Skip to main content

ΟΗΕ και WEF κήρυξαν τον «πόλεμο» κατά των αγροτών για τον παγκόσμιο έλεγχο των τροφίμων

Η πρόθεση όσων προωθούν αυτή την ατζέντα δεν είναι να σώσουν τον πλανήτη, όπως ισχυρίζονται, αλλά να αυξήσουν τον έλεγχο πάνω στους ανθρώπους…! Θυμηθείτε αυτά που θα διαβάσετε γιατί έρχονται και στην Ελλάδα…

Οι υποστηριζόμενοι από τον ΟΗΕ κανονισμοί βιωσιμότητας για τη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων, σύμφωνα με αρκετούς εμπειρογνώμονες, θα προκαλέσουν οικονομική καταστροφή, ελλείψεις σε βασικά είδη, εκτεταμένη πείνα και σημαντική απώλεια προσωπικών ελευθεριών.

Πηγή: Great Game India

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης της “Ατζέντας 2030” των Ηνωμένων Εθνών και οι εταίροι του ΟΗΕ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) σχετίζονται άμεσα με την αυξανόμενη ρυθμιστική επίθεση κατά των αγροτικών παραγωγών από την Ολλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Σρι Λάνκα και πέρα από αυτήν.

Στην πραγματικότητα, ένας αριθμός από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ-SDGs) του ΟΗΕ συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή νόμων που ασκούν πίεση στην παγκόσμια γεωργία, την κτηνοτροφία και τις πηγές τροφίμων.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) εντός του συστήματος του ΟΗΕ βοήθησαν στην ανάπτυξη των SDGs και σήμερα βοηθούν στην καθοδήγηση της εκτέλεσης της παγκόσμιας στρατηγικής του οργανισμού.

Οι υποστηριζόμενοι από τον ΟΗΕ κανονισμοί βιωσιμότητας για τη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων, σύμφωνα με αρκετούς εμπειρογνώμονες, θα προκαλέσουν οικονομική καταστροφή, ελλείψεις σε βασικά είδη, εκτεταμένη πείνα και σημαντική απώλεια προσωπικών ελευθεριών, αν δεν σταματήσουν.

Οι αξιωματούχοι προβλέπουν ότι, καθώς το έτος προχωρά, οι επικίνδυνες ελλείψεις τροφίμων που ήδη βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι θα επιδεινωθούν.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πίσω από όλα υπάρχει ένας κρυφός στόχος

Σύμφωνα με έγγραφα του ΟΗΕ, η ιδιωτική ιδιοκτησία γης βρίσκεται στο στόχαστρο, καθώς η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων και η παγκόσμια οικονομία τροποποιούνται για την εκπλήρωση των παγκόσμιων στόχων βιωσιμότητας.

Οι στόχοι που τέθηκαν το 2015 “βασίζονται σε εργασίες δεκαετιών από τις χώρες και τον ΟΗΕ“, όπως εξηγεί ο ΟΗΕ στην ιστοσελίδα του για τους SDG.

Η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους οικισμούς, που συχνά αναφέρεται ως Habitat I, η οποία υιοθέτησε τη Διακήρυξη του Βανκούβερ (διαβάστε παρακάτω), ήταν μία από τις πρώτες διασκέψεις που καθόρισαν την ατζέντα της “αειφορίας“.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η ιδιωτική ιδιοκτησία γης αποτελεί “κύριο μέσο συσσώρευσης και συγκέντρωσης πλούτου, επομένως συμβάλλει στην κοινωνική αδικία” και “η γη δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ένα συνηθισμένο περιουσιακό στοιχείο που ελέγχεται από ιδιώτες“.

Το ψήφισμα του ΟΗΕ αναφέρει ότι “ο δημόσιος έλεγχος της χρήσης της γης είναι επομένως απαραίτητος“, θέτοντας την περίφημη πλέον “πρόβλεψη” του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ότι μέχρι το 2030, “δεν θα σας ανήκει τίποτα”.

Έκτοτε, ένας αριθμός οργανισμών και εκπροσώπων του ΟΗΕ έχουν περιγράψει το όραμά τους για τη “βιωσιμότητα“, το οποίο περιλαμβάνει απαιτήσεις για σημαντικά όρια στη χρήση ενέργειας, την κατανάλωση κρέατος, τα ταξίδια, τον ζωτικό χώρο και τον υλικό πλούτο.

Σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθεί ο έλεγχος της παραγωγής τροφίμων και να καταπνιγούν οι ανεξάρτητοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ορισμένοι από τους πλουσιότερους και με τη μεγαλύτερη επιρροή εταιρικούς ηγέτες στον κόσμο συνεργάζονται με κομμουνιστές στην Κίνα και σε άλλες χώρες, λένε οι ειδικοί.

“Στρατηγικός εταίρος” του ΟΗΕ για την Ατζέντα 2030 είναι το WEF, ένα δίκτυο σημαντικών διεθνών εταιρειών που συνεργάζεται στενά με το ΚΚΚ.

Καθώς αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών David Beasley, προειδοποιούν για επικείμενες ελλείψεις τροφίμων παγκοσμίως, η ρύθμιση της παραγωγής τροφίμων γίνεται πιο αυστηρή και γίνονται ακόμη και προσπάθειες να κλείσουν πολλές φάρμες και ράντζα.

Όμως, τα δυτικά έθνη και πολλά κράτη που εξαρτώνται από τη βοήθεια, αυστηροποιούν ακόμη περισσότερο τους κανονισμούς, αντί να τους χαλαρώσουν και να προωθήσουν την αύξηση της παραγωγής.

Φέτος το καλοκαίρι, οι Ολλανδοί αγρότες – που βρίσκονταν ήδη κοντά στα όρια της καταστροφής – απάντησαν με εκτεταμένες, τεράστιες διαμαρτυρίες. Ακολούθησε ταραχώδης αναταραχή στη Σρι Λάνκα που σχετίζεται με την έλλειψη τροφίμων που προκλήθηκε από πολιτικές αποφάσεις.

Οι κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί έχουν χρησιμοποιήσει μια ποικιλία δικαιολογιών για την πολιτική αυτή, όπως η προώθηση της “οικονομικής δικαιοσύνης”, η προστασία διαφόρων ειδών χλωρίδας και πανίδας, ακόμη και η επιστροφή της γης στους αυτόχθονες πληθυσμούς.

Ωστόσο, οι επικριτές των πολιτικών υποστηρίζουν ότι ο στόχος δεν είναι καθόλου η προστασία του περιβάλλοντος ή η αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής. Η ιστορία της “βιωσιμότητας” και οι άλλες εξηγήσεις, προειδοποιούν οι ειδικοί, είναι στην πραγματικότητα μια τακτική για να αποκτήσουν τον έλεγχο των τροφίμων, της γεωργίας και των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον Craig Rucker, επικεφαλής της Επιτροπής για ένα Εποικοδομητικό Αύριο (CFACT), μιας οργάνωσης δημόσιας πολιτικής που επικεντρώνεται σε περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά ζητήματα, “ο τελικός στόχος αυτών των προσπαθειών είναι να μειωθεί η κυριαρχία τόσο στα μεμονωμένα έθνη όσο και στους ανθρώπους”.

Ο σκοπός, είναι η εδραίωση της εξουσίας σε εθνικό και ακόμη και σε διεθνές επίπεδο. “Η πρόθεση όσων προωθούν αυτή την ατζέντα δεν είναι να σώσουν τον πλανήτη, όπως ισχυρίζονται, αλλά να αυξήσουν τον έλεγχο πάνω στους ανθρώπους”, είπε.

–> Στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ – Ατζέντα 2030

Τα Ηνωμένα Έθνη και τα έθνη-μέλη τους ενέκριναν το 2015 τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, συχνά γνωστούς ως Ατζέντα 2030, ως οδικό χάρτη για τη “μεταμόρφωση του κόσμου μας“. Οι 17 στόχοι περιλαμβάνουν 169 στόχους που καλύπτουν κάθε πτυχή της οικονομίας και της ανθρώπινης ζωής και προαναγγέλλονται από κορυφαίους αξιωματούχους του ΟΗΕ ως ένα “γενικό σχέδιο για την ανθρωπότητα” και μια παγκόσμια “διακήρυξη αλληλεξάρτησης“.

Στο προοίμιο του εγγράφου αναφέρεται ότι “κανείς δεν θα μείνει πίσω” και ότι “όλες οι χώρες και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, ενεργώντας σε συνεργασία, θα εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο”.

Ο στόχος 10 του σχεδίου του ΟΗΕ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αναδιανομή του πλούτου σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα, εκτός από “θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνίες μας παράγουν και καταναλώνουν αγαθά και υπηρεσίες“.

Οι ΣΒΑ δίνουν έμφαση στη χρήση των κυβερνήσεων για τη μεταρρύθμιση όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων, με τον στόχο 12 να απαιτεί “βιώσιμα πρότυπα κατανάλωσης και παραγωγής“.

Αρκετοί από τους συγκεκριμένους στόχους που απαριθμούνται στον Στόχο 12 συνδέονται στενά με τις γεωργικές πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή τροφίμων. Αυτοί περιλαμβάνουν τη “βιώσιμη διαχείριση και αποτελεσματική χρήση των φυσικών πόρων”.

Το έγγραφο απαιτεί “περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των χημικών ουσιών και όλων των αποβλήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα διεθνή πλαίσια“, κάτι που είναι ίσως πιο σημαντικό.

Ως αποτέλεσμα, “να μειωθεί σημαντικά η διαφυγή τους στον αέρα, το νερό και το έδαφος, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον“, ιδίως για τους αγρότες.

Ο στόχος 14 των ΣΒΑ, ο οποίος καλύπτει “τη θαλάσσια ρύπανση κάθε είδους, ιδίως από δραστηριότητες που βασίζονται στη γη, συμπεριλαμβανομένης της … ρύπανσης από θρεπτικά συστατικά“, είναι ένας άλλος στόχος ΣΒΑ που σχετίζεται άμεσα με αυτό που οι επικριτές έχουν ονομάσει “πόλεμο κατά των αγροτών“. Η γεωργία και η παραγωγή τροφίμων αναφέρονται συχνά από τον ΟΗΕ ως απειλές για τον ωκεανό.

Επικεφαλής είναι ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), ο οποίος εποπτεύεται από τον Qu Dongyu, πρώην υφυπουργό γεωργίας και αγροτικών υποθέσεων του ΚΚΚ.

Ο οργανισμός του ΟΗΕ ζητά αυστηρούς περιορισμούς στην εφαρμογή λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, εκπομπών και νερού στον γεωργικό τομέα στην έκθεσή του του 2014, “Building a Common Vision for Sustainable Food and Agriculture: Principles and Approaches” (“Οικοδομώντας ένα κοινό όραμα για βιώσιμα τρόφιμα και γεωργία: Αρχές και προσεγγίσεις”).

Σύμφωνα με την έκθεση του FAO, “η υπερβολική χρήση αζωτούχων λιπασμάτων αποτελεί σημαντική αιτία ρύπανσης των υδάτων και εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου“. Η δήλωση αυτή χρησιμεύει ως παράδειγμα για το πώς πρέπει να μετασχηματιστεί η γεωργία προκειμένου να αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ ως βιώσιμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο απώτερος στόχος τους είναι η διαρκής αποβλάκωση όλης της κοινωνίας για τη δημιουργία ενός κράτους σκλάβων που θα κυβερνάται από λίγους;

Οι Παγκοσμιοποιητές καταλαμβάνουν το σύστημα τροφίμων – Είναι μέρος του σχεδίου τους για να ελέγξουν τον πληθυσμό παγκοσμίως μέσω των ψηφιακών ταυτοτήτων…

Ο κορυφαίος γιατρός Δρ. Aseem Malhotra ζητά αναστολή χορήγησης όλων των εμβολίων mRNA για το COVID-19 έως ότου διερευνηθούν πλήρως οι παρενέργειες (Video)

Ο περιβαλλοντισμός είναι μια φονταμενταλιστική θρησκεία που ωφελεί τους ολιγάρχες της τεχνολογίας και τη Wall Street

Πώς θα ήταν ένας πυρηνικός πόλεμος;

Η νέα τεχνολογία κουδουνιών πόρτας θα απαγορεύει την πρόσβαση σε άτομα που είναι θετικά στον Covid…! «Το πρώτο κουδούνι πόρτας Covid-19 στον κόσμο» είναι γεγονός…!

Facebook Comments

Αγρότες Διατροφή κοινωνία ΝΤΠ Οικονομία Στέφαν Σβαμπ υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.