Απο την πλευρά τους οι παρακρατικοί δηλώνουν αναρχικοί υπέρμαχοι του αφηγήματος της …πανδημίας και πολέμιοι του «φασισμού», αν και τα δύο αυτά πράγματα δεν πάνε μαζί…

Συγκεκριμένα το μήνυμα που απέστειλαν μέσω του ipposd.org, ήταν το εξής:

Το Σάββατο 11/3 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός της αγοράς Αργύρη που ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση-ομιλία του ψεκασμένου Φαίδωνα Βόβολη, μπροστάρη της ακροδεξιάς παράταξης “Ελεύθεροι Ξανά”.  

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτέλεσε κεντρικό εκφραστή της ανορθολογικής αφήγησης άρνησης της πανδημίας και της επικινδύνοτας του ιού. Η ταξική, εγκληματική και κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας από κράτος και κεφάλαιο, δε θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την συνεισφορά ενός συνεκτικού, εθνικιστικού και συνομωσιολογικού πόλου. Τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας ήταν και είναι υπό διάλυση λόγω της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και ευρύτερης υποτίμησης του και χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως της κοινωνικής βάσης, πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, ο ίδιος και όλος ο υπόλοιπος ακροδεξιός συρφετός επιδόθηκαν μεθοδικά στον αποπροσανατολισμό των εκμεταλλευόμενων από τους υπαίτιους της κρατικής θανατοπολιτικής και την υπονόμευση των αγώνων ενάντια σε αυτή.

Έχοντας πλούσιο “βιογραφικό” στη διοργάνωση ακροδεξιών φιεστών μαζί με άλλα σκοταδιστικά, συνομωσιολογικά μορφώματα τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και στα Μακεδονικά συλλαλητήρια για τη συμφωνία των Πρεσπών, συνέβαλε στη μαζικοποίηση και τη συστράτευση συντηρητικών κομματιών της κοινωνίας και την ανάδειξη φασιστικών και παρακρατικών ομάδων στη κεντρική πολιτκή σκηνή και τη δημόσια σφαίρα. Οι φασίστες υπηρετώντας διαχρονικά τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου, αποτελούν το μαρκύ χέρι του συστήματος σε κάθε στιγμή κρίσης κερδοφορίας των καπιταλιστών και αποσταθεροποίησης του πολιτικού καθεστώτος. Είναι παρόντες σε κάθε κρίσιμη περίοδο για να λυαίνουν τις υπάρχουσες ταξικές αντιθέσεις, να στρέφονται απέναντι στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και να επιτίθονται στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Απέναντι στις φασιστικές και παρακρατικές εφεδρείες του συστήματος, που μολύνουν το κοινωνικό σώμα με σκοταδιστικές και ανορθολογικές αντιλήψεις, οφείλουμε να στήσουμε σθεναρά αντιφασιστικά αναχώματα και να μη αφήσουμε σπιθαμή γης σε όσους ιστορικά εχθρεύονται τη ζωή και την ελευθερία. Ο κόσμος του αγώνα καλείται να βάλει στο στόχαστρο και να απομονώσει όσους επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι μέσα σε εργασιακούς χώρους, σχολεία, σχολές και γειτονιές και να αντιτάξει την αλληλεγγύη ανάμεσα στους καταπιεσμένους, την ταξική αντεπίθεση στον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου και τον αγώνα για ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥθΕΝΑ