Skip to main content

Ο απολογισμός στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα (vids)

Απαντήσεις σε όλα τα καίρια ερωτήματα της Ε” δημοτικής κοινότητας Πειραιά έδωσε χθες για δυόμιση γεμάτες ώρες ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης στο πλαίσιο των απολογιστικών συζητήσεων με τους δημότες για το έργο της παράταξης «Πειραιάς Νικητής» στην 2η θητεία.

Το θέμα της δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε με τους δημότες της συγκεκριμένης κοινότητας, οι οποίοι απαίτησαν από τον δήμαρχο την άμεση απομάκρυνσή της από την περιοχή, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Γιάννης Μώραλης, με τις εξελίξεις να τελεσφορούν ίσως και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Έχουν, άλλωστε, προηγηθεί πλήθος επαφών και αλληλογραφίας ανάμεσα στον δήμαρχο Πειραιά και τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς από την στιγμή που ενημερώθηκε ο Μώραλης για το είδος λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής, επαφές που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των κατοίκων.

Η υπόθεση του ΟΚΑΝΑ απασχόλησε τη συζήτηση όσο και όλα τα υπόλοιπα θέματα μαζί, με τον Μώραλη να αναλύει το έργο της τωρινής διοίκησης του Δήμου στην 5η κοινότητα και να απαντά σε όλα τα ερωτήματα και στους ελάχιστους πλην υπαρκτούς προβληματισμούς των δημοτών, με υπομονή, σεβασμό και με άψογο χειρισμό των ελάχιστων εντάσεων που δημιουργήθηκαν κατά τη συζήτηση, η οποία εν τέλει ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα σε κλίμα σύμπνοιας και παραδοχής για το έργο που έχει συντελεστεί από την διοίκηση, αλλά και την προοπτική που έχει προδιαγράψει για το μέλλον της κοινότητας και συνολικά του Πειραιά.

Εκτός από τον Δήμαρχο απαντήσεις στους δημότες για τα θέματα που τους αφορούν έδωσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Δημήτρης Αράπης, η Αντιδήµαρχος Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κυριακή Μπουρδάκου, η Αντιδήµαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αντωνία Καρακατσάνη, η εντεταλμένη Δημοτικής Συγκοινωνίας Αλέκα Τουμαζάτου, ενώ από την υπόλοιπη κεντρική ομάδα του Μώραλη παρευρέθηκαν επίσης η Αντιδήµαρχος Οικονοµικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά Νανά Χαρβαλάκου, ο Αντιδήµαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο Αντιδήµαρχος Προσόδων και Εµπορίου Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Αντιδήμαρχος Επισκευών-Συντηρήσεων και Έργων Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Αντιδήµαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, ο εντεταλμένος της Δημοτικής Αστυνομίας Χαρουτιούν Μαρκαριάν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Ιωάννης Βοϊδονικόλαςκαι ο Πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Αλέξανδρος Τζεφεράκος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε ικανοποιημένος από την 2η απολογιστική συνάντηση με τους δημότες στο Κανάλι Ένα 90,4: «Νομίζω ότι απάντησα με ειλικρίνεια, αυτό κάνω πάντα. Η κουβέντα ήταν ενδιαφέρουσα, κράτησε αρκετά παραπάνω γιατί είχαμε το θέμα του ΟΚΑΝΑ, το οποίο είναι επίκαιρο και αναλωθήκαμε εκεί για περίπου μία ώρα. Ανέπτυξα και αυτά που γίνονται τόσο στον κεντρικό Πειραιά, όσο και στο 5ο διαμέρισμα, όπου έχουν γίνει σημαντικά βήματα, υπάρχουν και σημαντικά προβλήματα. Γι΄ αυτό, όπως είπα, πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, πιο οργανωμένα και συστηματικά, για να λύσουμε τα προβλήματα ενός πράγματι δύσκολου διαμερίσματος, το οποίο διαχρονικά ήταν υποβαθμισμένο. Θεωρώ, όμως, με το ΜΕΤΡΟ, τα δικαστήρια, με το Καπαγέρωφ, τη δική μας δουλειά κι άλλες παρεμβάσεις σταδιακά αναβαθμίζεται. Βεβαίως έχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει, κυρίως σε θέματα δρόμων, πεζοδρομίων, που υστερούμε θα έλεγα σημαντικά. Ήταν ο δεύτερος απολογισμός, οι κουβέντες αυτές είναι χρήσιμες και θέλω να πιστεύω ότι και οι πολίτες που έρχονται το χαίρονται να κουβεντιάζουμε. Μπορεί να διαφωνήσουμε, μπορεί να υπάρχει και μία ένταση ή, δύο, σημασία έχει να βγαίνει ο δήμαρχος στον κόσμο και να μιλάει κι εμείς να το πράττουμε».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ε” δημοτικής κοινότητας Λεωνίδας Μελάς, σημείωσε στην κάμερα της δημοτικής ραδιοφωνίας (Κανάλι Ένα 90,4), τα εξής: «Κουβεντιάσαμε για μια περιοχή, η οποία είναι υποβαθμισμένη και κοιτάζουμε να κάνουμε το καλύτερο για να πάρει αυτή την αναβάθμιση και νομίζω τα έργα που έχουν γίνει και οι κινήσεις της τελευταίας τετραετίας-πενταετίας, είναι αρκετά για να μας δείξει ότι μπορεί να υλοποιηθεί».

Η δήλωση του Προέδρου της ΔΗΡΑΠ «Κανάλι Ένα 90,4» Αλέξανδρου Τζεφεράκου για το ζήτημα του ΟΚΑΝΑ

«Η σημερινή παρουσίαση των θεμάτων του Ε΄ Διαμερίσματος ήταν συγκλονιστική. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ξεκάθαρα, ότι ο ΟΚΑΝΑ δεν πρόκειται να υπάρξει σαν δομή στο Ε΄ Διαμέρισμα, διότι απλώς είναι παράνομο και δεν θα έχει καμία βοήθεια από εμάς και θα μας βρίσκει απέναντι. Ξεκινά ο Δήμος και αντιμετωπίζει τα προβλήματα με θεσμικό τρόπο, μέσα στις διαδικασίες που πρέπει, ως υπεύθυνος στο χώρο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος. Δεν μπορεί να δημιουργούνται δομές χωρίς Αρχές. Και αυτό ήταν ξεκάθαρο. Οι πολίτες ενημερώθηκαν… γιατί για εμάς, στο Ε΄ Διαμέρισμα, αυτό μας καίει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης θα υποδεχθεί σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου, στις 19:00, τους κατοίκους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης, συνεχίζοντας τις ανοιχτές απολογιστικές συναντήσεις με τους Πειραιώτες. Στο πλευρό του θα είναι ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Από τα Καμίνια ξεκίνησε πάλι ο Μώραλης (vids)

Facebook Comments

Γιάννης Μώραλης Δήμος Πειραιά Πειραιάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.