Οριστικά «πόρτα» στον Βασιλειάδη! «Στον αέρα» η σέντρα…

Οριστικά «όχι» στην πρόταση Βασιλειάδη για πρωτάθλημα 12 ομάδων είπε η Superleague, όπως αποφάσισε πριν από λίγο το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής…

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή των νέων Μελών του Συνεταιρισμού, ήτοι των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΟΦΗ.

2/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 16 ομάδων, το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2019-2020 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων και παράλληλα υπήρξε η ομόφωνη δέσμευση ότι για την αγων. περίοδο 2020-2021 θα εξεταστεί η περαιτέρω μείωση σε 12 ή μη των ομάδων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η Superleague, δηλαδή, κράτησε τη θέση που είχε εκφράσει εξ αρχής πάνω στην πρόταση Βασιλειάδη για πρωτάθλημα 12 ομάδων, αντιπροτείνοντας το φετινό πρωτάθλημα να γίνει κανονικά με τις 16 ΠΑΕ και από τη νέα σεζόν οι ομάδες να μειωθούν  σε 14. Ο «εκβιασμός» του Γιώργου Βασιλειάδη δεν καρποφόρησε, κάτι που είχε διαφανεί και νωρίτερα από την συνάντηση που είχαν μαζί του οι Μπαταγιάννης και Βασίλης Γκαγκάτσης. Ένα ραντεβού που δεν κράτησε ούτε μία ώρα και απέβη ολοκληρωτικά άκαρπη.

Πρόεδρος και διευθυντής της Superleague ενέμειναν στις 14 ομάδες, χωρίς να δώσουν έστω εγγυήσεις για μείωση αυτών στις 12, έστω από την μεθεπόμενη σεζόν ισχυριζόμενοι πως δεν μπορούν να περάσουν τη μείωση των ομάδων σε 12, από το Δ.Σ. της Λίγκας, ενώ εξέφρασαν απορίες και ζήτησαν να ενημερωθούν για τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης που έχει καταθέσει στη διοργανώτρια Αρχή, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, που περίμενε πως θα του ανοίξει διάπλατα την πόρτα, αλλά τελικά την έφαγε στα… μούτρα.

Κατόπιν τούτου, το πρωτάθλημα εξακολουθεί να βρίσκεται «στον αέρα», αφού οι επτά τηλεοπτικά «άστεγοι» θα παραμείνουν χωρίς το τηλεοπτικό συμβόλαιο που τους …πέταξε σαν τυράκι ο Βασιλειάδη με την ΕΡΤ. Μένει να αποδειχτεί εάν πράγματι ήταν ένας στυγνός εκβιασμός η πρόταση Βασιλειάδη ή, ο υφυπουργός θα βάλει νερό στο κρασί του και θα αποδεχτεί την αναθεωρημένη αναδιάρθρωση της Superleague, που μπορεί να μην περιλαμβάνει τις 12 ομάδες, αλλά τις μειώνει τουλάχιστον σε 14 και να αφήνει ανοιχτή την επανεξέταση του ζητήματος…

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση