. Στην αίθουσα ελέγχου στην Πασαντένα της Καλιφόρνιας, οι ομάδες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα χαράς τη στιγμή της επιβεβαίωσης προσεδάφισης, ενώ το… ίδιο το Perseverance που διαθέτει λογαριασμό στο Twitter έστειλε από τον… Άρη το πρώτο του μήνυμα: «Είμαι ασφαλής στον Άρη. Το Perseverance θα σε πάει οπουδήποτε».

Γελάει ο ντουνιάς μαζί τους και με αυτούς που τους πίστεψαν. Και όλως τυχαίως, είναι οι ίδιοι που πιστεύουν κι όλο αυτό με τον κορωνιό…

Το σκηνικό παρόμοια ψεύτικο με αυτό της προσσελήνωσης του Apollo του Νιλ Άμστρονγκ, αλλά και με την προηγούμενη προσεδάφιση αμερικανικού rover στον Άρη το 2015, σε ανάλογη προπαγάνδα που είχε ξεχαστεί, πριν έρθει ο Τραμπ στην εξουσία. Μόνη διαφορά με το σήμερα οι μάσκες που φορούσαν τώρα οι υπάλληλοι της NASA για «σφραγίσουν» και το αφήγημα με τον «θανατηφόρο» ιό. Στόχος, να προβάλουν ότι οι ΗΠΑ έκαναν και πάλι την μεγάλη διαφορά, το μεγάλο τεχνολογικό θαύμα. Όχι η Ρωσία, ούτε η Κίνα κατάφεραν να «πατήσουν», έστω κι έτσι, ξανά στον Άρη. Μόνο οι ΗΠΑ του Μπάιντεν-Μπάιντεν. Παραμύθια της Χαλιμάς.

Η Αμερική των ψεμάτων, της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, λοιπόν, επέστρεψε. Θύματα υπάρχουν και θα υπάρχουν με αυτόν τον καταιγισμό της παραπληροφόρησης. Ο άνθρωπος είναι πλέον γεμάτος φόβους, ξεχνάει εύκολα και τον χειρίζονται όπως θέλουν. Εκείνοι του τα σερβίρουν κι αυτός τα τρώει αμάσητα όλα.

Και σε λίγο θα τους πουν ότι δυστυχώς το Perseverance, δεν κατάφερε να επιστρέψει στη γη, καταστράφηκε κατά την επιστροφή του ή, ότι χάθηκε η επικοινωνία μαζί του, όπως έγινε και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, π.χ. με το rover «Opportunity» που δήθεν στάλθηκε στον Άρη το 2004 και παραμένοντας εκεί 14 χρόνια εν τέλει το 2018 είπαν ότι έχασαν την επικοινωνία μαζί του. Θα κάτσουν πάλι στο… παγωτό, σχετικά με τις έρευνες και τις ανακαλύψεις. Μιλάμε, άλλωστε, για σκηνοθετημένη παραγωγή, επαναλαμβανόμενη ή, αν θέλετε λόγω μόδας για hoax, παραπληροφόρηση, καραμπινάτη ψευδοεπιστήμη.

Έννοια σου, όμως. Ο ξανθομπάμπουρας, δεν έχει τελειώσει ακόμα…

Οι πανηγυρισμοί του σήμερα

Οι πανηγυρισμοί του 2015

Και το ψεύτικο βίντεο της NASA  από την προσεδάφιση του Perseverance

Facebook Comments

NASA Ο Φυλαρούχας Στημένο Σκηνικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.