Skip to main content

Παρουσιάστηκαν από τον Δήμο οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό

Τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν την “οικογένεια” του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο. Παναγιώτης Μαλακατές, ο Αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο.  Δημήτρης Βρανόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΑΕΠ Ελαιώνα Ιωάννης Γκάνος και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Μελετών ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε. Αρχιτέκτονας Χρήστος Κούρτης.

Η δημιουργία των εγκαταστάσεων (γηπέδων, προπονητηρίων, κολυμβητηρίου κ.ά.) βρίσκεται στην “καρδιά” του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης, το πρώτο μέρος της οποίας υλοποιείται στον Βοτανικό. Αντίστοιχα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το δεύτερο μέρος θα ολοκληρωθεί μετά το 2026 στον χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Οι οριστικές μελέτες για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη έλαβαν -προ ημερών- έγκριση λειτουργικότητας και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με έκδηλη τη χαρά στο πρόσωπό του, ο  Μπακογιάννης έκανε λόγο για μία «πάσα στο μέλλον», αναλύοντας το πώς θα αλλάξει όλη η περιοχή του Βοτανικού (και) με τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, οι οποίες όπως τόνισε θα είναι ολοκληρωμένες το 2026, σχεδόν ταυτόχρονα με το ποδοσφαιρικό γήπεδο στην περιοχή.

«Έχουμε μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Σήμερα δίνουμε μία πάσα στο μέλλον διότι οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα στεγάσουν τα όνειρα χιλιάδων παιδιών αυτής της πόλης. Αυτό μας δίνει ικανοποίηση και γιατί όχι μια κάποια συγκίνηση.

Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Η Διπλή Ανάπλαση είναι ένα αναπτυξιακό, βαθιά κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο προβλέπει δύο υπερτοπικούς πόλους ανάπτυξης. Έναν στην περιοχή του Βοτανικού με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας, το οποίο ήδη έχουμε συμβασιοποιήσει και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σε 36 μήνες από σήμερα. Με τις υποδομές στην περιοχή, η οποία για πολλά χρόνια έστεκε ξεχασμένη και τώρα έχει νέο δικαίωμα στη ζωή.

Ταυτόχρονα, έχουμε μια σημαντική εξέλιξη στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου όταν ολοκληρωθεί και παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην κατεδάφιση της Λεωφόρου για να μπορέσουμε να κερδίσουμε πολύτιμα στρέμματα οξυγόνου και ελεύθερου χώρου.

Είμαι χαρούμενος που θα μπορέσουμε σήμερα να μοιραστούμε μαζί σας το αποτέλεσμα μιας σοβαρής δουλειάς η οποία έχει γίνει εδώ και πολλούς μήνες. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μας, τον Ερασιτέχνη, την ΠΑΕ, σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού, στις τράπεζες για την εξαιρετική συνεργασία, στους μελετητές μας και στην ομάδα του Δήμου Αθηναίων για τη δουλειά που έχει γίνει σήμερα».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές, ο οποίος δήλωσε: «Μια μεγάλη ημέρα σήμερα. Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης. Ο Παναθηναϊκός, στο σύνολό του, αποκτώντας τις νέες εγκαταστάσεις οι οποίες είναι ό,τι καλύτερο θα υπάρξει στο μέλλον στην Ελλάδα και τολμώ να πω ότι τέτοιο συγκρότημα δύσκολα συναντάς σε προηγμένες χώρες και . Όλος ο Παναθηναϊκός αποκτά αυτά που τους αρμόζουν στην ιστορία και το μεγαλείο του. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Μπακογιάννη, την ΑΕΠ Ελαιώνα, τους μελετητές, τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου οι οποίοι συνέβαλαν και συμβάλουν καθοριστικά ώστε όνειρα δεκάδων ετών να γίνουν πράξη».

Ακολούθησε η ανάλυση όλων των τεχνικών λεπτομερειών επί του έργου από τον αρχιτέκτονα Χρήστο Κούρτη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν, όπως μεταδόθηκαν από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

-Θα θέλαμε μία εικόνα για την ονοματοδοσία και το πότε εκτιμάτε πως θα παραδοθεί το αθλητικό κέντρο:
Κ. Μπακογιάννης: «Είναι ένα παλάτι και είμαστε υπερήφανοι. Εκτιμούμε πως θα αρχίσουμε τις εργασίες στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους και θα το παραδώσουμε μαζί με το γήπεδο ποδοσφαίρου, το 2026».
Π. Μαλακατές: «Η ονοματοδοδία αφορά τον ΑΟ, θα το δούμε όταν πρέπει. Ίσως να διενεργήσουμε έναν διαγωνισμό, αλλά θα το αποφασίσουμε».

-Αν καταλάβαμε καλά θα ακολουθήσει διαγωνισμός για την επιλογή του κατασκευαστή;
«Το έργο είναι ιδιωτικό, αλλά θα ακολουθήσει μία μικρή διαγωνιστική διαδικασία. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από την ΑΕΠ Ελαιώνα».

-Ισχύει κάτι για τη χρηματοδότηση του έργου; Τα λεφτά είναι εξασφαλισμένα;
«Η χρηματοδότηση για το έργο είναι εξασφαλισμένη. Δεν θα αναφέρουμε τον προϋπολογισμό, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

-Συνολικά, πόσο χώρο θα καταλάβει το πράσινο στις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη;
Κούρτης: «Είναι ένα αθλητικό κέντρο που αναπτύσσεται σε οχτώ στρέμματα, στο χώρο που προσδιορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα της Διπλής Ανάπλασης. Το πράσινο προβλέπεται ρητά στη χωροθέτηση. Το μεγαλύτερο μέρος της Διπλής Ανάπλασης καλύπτεται από πράσινους χώρους. Το έργο που είδατε δεν επιβαρύνει το πράσινο».
Κ. Μπακογιάννης: «Το πράσινο θα καλύψει συνολικά το 50% της Διπλής Ανάπλασης. Μιλάμε αυστηρά για τον Βοτανικό. Ότι γίνεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, είναι πρόσθετο».

-Έχετε πρόβλεψη τη διαχείριση του κόσμου όταν συμπίπτουν αγώνες στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και στο συγκρότημα του Ερασιτέχνη;
«Το γήπεδο είναι ένα μεγάλης κλίμακας συγκρότημα. Το ίδιο ισχύει για το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη. Βέβαια, δεν θα έχουν τον ίδιο όγκο κόσμο. Ένα πράγμα που μας απασχόλησε όταν κάναμε τη μελέτη μας. Αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα με τις εγκαταστάσεις στο Ελληνικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έχουμε λάβει υπόψη τις πιο δυσμενείς συνθήκες και έχουμε καθορίσει για το προπονητήριο και έχουμε καθορίσει ένα σύστημα εξεύρεσης πορείας για την ασφαλή διακίνηση πλήθους».

-Θα επιμείνω στην ερώτηση για τη χρηματοδότηση, γιατί έχουν ακουστεί διάφορα νούμερα, από 15 μέχρι 17 εκατομμύρια. Μπορείτε να μας πείτε ένα ποσό;
«Δεν έχουμε ακόμα τη μελέτη εφαρμογής. Έχουμε ξανακάνει τη συζήτηση για την Αρένα. Πρέπει να γίνει μία τεχνική δουλειά, αλλά η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Το θέμα είναι οι εγκαταστάσεις να γίνουν σωστά και να είναι βιώσιμες».

-Είδαμε στο βίντεο που παρουσιάσατε να υπάρχουν φωτοβολταϊκά. Θα είναι σίγουρα στο νέο κτίριο;
«Στις εικόνες που είδατε, υπάρχουν φωτοβολταϊκά. Υπάρχει ένα ζήτημα που σχετίζεται με τη μελέτη εφαρμογής, όταν θα γίνει βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου. Έχουν επιμεριστεί οι λειτουργίες στο συγκρότημα, είναι πιο σύνθετο από το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κάθε χώρος έχει την αυτοτέλεια του σε όλα. Τα φωτοβολταϊκά έχουν απεικονιστεί, αλλά δεν μπορώ να δεσμευτώ για το είδος, το μέγεθος. Αυτό θα αποφασιστεί από τις τελικές μελέτες. Θα έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα».

-Για ποιο λόγο δεν πήγατε σε κάποιον φουτιριστικό σχεδιασμό και επιλέξατε ένα πιο παρωχημένο και αναχρονιστικό σχέδιο;
«Είμαστε 75 ετών, από τα 23 μου ασχολούμαι με αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ένας σπουδαίος ξένος αρχιτέκτονας, ο Γκέρεν Τζόν, έχει πει το εξής χαρακτηριστικό: οι κλειστές αρένες πολλαπλών χρήσεων, είναι βαριά κτίρια. Έπρεπε να αδειοδοτηθούν σε 7.500 τετραγωνικά μέτρα, τόσες χρήσεις. Άρα, θα είχαμε ένα βαρύ κτίριο. Η προσωπική μου άποψη είναι πως αυτό το κτίριο είναι ένα ενιαίο συγκρότημα, είχαμε τη δυνατότητα να σπάσουμε τους χώρους, εμπιστευτείτε μας για το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι το κτίριο είναι παρωχημένο. Είναι ένα βέλτιστο αποτέλεσμα».

-Η κατασκευή θα είναι από σκυρόδερμα ή θα είναι μεταλλική;
«Το κτιριακό συγκρότημα γίνεται με σύμμεικτη κατασκευή. Τα θεμέλια θα γίνουν με σκυρόδερμα. Είμαστε σε μία χώρα με σεισμικές απαιτήσεις και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Οι επιστεγάσεις θα είναι μεταλλικές κατασκευές».

-Μας είπατε ότι εκκρεμούν πράγματα για την αδειοδότηση; Σας φοβίζει κάτι;
Κούρτης: «Φόβος για την αδειοδοτική διαδικασία δεν υπάρχει κανένας. Η αδειοδοτική διαδικασία δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που μπορεί να προκύψει σαν θέμα, είναι η διαχείριση κατασκευής, επειδή θα έχουμε στον ίδιο χώρο αρκετά εργοτάξια. Χρειάζεται μία αρμονική συνεργασία μεταξύ εργολάβων. Η αδειοδοτική διαδικασία δεν τελειώνει με την έκδοση μιας άδειας, αλλά συνεχίζεται μέχρι την παραλαβή. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε συναντίληψη. Θυμίζω ότι έχουμε την έγκριση της Γενικής Γραμματείας που είναι το πιο σημαντικό».
Κ. Μπακογιάννης: «Σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου, είχαμε παρουσιάσει ένα χρονοδιάγραμμα. Θα διαπιστώσετε ότι είμαστε μέσα στους χρόνους που παρουσιάσαμε. Έχουμε πολύ δρόμο και δουλειά μπροστά μας, αλλά επιτρέψτε μου να αισιοδοξώ, γιατί πλέον κρινόμαστε από τα αποτελέσματα μας».

-Θέλουμε να μας δώσετε μία εικόνα για το συνολικό εμβαδόν του έργου και για τα επόμενα βήματα μέχρι την παράδοση της εγκατάστασης;
«Οι συνολικές επιφάνειες θα αγγίξουν τα 12-13.000 τετραγωνικά μέτρα. Έχουμε την οριστική μελέτη που έχει εγκριθεί και παραληφθεί. Έχουμε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και κυκλοφοριακών επιπτώσεων. Έχουμε την έγκριση της Γενικής Γραμματείας. Πρέπει να περατωθεί η μελέτη εφαρμογής, να προχωρήσουν και οι διαδικασίες για τα σύνοδα έργα και τα έργα που θα κουμπώσουν με το γήπεδο. Μετά θα εκπονηθούν τα τεύχη δημοπράτησης και το έργο θα δημοπρατηθεί. Θα δούμε με ποιο τρόπο θα κάνουμε τη δημοπράτηση και θα επιλέξουμε τον ανάδοχο».

-Μπορείτε να μας δώσετε μερικές λεπτομέρειες για τη δημοπράτηση;
«Προχωράνε οι μελέτες, η δημοπράτηση θα γίνει στο προσεχές χρονικό διάστημα. Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα από το Ταμείο Ανάκαμψης, οπότε είναι θέμα χρόνου».

-Κύριε Μαλακατέ, θεωρείτε ότι πήρατε στη διαπραγμάτευση με τον Δήμο όλα όσα ζητήσατε; Μπορούσατε να πάρετε περισσότερα;
Π. Μαλακατές: «Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες που είχαμε από το Προεδρικό Διάταγμα, που μας περιόριζε σε κάποια πράγματα που θέλαμε παραπάνω. Θεωρώ ότι πήραμε ότι ζητήσαμε. Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό».

-Βλέπουμε τα χρονοδιαγράμματα που είχαν παρουσιαστεί και υπάρχει μία χρονική απόκλιση που αγγίζει τον 1,5 χρόνο.
«Είμαστε μέσα στον χρόνο που είχαμε θέσει, το 2026. Θα θέλαμε κάποιο κομμάτι της Διπλής Ανάπλασης να τελειώσει νωρίτερα, αλλά το σημαντικό είναι να μην καθυστερήσουμε. Να μην παραδώσουμε κάτι αργότερα».

-Μπορεί να γίνει γειτονιά ο Βοτανικός; Μπορεί να δώσει οξυγόνο στους Αθηναίους;
Δεν υπάρχει αν μπορεί, γίνεται. Είναι ένα έργο 20ετίας, έχουν ακουστεί πολλά. -Όταν αρχίσαμε το 2020, βιώναμε δυσπιστία και ήταν απόλυτα λογικό. «Βλέπετε, ότι πλέον βήμα-βήμα, σοβαρά, μελετημένα, το έργο προχωράει μπροστά. Γίνεται αυτό χωρίς πυροτεχνήματα και διθυράμβους. Αυτά τα δύσκολα χρόνια, υπήρξαν στιγμές που επιλέξαμε τον δρόμο της σιωπής. Τώρα αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση. Είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής αναζωογόνησης που πραγματοποιείται σε κέντρο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Είναι ένα έργο με κοινωνικά χαρακτηριστικά. Ο Βοτανικός είχε παραδοθεί. Υπάρχει ένα τοπίο σχεδόν μεταπολεμικά. Εκεί υπάρχουν κάτοικοι, μην το αντιμετωπίζουμε τουριστικά. Υπάρχουν κάτοικοι που έχουν ίδια δικαιώματα με όλους. Όλο αυτό είναι ένα όχημα για την ανάπτυξη της περιοχής. Με μία μελέτη, υπολογίζουμε στην περιοχή πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ άμεσων επενδύσεων. Είναι η ευκαιρία μιας γενιάς που δεν δικαιούμαστε να χάσουμε».

-Κύριε Μαλακατέ, έχετε να πείτε κάτι στον κόσμο για την καθυστέρηση που εντοπίζεται στην υλοποίηση του έργου; Εχει διεκδικήσει κάτι ο Ερασιτέχνης;
«Θέλω να τονίσω ότι σημασία έχει πως το έργο έχει μπει στις ράγες, προχωράει και θα υλοποιηθεί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα, διαφοροποιήθηκαν οι συνθήκες για το καλύτερο. Εξελίχτηκαν κάποια πράγματα. Το να ετοιμαστεί το συγκρότημα του Ερασιτέχνη και να είναι αδρανές, μόνο κακό θα έκανε. Γιατί να ήταν κλειστό για ένα χρόνο, δεν θα ήταν καλό. Πάμε στοχευμένα και σωστά και στο τέλος, θα μείνουν οι νέες εγκαταστάσεις. Αυτή τη στιγμή, όνειρα που δεν υλοποιούνταν, είμαστε στην υλοποίηση. Θα γίνει το έργο και θα είμαστε περήφανοι Παναθηναϊκοί».

Τι περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις

Το υψηλής αισθητικής πολυχρηστικό κτιριακό συγκρότημα, έκτασης 8.140 τ.μ., το οποίο  θα δημιουργηθεί με βάση τις σύγχρονες αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού θα εξυπηρετεί έξι διαφορετικές λειτουργίες και θα περιλαμβάνει δέκα διαφορετικές αίθουσες τόσο αγωνιστικού όσο και προπονητικού χαρακτήρα.

 Συγκεκριμένα θα διαθέτει:

– Κεντρική αίθουσα κλειστού Γυμναστηρίου (Αρένα) για οργάνωση αγώνων μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδοσφαίρου σάλας, γυμναστικής κ.ά. με κερκίδες για 3.100 θεατές, με χώρους υγιεινής και κυλικεία.

– Γυμναστήριο – προπονητήριο για μπάσκετ, βόλεϊ, γυμναστική και άλλες εκδηλώσεις (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) με πρόβλεψη θέσεων για 200 θεατές.

– Επτά προπονητήρια: Αίθουσες προπόνησης βαρέων αθλημάτων (άρση βαρών, πάλη, πυγμαχία) και αίθουσες προπόνησης λοιπών αθλημάτων (επιτραπέζια αντισφαίριση, ξιφασκία, σκοποβολή, τοξοβολία).

–        Ένα προπονητήριο για ΑμεΑ.

–       Δύο αίθουσες ενδυνάμωσης.

–       Ανοικτό κολυμβητήριο με πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων και κερκίδα 500 θεατών.

–       Γραφεία της διοίκησης.

–       Μπουτίκ και πωλητήριο αναμνηστικών.

Επιπλέον, προβλέπονται: 

VIP’s lounge με άμεση οπτική επαφή με την αρένα, αίθουσα Τύπου με 60 θέσεις εργασίας και δυνατότητα επέκτασης, καθώς και αναψυκτήριο με θέα την Ακρόπολη.

Τέλος, προβλέπεται υπόγειο γκαράζ χωρητικότητας 125 θέσεων.

Η διπλή στόχευση του σχεδιασμού

Ο σχεδιασμός του κτιρίου υπηρετεί την κάλυψη των αναγκών του συλλόγου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο. με ταυτόχρονη αναβάθμιση του προσφερόμενου περιβάλλοντος άσκησης και γνώμονα την ευελιξία ως προς τη δυνατότητα κάλυψης μελλοντικών αναγκών. 

Παράλληλα το Συγκρότημα φιλοδοξεί να αποτελέσει «αθλητικό προορισμό» στο λεκανοπέδιο, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής των επισκεπτών, των αθλούμενων, καθώς και των περιοίκων και των πολιτών εν γένει.

Σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας και πρωτόκολλα ασφάλειας

Οι εγκαταστάσεις θα διαθέτουν αυστηρό κανονισμό και σύγχρονα μέσα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης. Για το συγκεκριμένο κεφάλαιο της μελέτης αποδόθηκαν εύσημα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πλαίσιο της εγκριτικής διαδικασίας.

Ενεργειακοί αυτοματισμοί για τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας

Οι επιμέρους ενότητες του συγκροτήματος διαθέτουν λειτουργική  και ενεργειακή αυτονομία, κάτι που διασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Η ενεργειακή αυτονομία συνδυάζεται και με εφαρμογή αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού του κτιριακού συγκροτήματος.

Περιβάλλων χώρος –  Προσβασιμότητα – Ασφαλής διακίνηση αθλητών και κοινού  

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο περιβάλλων χώρος θα είναι πλήρως εναρμονισμένος στον σχεδιασμό του συνόλου των λοιπών εγκαταστάσεων και των ελεύθερων χώρων της περιοχής του Βοτανικού βάσει του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης (συμπεριλαμβανομένου του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου) και με γνώμονα την ασφαλή διακίνηση αθλητών, διαπιστευμένων, αλλά και του πλήθους/κοινού/επισκεπτών στη διάρκεια σημαντικών αθλητικών -και όχι μόνο- συναντήσεων. 

Η ασφαλής διακίνηση πλήθους συνδυάζεται επίσης με το ολοκληρωμένο σύστημα κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και οχημάτων όλων των κατηγοριών, με βάση τους όρους της ήδη εγκεκριμένης μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων. 

Ειδική μέριμνα δίνεται στην προσβασιμότητα του κτιρίου από όλες ανεξαιρέτως τις πληθυσμιακές ομάδες είτε πρόκειται για αθλητές, είτε για εργαζόμενους, είτε για θεατές, γονείς ή φιλάθλους.

Χρονοδιάγραμμα

Με βάση τον σχεδιασμό, στο τέλος του έτους προβλέπεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας, ενώ αντίστοιχα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 η έναρξη της κατασκευαστικής διαδικασίας με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως 24 μήνες.

Το βίντεο της παρουσίασης μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ

Φωτορεαλιστικά των εγκαταστάσεων σε υψηλή ανάλυση μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

Facebook Comments

Αθλητικές εγκαταστάσεις Βοτανικός Δήμος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης Παναθηναϊκός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.