Skip to main content

Πάλι με Κροατία στα προκριματικά!

Στον τέταρτο όμιλο με αντιπάλους την Κροατία, την Τσεχία και το Σαν Μαρίνο που αντιμετώπισε και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 2018-19, κληρώθηκε η Eθνική Ελπίδων για τα προκριματικά της αντίστοιχης διοργάνωσης 2020-21. Σκωτία, Λιθουανία οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου.

Οι 53 εθνικές ομάδες χωρίστηκαν σε οκτώ ομίλους των έξι και έναν όμιλο των πέντε. Η Ελλάδα βρισκόταν στο τρίτο από τα έξι γκρουπ δυναμικότητας. Ο κάθε όμιλος αποτελεί ένα μίνι πρωτάθλημα με τις ομάδες να αναμετρώνται σε εντός και εκτός έδρας αγώνες. Στην τελική φάση που θα συνδιοργανώσουν Ουγγαρία και Σλοβενία (έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο για την τελική φάση) τον Ιούνιο του 2021, προκρίνονται απευθείας οι πρώτοι των εννιά ομίλων, ενώ οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι θα αγωνιστούν σε play offs για τη μία θέση που θα συμπληρώσει την τελική δωδεκάδα.

Η Κροατία, η Τσεχία και το Σαν Μαρίνο βρέθηκαν στον δρόμο της Εθνικής μας και στην πρόσφατη προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση. Η Ελλάδα νίκησε δύο φορές τους Τσέχους (3-0 εντός και 2-1 εκτός έδρας), όπως και το Σαν Μαρίνο (5-0 εκτός, 4-0 εντός), ενώ με τους Κροάτες ήρθε ισόπαλη 1-1 εντός και ηττήθηκε 2-0 εκτός έδρας την προτελευταία αγωνιστική, στο παιχνίδι που εν πολλοίς έκρινε την πρωτιά του ομίλου, με Κροατία και Ελλάδα να τερματίζουν ισόβαθμες με 25 βαθμούς στην πρώτη θέση. Οι Κροάτες πήραν την απευθείας πρόκριση, ενώ η Εθνική πάλεψε στα play offs με την Αυστρία, όπου δεν τα κατάφερε (0-1, 0-1).

“Mας έτυχαν ξανά ομάδες που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα στην προκριματική φάση, η Κροατία, η Τσεχία και το Σαν Μαρίνο, οπότε ο όμιλος μοιάζει αρκετά με τον προηγούμενο, με την προσθήκη της Σκωτίας και της Λιθουανίας. Θα κάνουμε και πάλι την προσπάθειά μας, με μια ομάδα που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό”, σχολίασε αρχικά την κλήρωση ο εκλέκτορας της U21.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει εικόνα για την επόμενη “γενιά” της Εθνικής Ελπίδων, αφού το “σκάουτινγκ” βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη: “Όποιος μπορεί να προσφέρει, θα έρθει. Θα δούμε ποια από τα “δικά μας” παιδιά θα προωθηθούν στην Ανδρών, κάτι που είναι πάντοτε σημαντικό για τη λειτουργία των εθνικών ομάδων ως σύνολο. Έχουμε ήδη εικόνα για παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα. Η Νέων έχει μπροστά της υποχρεώσεις, θα παρακολουθήσουμε την πορεία της στην Elite Round και θα δούμε ποιοι ποδοσφαιριστές θα έρθουν από κει, υπάρχουν ωστόσο κι άλλα παιδιά που έχουμε στα υπόψιν. Εμείς, με τη νέα πλέον μορφή, θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας από τον Μάρτιο, με στόχο να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας που ξεκινούν τον Ιούνιο. Είναι σημαντικό ότι θα παραμείνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ως παλαιότεροι θα συμβάλλουν κι αυτοί ώστε να εμφυσήσουμε στους καινούριους τη νοοτροπία που είχε ως τώρα η ομάδα”.

Σε αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία και τη διατήρησή της, εστίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός: “Παρουσιάσαμε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού 2018-19 ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, δείξαμε ότι στόχος μας ήταν η νίκη σε όλα τα παιχνίδια, αγωνιζόμασταν με αυτοθυσία και πάθος, στοιχεία που μας πήγαν ως τα play offs, ένα μόλις βήμα από την πρόκριση στην τελική φάση. Θα βασιστούμε εκ νέου στα ίδια στοιχεία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η ομάδα, λόγω της αποχώρησης των παιδιών που ξεπέρασαν το όριο ηλικίας και της προσθήκης νέων. Σημασία έχει να διατηρηθεί η φιλοσοφία ανεξαρτήτως προσώπων. Ο στόχος είναι βέβαια να πάρουμε την πρόκριση, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να καλλιεργείται σωστή ποδοσφαιρική νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές”.

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελπίδων

10/06/2019  Ελλάδα-Σαν Μαρίνο
10/09/2019  Ελλάδα-Λιθουανία
10/10/2019  Τσεχία-Ελλάδα
15/11/2019  Σκωτία-Ελλάδα
27/03/2020  Ελλάδα-Τσεχία
31/03/2020  Ελλάδα-Σκωτία
03/09/2020  Κροατία-Ελλάδα
07/09/2020  Σαν Μαρίνο-Ελλάδα
08/10/2020  Λιθουανία-Ελλάδα
13/10/2020  Ελλάδα-Κροατία

Οι εννιά προκριματικοί όμιλοι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020-21:

Facebook Comments

Αντώνης Νικοπολίδης Εθνική Ελπίδων ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.