Skip to main content

Ο Σωτήρης Σκευοφύλακας αρωγός στο όραμα του Παναγιώτη Μανούρη για το Δήμο Νέας Ιωνίας

Την ψήφο των πολιτών του Δήμου Νέας Ιωνίας διεκδικεί ο Σωτήρης Σκευοφύλακας, στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου. Είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δημιουργία Αλληλεγγύη», στον οποίο ως υποψήφιος πρώτος πολίτης στον ιστορικό Δήμο Νέας Ιωνίας, ηγείται ο Παναγιώτης Μανούρης.

  • Γράφει ο  Δημήτρης Κουμουρτζής

    Γράφει ο Δημήτρης Κουμουρτζής

Μπήκαμε ήδη στην τελική ευθεία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις οποίες είναι υποψήφιοι πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού. Και ένας από αυτούς είναι ο Σωτήρης Σκευοφύλακας. Με όνομα βαρύ ως ιστορία, ανδρώθηκε στην ιστορική γειτονία της Ελευθερούπολης. Εκεί δηλαδή που μεγάλωσε και ο αείμνηστος θείος του Στέλιος Σκευοφύλακας, που είχε τεράστια προσφορά στο ποδόσφαιρο της Νέας Ιωνίας. και ιδιαίτερα της Ελευθερούπολης. Μη ξεχνάμε μάλιστα, ότι από την Ελευθερούπολη προερχόταν και ο αείμνηστος «ξανθός αετός» της «Ένωσης» Κλεάνθης Μαρόπουλος που πρόσφερε πολλά στην ΑΕΚ. Της ΑΕΚ, που ελέω Στέλιου Σκευοφύλακα είναι οπαδός της και δεν χάνει αγώνα της. Ο Στέλιος Σκευοφύλακας, ο οποίος πήγε στην «Ένωση» από την Ελευθερούπολη το 1961 και στα 12 χρόνια που φορούσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα της, είχε 339 συμμετοχές για το Πρωτάθλημα, σημείωσε 19 γκολ και διετέλεσε και αρχηγός της. Μάλιστα διατέλεσε και Πρόεδρος του ΣΔυνδλέσμου βετερλανων της ομάδας, ενώ στις 10 Ιουνίου συμπληρωθήκαν 14χρόνια, από την «φυγή» του. ΟΛ αείμνηστος Στέλιος Σκευοφύθλακας, διετέλεσε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Νέα Ιωνία, στις εκλογές του 2002, επί δημαρχίας Γιάννη Χαραλάμπους. Στα βήματα του λοιπόν βαδίζει και τώρα ο Σωτήρης ως δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας και υποψήφιος με τον Συνδυασμό του Παναγιώτη Μανούρη «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» για δεύτερη θητεία.

Ο 55χρονος (σ.σ. γεννήθηκε στη Νέα Ιωνίας στις 6 Δεκεμβρίου 1968) δικαστικός επιμελητής του Εφετείου Αθηνών, και με εμπειρία στα κοινά του προσφυγικού δήμου, αφού διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος τα τέσσερα τελευταία χρόνια και επί σειρά ετών μέλος στον αθλητικό Οργανισμό Νέας Ιωνίας, διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του. Και όπως όταν έπαιζε μπάλα στις ομάδες της Νέας Ιωνίας, παρ΄ ότι αμυντικός έβαζε γκολ, επιθυμεί τώρα να …σκοράρει για δεύτερη φορά και στις δημοτικές εκλογές.

Γιατί ζητάμε την ψήφο των κατοίκων της Νέας Ιωνίας

Ο Σωτήρης Σκευοφύλακας σε πρόσφατη φωτογραφία από εκδήλωση του Συνδυασμού «Δημιουργία -Αλληλεγγύη»

Γιατί όπως λέει, η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ο πρωτόγεννης φορέας στον οποίο μπορεί κάποιος να προσφέρει στους συμπολίτες του. «Η τοπική αυτοδιοίκηση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό , δεν απευθύνεται σε πολιτικούς, που από τους συμπολίτες μας, οι περισσότεροι χαρακτηρίζονται ως «επαγγελματίες» και έχουν αλλοιώσει και την έννοια του πολιτικού. Του πολιτικού, που εάν αναλύσουμε την έννοια της λέξης είναι αυτός που ανήκει η αναφέρεται και προφέρει στους πολίτες. Η τοπική αυτοδιοίκηση, αφορά το κύτταρο της κοινωνίας, που είναι η γειτονία και η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Και ουσιαστικά απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι οραματιστές και θέλουν να δουλέψουν πάνω στο κύτταρο, για να το μεγαλώσουν σωστά και ο οργανισμός που θα προκύψει να είναι υγιής» μας λέει. Και συνεχίζει: «Ο Παναγιώτης Μανούρης είναι οραματιστής. Έχει ‘φρέσκιες’ ιδέες και την ικανότητα να εμπνέει. Και όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί συμβούλους, 82 στον αριθμό, που μας έκανε την τιμή να μας συμπεριλάβει στον συνδυασμό «Δημιουργία Αλληλεγγύη», είμαστε άνθρωποι που ζούμε και εργαζόμαστε στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας. Όπως εγώ στην Ελευθερούπολη της οποίας είμαι γέννημα θρέμμα και γνωρίζω τι πρέπει ν αλλάξει για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας. Είμαστε άνθρωποι, που γνωρίζουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης, αλλά και της κάθε συνοικίας και γειτονίας του Δήμου, από την Αλσούπολη μέχρι τη Νεάπολη και τον Περισσό. Άλλωστε πολλοί από εμάς, έχουμε ήδη διατελέσει δημοτικοί σύμβουλοι, και τώρα επιθυμούμε να δώσουμε το δικό μας χρώμα για τη Νέα Ιωνία, που ως πόλη επιβάλλεται να κάνει επανεκκίνηση . Είμαστε η φωνή της γειτονιάς. Η φωνή εκείνων που ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε «επαγγελματία της πολιτικής» τι έχουν ανάγκη οι γειτονιές τους. Επειδή η Νέα Ιωνία είναι ο τόπος μας, δεν πρόκειται να μείνουμε άπρακτοι στη γωνιά μας για να την παρακολουθούμε να αργοπεθαίνει» .

Επιχειρησιακό σχέδιο για να βγει η Νέα Ιωνία από το τέλμα

Η κάρτα του Σωτήρη Σκευοφύλακα ως υποψηφίου δημοτικού συμβούλου

Και ο κ. Σκευοφύλακας συνεχίζει: «Στη Νέα Ιωνία τα τελευταία χρόνια έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω σε σύγκριση με τους άλλους δήμους. Ως παράταξη η «Δημιουργία Αλληλεγγύη» με τον Παναγιώτη Μανούρη επικεφαλής, έχουμε το επιχειρησιακό σχέδιο-πρόγραμμα να βγάλουμε την πόλη μας από την ανυπαρξία και το τέλμα. Όλοι όσοι συμμετέχουμε στον Συνδυασμό, δεσμευόμαστε από το όραμα και τον σκοπό του Παναγιώτη Μανούρη, που είναι να γίνει η Νέα Ιωνία μια πόλη “έξυπνη”, σύγχρονη, λειτουργική και ασφαλής, αντάξια της ιστορίας και των ανθρώπων της. Η Νέα Ιωνία, χρειάζεται άμεσα ένα «άλμα ανάπτυξης». Χρειάζεται, άμεσο εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας του Δήμου. Διασύνδεση με προγράμματα, που θα καλύψουν το «Ψηφιακό κενό». Ευέλικτο και αυτόνομο τοπικό Κοινωνικό σύστημα για τις ευάλωτες ομάδες. Στρατηγικές παρεμβάσεις, που θα μειώσουν την ανεργία. Πάρκα Ψυχαγωγίας και σύγχρονους χώρους Αθλητισμού και Πολιτισμού. Ευέλικτο δίκτυο καθαριότητας και λειτουργική Ανακύκλωση. Ασφαλείς παιδικές χαρές και φροντισμένους πνεύμονες πρασίνου. Άνετη κίνηση πεζών και οχημάτων στον Εμπορικό ιστό. Έργα, που θα αναδείξουν την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης. Δικτύωση και συνέργειες, που θα δυναμώσουν το Εμπόριο και την Επιχειρηματικότητα. Επαρκή φωτισμό και περιφρούρηση της ασφάλειας των δημοτών. Σχέδια, στρατηγικές και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου λοιπόν, ζητάμε να μας δώσουν οι πολίτες της τη δύναμη να αλλάξουμε την πόλη. Χωρίς ρεβανσισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Γιατί εμείς, πιστεύουμε πως μας αξίζει καλύτερη πόλη και μπορούμε να τη φτιάξουμε.».

Τα οκτώ βασικά έργα-άξονες στο πρόγραμμά μας για ανθρώπινη Νέα Ιωνία και ο αθλητισμός-πολιτισμός

Ο Σωτήρης Σκευοφύλακας, φωτογραφήθηκε με τον Μιλτιάδη Τεντογλου από την πρόσφατη επίσκεψη του παγκόσμιο πρωταθλητή του άλματος εις μήκος, σε αθλητικούς αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας

Από τις 10 Μάϊου , όταν στην κατάμεστη αίθουσα του 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας έγινε η επίσημη παρουσίαση του Συνδυασμού «Δημιουργία Αλληλεγγύη», που χαρακτηρίστηκε ως «προσκλητήριο ευθύνης», μέχρι τις δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή 8 του μήνα, ο δρόμος για τον Σωτήρη Σκευοφύλακα, ήταν… μακρύς. Αλλά και κουραστικός, από το πολύ τρέξιμο, για να πειστούν οι πολίτες της Νέας Ιωνίας να «αλλάξουν σελίδα» στον Δήμο.

Τον ρωτάμε γιατί ο κάτοικος της Νέας Ιωνίας να ψηφίσει «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και η απάντησή του, είναι καταλυτική και άμεση:
«Γιατί η Νέα Ιωνία, χρειάζεται άμεσα ένα άλμα ανάπτυξης. Στο πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, υπάρχουν μεταξύ άλλων οκτώ έργα, που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης. Όπως δημιουργία υπόγειων Parking και χώροι πρασίνου, που θα είναι προσβάσιμοι σε όλους. Και ακόμη, δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και αναμόρφωση σε πλατείες, για να γίνουν πόλος έλξης για οικογένειες και παιδιά. Και ακόμη η ανοικοδόμηση της ALTEC, σε νέο πολυχώρο, που θα φιλοξενεί εκδηλώσεις πολιτισμού και άλλες δραστηριότητες. Επίσης ο εκσυγχρονισμός της πεζογέφυρας Παναγούλη για να μη τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολίτων. Όσον αφορά τον αθλητισμό, εμείς σεβόμαστε τους αθλητικούς συλλόγους και στο πολιτισμό φυσικά επιζητούμε  την παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος το οποίο θα  εξάγεται από την πόλη μας και όχι πολιτιστικού προϊόντος το οποίο εισάγεται και μάλιστα φθηνού. Η συνεργασία με τους πολλούς και δραστήριους Πολιτιστικού Συλλόγους της Ιωνίας μας θα το διασφάλιζε. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο master plan και στο πολιτισμό και στο αθλητισμό, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε ως Δήμος όπως οφείλουμε τους συμπολίτες μας, τις ομάδες και τους παράγοντες των ομάδων και των Συλλόγων Ακόμη η κατασκευή γηπέδου τύπου μπαλόνι στο δημοτικό Στάδιο, και βοηθητικών γηπέδων στον περιβάλλοντα του Σταδίου χώρο για να φιλοξενεί, πληθώρα δραστηριοτήτων και αθλημάτων και να αποφορτιστεί ο αγωνιστικός χώρος του δημοτικού Σταδίου, από τις προπονήσεις των τμημάτων υποδομών των ομάδων της πόλης μας.

Με την προπονήτρια της γυναικείας ομάδας Χαντμπολ του Ο.Φ.Ν. Ιωνίας Σοφία Ναισίδου στο πρωτότυπο αίτημα για δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου στο Δήμο Νέας Ιωνίας

Εκτός όμως από το κλειστό Γυμναστήριο τύπου μπαλόνι, μπορούν να γίνουν δύο Προπονητήρια σύγχρονα και κλειστά με κλιματισμό. Το ένα στον Περισσό και το άλλο στη Νεάπολη. Αλλά και σύγχρονα 5×5 γήπεδα. Δηλαδή δημιουργία σύγχρονων χώρων Αθλητισμού και Πολιτισμού. Ακόμη κατασκευή ειδικού πάρκου για τους τετράποδους φίλους μας. Πέραν αυτών όμως, χρειάζεται άμεσος εκσυγχρονισμός του τρόπου λειτουργίας του Δήμου. Κάτι που θα επιτευχθεί με ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών και ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον Δήμο, με προγράμματα, που θα καλύψουν το «ψηφιακό κενό», που υπάρχει.

Δημιουργία, Αλληλεγγύη και κοινωνική πολιτική

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας-Ν. Φιλαδελφείας-Ηράκλειου κ.κ. Γαβριήλ φωτογραφήθηκε σε πρόσφατη εκδήλωση στο Μητροπολιτικό Μέγαρο με αντιπροσωπεία του Συνδυασμού «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» στη οποία συμμετείχαν και οι κ. Σκευοφύλακας και Μανούρης

Από εκεί και πέρα φιλοδοξία του Παναγιώτη Μανούρη, αλλά και όλων όσοι συμπορευόμαστε μαζί του στον Συνδυασμό «Δημιουργία-Αλληλεγγύη» είναι η δημιουργία τοπικού κοινωνικού κράτους με δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών καθημερινής βοήθειας και υποστήριξης. Η διαδραστική επαφή του δημότη με τον Δήμο και δημιουργία κοινωνικών ανταποκριτών στις περιοχές της πόλης μας. Η Λειτουργία Δημοτικού Κέντρου Οικογένειας, όπου θα λαμβάνουν χώρα δράσεις ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής σε οικογένειες και άτομα που το επιθυμούν. Η δημιουργία κέντρου βραχυχρόνιας φιλοξενίας ευάλωτων ατόμων. Η χορήγηση Κάρτας Νεολαίας σε νέους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, έτσι ώστε να τους παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης εισόδου σε εκδηλώσεις, δωρεάν ή με έκπτωση, χορήγηση βιβλίων και γραφικής ύλης. Επίσης η δημιουργία δικτύου εκπτωτικών τιμών σε κατόχους της κάρτας αλλά και σε φοιτητές από τις τοπικές επιχειρήσεις. Η ενίσχυση των φοιτητών που βρίσκονται εκτός της πόλης της Νέας Ιωνίας για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Η παροχή Voucher στις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη για τη διαβίωση τους , δηλαδή ένα σύγχρονο κοινωνικό Παντοπωλείο, που αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί στο Δήμο μας. Η πλήρης απαλλαγή των τρίτεκνων αλλά και των μονογονεϊκών οικογενειών της πόλης, τα παιδιά των οποίων φοιτούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου, από την υποχρέωση καταβολής τροφείων. Πλήρης απαλλαγή και δωρεάν φοίτηση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για τις μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες και όσες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Έκπτωση σε οικογένειες που βρίσκονται σε διάσταση (με απόφαση δικαστηρίου), οικογένειες με μέλος ΑΜεΑ με αναπηρία άνω του 50% καθώς και σε οικογένειες που έχουν ταυτόχρονα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου άνω του ενός παιδιού (έκπτωση, δηλαδή, 50% για το δεύτερο παιδί, ενώ εάν υπάρχει τρίτο και πάνω, αυτά φοιτούν δωρεάν). Διάγνωση αναγκών και ενίσχυση ικανοτήτων επαγγελματικής ένταξης ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Ο Σωτήρης Σκευοφύλακας με την αείμνηστη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά

Και ακόμη φιλοδοξούμε να αξιοποιούμε πρότυπα εργαλεία, εφαρμογές και συστήματα κοινωνικής φροντίδας και κοινωνικής ένταξης (e-inclusion), για ανάπτυξη πιλοτικών δράσεων κοινωνικής καινοτομίας. Δηλαδή χρησιμοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού για τους δημότες που είναι αδύναμοι με σκοπό την πρόσβαση σε τεχνολογίες, μείωση του ψηφιακού χάσματος και ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων. Επίσης την δημιουργία της κάρτας του Δημότη. Ευέλικτο και αυτόνομο τοπικό Κοινωνικό σύστημα για τις ευάλωτες ομάδες. Στρατηγικές παρεμβάσεις, που θα μειώσουν την ανεργία. Και ακόμη δημιουργία Πάρκων Ψυχαγωγίας ευέλικτο δίκτυο καθαριότητας και λειτουργική Ανακύκλωση. Ασφαλείς παιδικές χαρές και φροντισμένους πνεύμονες πρασίνου. Άνετη κίνηση πεζών και οχημάτων στον Εμπορικό ιστό. Έργα, που θα αναδείξουν την ιστορική φυσιογνωμία της πόλης. Δικτύωση και συνέργειες, που θα δυναμώσουν το Εμπόριο και την Επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας. Επαρκή φωτισμό και περιφρούρηση της ασφάλειας των δημοτών, Σχέδια και στρατηγικές, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Ακόμη να γίνουν κατάλληλες και ασφαλείς παιδικές χαρές και να υπάρχει οριζόντια σήμανση στην πόλη. Οι παθογένειες και η στασιμότητα της Νέας Ιωνίας, την έχουν καταστήσει απλό θεατή των εξελίξεων και των βέλτιστων πρακτικών, που σήμερα εφαρμόζονται σε αρκετούς Δήμους της χώρας. Η Νέα Ιωνίας, πρέπει και μπορεί με την υλοποίηση του προγράμματός μας, να γίνει «έξυπνη πόλη» με ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά και να αναδειχθεί η ιστορική φυσιογνωμία της πόλης μας».

Αυτά μας επεσήμανε μεταξύ άλλων για τον αγώνα που δίνει για να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, ο Σωτήρης Σκευοφύλακας. Εμάς, μας έπεισε με όσα εντυπωσιακά μας είπε ότι υπάρχουν μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Δημιουργία Αλληλεγγύη» του Παναγιώτη Μανούρη. Θα του ευχηθούμε καλή δύναμη στον αγώνα που κάνει και καλή επιτυχία.

Τα χαμόγελα αισιοδοξίας για επιτυχία του Συνδυασμού «Δημιουργία Αλληλεγγύη» ελπίζουν ότι θα υπάρχουν και μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας των δημοτικών εκλογών οι Παναγιώτης Μανουρης και Σωτήρης Σκευοφύλακας

Facebook Comments

Νέα Ιωνία Παλαίμαχοι πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.