Οι βετεράνοι ΑΕΚ και ΕΚΑ παίζουν για το Σύλλογο ΑμεΑ «Μ.Α.Ν.Α.» (εικόνες)

Σπουδαίος φιλικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα διεξαχθεί την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στο γήπεδο του Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών. Η ομάδα επίλεκτων του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, θα αντιμετωπίσει τους βετεράνους της ΑΕΚ (19:00), για την ενίσχυση του συλλόγου Α.μ.ε.Α. «Μ.Α.Ν.Α», που εδρεύει στη Νέα Φιλαδέλφεια…

  • Γράφει ο Δημήτρης Κουμουρτζής

    Γράφει ο Δημήτρης Κουμουρτζής

Στις 3 Δεκεμβρίου, σε όλο τον κόσμο, γιορτάζεται η ημέρα των άτόμων με ειδικές ικανότητες. Και ανήμερα αυτής της επετείου , που παγκοσμίως γιορτάζονται τα άτομα με ειδικές ικανότητες(σ.σ. ειδικές ανάγκες και αναπηρία τα χαρακτηρίζει η ..κοινωνία!), θα γίνει ένας σπουδαίος αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα στις 7μ.μ. στο γήπεδο του Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών. Οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, που πριν περίπου δύο μήνες, είχαν αντιμετωπίσει στα Τρίκαλα τους βετεράνους της πόλης για την ενίσχυση του Συλλόγου Α.μ.ε.Α. «Αρωγή», και οι επίλεκτοι βετεράνοι από τις ομάδες που ανήκουν στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, παίζουν για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Μ.Α.Ν.Α. Ενός συλλόγου, που και μόνο από τα αρχικά του (σ.σ. ως Μπορώ, Αγωνίζομαι, Νικώ, Αξίζω …μεταφράζεται ο τίτλος του Μ.ΑΝ.Α) σηματοδοτεί την βαρύτητα των ανθρώπων που τον δημιούργησαν.

Η δράση του συλλόγου Μ.Α.Ν.Α

Ο σύλλογος, που έχει έδρα στην Οδό Πίνδου 41 στη Νέα Φιλαδέλφεια, δημιουργήθηκε πριν από μερικούς μήνες. Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία, γονέων, κηδεμόνων και φίλων Α.μ.ε.Α. που τους οδήγησε στη δημιουργία του Μ.Α.Ν.Α η αγάπη για τα παιδιά και τα ΆμεΑ . Και απώτερος σκοπός είναι η ομαλή ένταξη των Α.μ.ε.Α στο κοινωνικό σύνολο αλλά και η ανακούφιση των οικογενειών από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μέσα σε μόλις έξι μήνες , οι «στυλοβάτες» του Μ.ΑΝ.Α, κατάφεραν να διαμορφώσουν ένα ιδιαίτερα χαρούμενο χώρο, για να φιλοξενήσουνε τα όνειρά τους. Τα όνειρα των παιδιών τους, αλλά και των γονέων τους . Δουλέψανε με αυταπάρνηση ,πείσμα, θέληση και αγάπη. Και το δύσκολο «ταξίδι» τους, αποφάσισε να στηρίξει το Ε.Κ.Α και η επιτροπή ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος εργαζομένων

Ευστράτιος Μαρούλης: «Η ΑΕΚ, επιλογή, γιατί η Νέα Φιλαδέλφεια είναι σπίτι της»

Μερικά από τα παιδιά που συνδράμει το Σωματείο Μ.Α.Ν.Α. από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Ο Ευστράτιος Μαρούλης, ως αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Πρωταθλήματος Εργαζομένων και εκλέκτορας της ομάδος επίλεκτων βετεράνων του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ανέλαβε την πρωτοβουλία για ‘στήριξη’ του Συλλόγου Μ.ΑΝ.Α. με την δημιουργία του αγώνα με τους βετεράνους της ΑΕΚ.

Ο αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Πρωταθλήματος Εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Ευστράτιος Μαρουλής

Ρωτήσαμε τον άνθρωπο, που είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας Ένωσης, η οποία συμμετέχει στο Πρωτάθλημα εργαζομένων , ποιοι ήταν οι λόγοι, που οδήγησαν την Επιτροπή Πρωταθλήματος του Ε.Κ.Α. στην επιλογή της ΑΕΚ για τον φιλανθρωπικού χαρακτήρα αγώνα.

Και μεταξύ άλλων μας επεσήμανε: «Επειδή σήμερα σε όλο τον κόσμο τιμώνται τα άτομα με ειδικές ικανότητες, αποφασίσαμε, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας προσφοράς και λειτουργίας, να κάνουμε ένα αγώνα για να ’στηρίξουμε’ οικονομικά το νεοσύστατο Ίδρυμα Μ.Α.Ν.Α. η έδρα του οποίου είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και αποφασίσαμε να καλέσουμε τους βετεράνους της ΑΕΚ γι αυτό τον αγώνα, αφού όλοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι για τη Νέα Φιλαδέλφεια, η Α.Ε.Κ. είναι ένα σύμβολο. Είναι μια ομάδα ταυτόσημη με την πόλη, που ουσιαστικά είναι το σπίτι της. Και ελπίζουμε τόσο ο κόσμος της περιοχής, όσο και οι άνθρωποι της Α.Ε.Κ. να ανταποκριθούνε σε αυτή μας την πρωτοβουλία. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή, που επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο των βετεράνων της Α.Ε.Κ. κύριο Μιχάλη Σιμιγδαλά, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει διάθεση από τους βετεράνους της «Ένωσης»για να στηριχθεί πρωτοβουλία μας. Και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Ελπίζουμε λοιπόν σε επιτυχία της εκδήλωσης, για την οποία έχουμε ’κυκλοφορήσει’ και εισιτήρια, που το καθένα τιμάται 2,5 ευρώ»

Η δράση της μεικτής ομάδος του Ε.Κ.Α 

Το λογότυπο, από το Εργασιακό Πρωτάθλημα του Ε.Κ.Α.

Οι υπεύθυνοι στην Επιτροπή ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Εργαζομένων,(σ.σ. διεξάγεται τα 35 τελευταία χρόνια και εφέτος συμμετέχουν 16 ομάδες),έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, σπουδαία κοινωνική δράση. Και η μεικτή ομάδων βετεράνων του Ε.Κ.Α ξεκίνησε την δράση της το 2011, με πρώτο τους αγώνα αυτόν κόντρα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ε.Ρ.Τ για την ενίσχυσή των απολυμένων Ελευθεροτυπίας & Alter.

Ένα χρόνο αργότερα, ακολούθησε αγώνας με τον ίδιο αντίπαλο, για την ενίσχυση του συλλόγου «Φλόγα», που συνδράμει τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια. Και τον Δεκέμβριο του 2013 η  Μικτή Ε.Κ.Α, έπαιξε με τη ποδοσφαιρική ομάδα του Sport FM για την ενίσχυση του Νηπιοτροφείου Καλλιθέας. Ακολούθησε τον Μάιο του/2014   αγώνας με την Μικτή Ε.Σ.Ε.Α για την ενίσχυση κοινωνικού φαρμακείου Ν. Σμύρνης και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους αγώνας με Επίλεκτους Κούρδους, που διαμένουν στο Λαύριο για την ενίσχυση τους.

Τον Μάρτιο του 2016, η Μικτή Ε.Κ.Α έπαιξε με τους βετεράνους Ατρόμητου και Αιγάλεω για την ενίσχυση της μικρής Στελλίνας που έπασχε από νεοπλασματική ασθένεια, ενώ για φιλανθρωπικο σκοπό έγινε αγώνας και τον Ιούνιο του 2016 με τους Επίλεκτους της UNICEF.

Στις δράσεις της μεικτής ομάδος επίλεκτων Ε.Κ.Α, να αναφέρουμε την συλλογή δείγματος μυελού των οστών από τους παίκτες των ομάδων του Πρωταθλήματος (Μάρτιος 2017) και δράσεις συλλογής τροφίμων και ειδών διαρκείας για καταστροφές ή θεομηνίες Μάτι-Μάνδρα .Στην μεικτή ομάδα του Ε.Κ.Α. συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι   Μυλωνάς Γιώργος,  Σταυρινουδακης Γιώργος, Παπαλοης Ζαχαρίας, Σταυρίδης Στυλιανός, Ηλιόπουλος Θωμάς, Γιώργος Αλντο, Κουλετος Γιώργος, Τσιγκος Δημήτρης, Λιόλιος Γιώργος, Μπαρκας Βασίλης, Γκικας Γιάννης, Αντωνίου Στυλιανός, Ραϊτσιος Ευάγγελος , Κύριος Κυριακος , Κυριαζος Τιμος Ζουζουλας Κώστας,   Καλεριδης, Βασίλης , Τζεϊνατι Αιμίλιος Μπαλατσουκας, Κουφουδακης, Θανάσης, Χριστοφορωβ Διονύσης

Η ποδοσφαιρική ομάδα των βετεράνων του Ε.Κ.Α. από πρόσφατο παιχνίδι τους

Η αποστολή βετεράνων της ΑΕΚ

Επειδή ο αγώνας θα αναδείξει για ακόμη μια φορά και το κοινωνικό πρόσωπο στη δράση των βετεράνων της ΑΕΚ, ο εκλέκτορας της ομάδος Μιχάλης Σιμιγδαλάς, επιχείρησε να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ‘Ενωσίτες’, για να βρίσκονται σήμερα 3 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο γήπεδο του Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών. Το πόσοι τελικά θα παρευρεθούν, είναι άγνωστο. Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πολλοί από τους βετεράνους της ΑΕΚ, εργάζονται σε Ακαδημίες ποδοσφαίρου, και είναι δύσκολη η συμμετοχή τους στις δράσεις των βετεράνων της ομάδος.

Η αποστολή των βετεράνων της ΑΕΚ, όπως παρουσιάστηκε στο τελευταίο της παιχνίδι στα Τρίκαλα

Λογικά πάντως, αναμένεται να είναι παρόντες οι Στέλιος Σεραφείδης (σ.σ. ο 84χρονος πρόεδρος στον Σύλλογο βετεράνων ποδοσφαιριστών ΑΕΚ και τερματοφύλακας, που είναι άγνωστο εάν και πόσο θα αγωνιστεί επειδή ο αγώνας είναι βραδινός), Χρήστος Αρδίζογλου, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Λάμπρος Γεωργιάδης, Ιβαν Ρούσεφ, Ντανιέλ Μπατίστα, Τάκης Παπαθεοδώρου, Σεραφείμ Σοφιανίτης, Δημήτρης Ζήσης, Τριαντάφυλλος Παντελίδης, Λεωνίδας Δαδίτσος, Ακης Χουλιάρας, Μιχάλης Αραβίδης και άλλοι, Και από τους συνοδούς, αναμένεται να είναι παρόντες ο εκλέκτορας Μιχάλης Σιμιγδαλάς, και οι Νίκος Σεβαστόπουλος, Γιάννης Σπυρόπουλος ως μέλη της διοίκησης . Αλλά και οι Νίκος Σταθόπουλος, Κώστας Νικολαϊδης, Αναστάσιος Αγγελόπουλος, Κοσμάς Πεσιρίδης, ο πρώην παρατηρητής σε αγώνες εθνικών Πρωταθλημάτων Γιώργος Μπαρδής και ο φροντιστής Γιώργος Βούλγαρης. Και φυσικά, το επίτιμο μέλος των βετεράνων και μέλος της διοίκησης του σωματείου Κώστας Μάρκου.

Η αφίσα για τον αγώνα της μεικτής βετεράνων Ε.Κ.Α με τους αντίστοιχους της ΑΕΚ, για το σωματείο Μ.ΑΝ.Α

Δείτε επίσης: