Skip to main content

Ο φόβος του ΠΑΣΟΚ και τα συχαρίκια…

Το ΠΑΣΟΚ, θα προσαρμόσει την τακτική του στα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Χαριλάου Τρικούπη πριν τις πρώτες εκλογές θεωρούσαν φαβορί την Έφη Αχτσιόγλου, με την οποία μάλιστα ανέμεναν πολιτικές συγκλίσεις, αλλά μετά το αποτέλεσμα στις πρώτες εκλογές περίμεναν πια, όπως όλοι, τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, παρά τις αρχικές λανθασμένες εκτιμήσεις τους.

Τα πιο έμπειρα στελέχη στο ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει μία πρώτη ανάλυση για τους λόγους που η Έφη Αχτσιόγλου ηττήθηκε, επισήμως δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο ακόμα, καθώς όπως και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αναφέρει: «Δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε που αφορά στις εκλογές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ» γιατί όπως είπε «είχε προσωπική εμπειρία τι σημαίνει εμπλοκή τρίτων κομμάτων, ακόμη και με παρακρατικούς τρόπους σε μία εσωτερική δημοκρατική διαδικασία».

Δεν αποκλείεται πάντως εντός των επόμενων ωρών να έχουμε και την πρώτη επίσημη αντίδραση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, θα πρέπει πλέον να ασχοληθούν με τον Στέφανο Κασσελάκη υπό τον φόβο ότι μπορεί να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα ψηλά και να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μία πολιτική στασιμότητα, την ώρα που ορέγονταν, να το πούμε έτσι, ότι στις επόμενες εκλογές θα μπορούσαν να τον ξεπεράσουν και να αποτελέσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε μια αντιπολίτευση δομική, τεκμηριωμένη, αυστηρή, ορθολογική, πάντοτε με αντιπρόταση», είναι το βασικό μήνυμα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και θεωρείται βέβαιο ότι επιστρέφει ο «διμέτωπος» αγώνας, ο οποίος είχε μείνει πίσω κυρίως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασκούσε κριτική και πίεση στην κυβέρνηση, όχι μόνο την περίοδο των εσωκομματικών διαδικασιών, αλλά και στην προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτόνομο, με βαθιά ιστορία, με κοινωνική ρίζα. Είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Μητσοτάκη, όπως θα είμαστε αντίπαλοι και με τον επόμενο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», λένε τώρα οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Και σε κάθε περίπτωση όλοι αντιλαμβάνονται ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει σε έναν νέο σχεδιασμό της επικοινωνιακής στρατηγικής του, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα νεανικά κοινά, αφού στην Χαριλάου Τρικούπη δεν μπορούν να μην παραδεχτούν ότι ο Κασσελάκης «ανέστησε» επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου να αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο πεδίο σύγκρουσης για τον χώρο της Κεντροαριστεράς, κάτι που θα αρχίσει να διαφαίνεται και από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Απ’ ότι φαίνεται, λοιπόν, οι όποιες πολιτικές συγκλίσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι μάλλον κάτι απίθανο μετά την εκλογή Κασσελάκη, τον οποίο άλλωστε προ ημερών η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος στη Δυτική Αθήνα τον είχε χαρακτηρίσει «εθνικά επικίνδυνο» τονίζοντας ότι «η πολιτική δεν είναι tik tok, σκυλάκια & lifestyle».

Το τελευταίο που γνωστοποιήθηκε πάντως ήταν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε με τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τη εκλογή του τελευταίου στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, του έδωσε συγχαρητήρια και του ευχήθηκε καλή επιτυχία….

Facebook Comments

Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ πολιτική Στέφανος Κασσελάκης ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.