Ο Τσίπρας «μπαγλάρωσε» τον Ριχάρδο: «Είχε ξεζουμίσει χιλιάδες συμπολίτες» (video)

Ως αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο μεγάλα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν από την αστυνομία αναμένεται να κατηγορηθεί ο 51χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων με την επωνυμία «Ριχάρδος» που συνελήφθη, μαζί με άλλα 58 άτομα, για αυτή την πολύκροτη υπόθεση. Πλήρως ενημερωμένος ο Τσίπρας, που δήλωσε από την Βουλή ότι «είχε ξεζουμίσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων κατηγορείται ότι  διοχέτευε στην Τουρκία και σε άλλες χώρες το χρυσό που εξαγόραζε από τους πολίτες. Η αστυνομία έκανε «φύλλο και φτερό» τόσο τα γραφεία της επιχείρησής του, όσο και την πολυτελή οικία του στα νότια προάστια. Στο ένα κύκλωμα φέρεται να έχει καίριο ρόλο και ένας γνωστός χρυσοχόος.

Στην υπόθεση, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, εμπλέκονται κι άλλοι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, αλλοδαποί και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Εκτός από τις μέχρι στιγμής 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών. Η επιχείρηση για την εξάρθρωση των δύο κυκλωμάτων πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Το ζήτημα της αγοράς χρυσού με την πρόφαση της οικονομικής βοήθειας «άνθισε» τα χρόνια της κρίσης και η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει «λουκέτο» σε όλα αυτά τα καταστήματα τώρα που υποτίθεται ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια, με τρόπο μάλιστα άκομψο και φανταχτερό, όπως είναι πάντα οι εντυπωσιακές συλλήψεις (όπως πριν κάποια χρόνια στο ποδόσφαιρο), ούτως ώστε να «περάσει» προς τον κόσμο ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τις περιουσίες του. Τρία χρόνια στην διακυβέρνηση της χώρας, πάντως, τους επέτρεπαν να λειτουργούν κανονικά όπως και οι προηγούμενοι κυβερνώντες και να χτίζουν περιουσίες και καταθέσεις, που θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν από τις αρχές, αφού το πιθανότερο είναι ότι έχουν …διαφύγει  στο εξωτερικό.   

Όλα αυτά, βέβαια, δεν έχουν καμία απολύτως σημασία για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από το βήμα της Βουλής εξέφρασε την χαρά του αναφερόμενος στις συλλήψεις, ενώ έκανε και κριτική στα ΜΜΕ σχολιάζοντας ότι συνήθως δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τους «εγκληματίες με τα λευκά κολάρα», την στιγμή που αφιερώνουν πολύωρα ρεπορτάζ «για ψύλλου πήδημα».

Ο Τσίπρας είπε ότι το δίκτυο Ριχάρδος «είχε ξεζουμίσει δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας», οι οποίοι λόγω της κρίσης και των Μνημονιακών μέτρων είχαν αναγκαστεί «να ξεπουλήσουν τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας» για ένα προσωρινό βοήθημα. Κι έτσι μάλλον πιστεύει ότι όσοι πούλησαν τα χρυσά τους στον Ριχάρδο και στους υπόλοιπους στα χρόνια που κυβερνά, πήραν το… αίμα τους πίσω. Έστω κι αν χρειάστηκε να «σκοτώσουν» τα κοσμήματά τους πάνω στην ανάγκη τους, γιατί ο ίδιος δεν τους έδωσε την βοήθεια που περίμεναν και τους είχε υποσχεθεί για να τον βγάλουν πρωθυπουργό. 

Και τελικά τι έκανε ο Τσίπρας; Τους κλείνει, αφού πρώτα, τους τα δώσαμε ΟΛΑ και δεν έχουμε άλλα χρυσαφικά για να «σκοτώσουμε».

To 2014, μάλιστα, ο Ριχάρδος είχε ξανασυλληφθεί με ανάλογες κατηγορίες και από τότε συνέχιζε κανονικά την επιχειρηματική του δράση.

Δείτε τι έλεγε τότε:

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση