ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΜΑΣ

Κοίτα τι σκαρφίστηκαν οι άνθρωποι για να μας πείσουν ότι κοντεύουν να προσεδαφιστούν στον Άρη. Αν και πέρασαν 50 χρόνια από την τελευταία φορά που ο άνθρωπος δήθεν πάτησε το πόδι του στην Σελήνη και η νέα αποστολή πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, σύμφωνα με το Γραφείο Υποθέσεων Εξωτερικού Διαστήματος των Ηνωμένων Εθνών, η ανθρωπότητα έχει στείλει 18 διαστημικά σκάφη σε 14 ξεχωριστές αποστολές στον Άρη, πολλές βρίσκονται ακόμη εν ενεργεία, αλλά για άλλες ο “κόκκινος πλανήτης” έχει γίνει ο «τάφος» τους.
-
Ο Φυλαρούχας
Αποτέλεσμα; Ο Άρης είναι πια διάσπαρτος από άχρηστα ανθρώπινης κατασκευής αντικείμενα που υπολογίζονται σε 7.119 κιλά ή, περίπου 7,1 τόνους. Και προέρχονται από τρεις πηγές στη διάρκεια των περίπου 50 ετών της εξερεύνησης του «πλανήτη»: Πεταμένα εξαρτήματα, διαστημοσυσκευές που έχουν συντριβεί κι όσες είναι ακέραιες, αλλά αδρανείς και μη λειτουργικές πια.
Το τελευταίο «σκουπίδι» που ανακαλύφθηκε, ήταν στα μέσα Αυγούστου φέτος, όταν η NASA (ποιος άλλος;), ανακοίνωσε ότι το ρόβερ της Perseverance εντόπισε ένα κομμάτι εξοπλισμού μπλεγμένο σε τμήμα διχτυού, που είχε εκτιναχθεί κατά τη δική του προσεδάφιση. Όπως λένε, άλλωστε, κάθε αποστολή που επιχειρεί να κατέβει στην αρειανή επιφάνεια, διαθέτει εξοπλισμό (θερμική ασπίδα, αλεξίπτωτο κ.α.) που απορρίπτει κατά την κάθοδο του σκάφους.
Η δεύτερη κατηγορία μεγαλύτερων «σκουπιδιών» στον Άρη είναι δήθεν οι εννέα αδρανείς διαστημοσυσκευές στην επιφάνεια του πλανήτη, οι οποίες είναι: όχημα προσεδάφισης Mars 3, όχημα προσεδάφισης Mars 6, όχημα προσεδάφισης Viking 1, όχημα προσεδάφισης Viking 2, ρόβερ Sojourner, όχημα προσεδάφισης Beagle 2, όχημα προσεδάφισης Phoenix, ρόβερ Spirit και ρόβερ Opportunity, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν ακόμα ιστορικά «λείψανα», παρά σκουπίδια.
Η τρίτη κατηγορία των σκαφών που έχουν συντριβεί, ωστόσο, πληροί τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού «σκουπίδια». Τα δύο συνετρίβησαν σίγουρα, ενώ με τα άλλα τέσσερα χάθηκε η επικοινωνία λίγο πριν ή, κατά την προσεδάφιση τους, οπότε μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται ότι έγιναν επίσης κομμάτια. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ρομποτιστή Cagri Kilic του Πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνια, το βάρος όλων των ανθρώπινων κατασκευών που έχουν σταλεί στον ‘Αρη αγγίζει τους δέκα τόνους (9.979 κιλά). Αν από αυτά αφαιρεθεί το βάρος των μέχρι σήμερα λειτουργικών διαστημοσυσκευών (2.860 κιλά), τότε μένουν σκουπίδια βάρους 7.119 κιλών.
Άρα;;; Άρα για να υπάρχουν ανθρώπινα σκουπίδια στον Άρη, δεν είναι μακρύς ο δρόμος για την εγκατάσταση του ανθρώπου στον συγκεκριμένο «πλανήτη». Συστήνουν, άλλωστε, υπομονή μέχρι που οι άνθρωποι θα μεταφέρουν τα απορριμματοφόρα στον «κόκκινο πλανήτη» όταν πια τον αποικίσουν, για να μαζέψουν το σκουπιδαριό τους. Μέχρι τότε, βέβαια, μόνο σκουπίδια, όπως στρώνουνε στους βασιλιάδες το κόκκινο χαλί όταν είναι η περάσει από κάπου.
Αυτό θέλουν να μας πουν οι διαστημικοί νεοταξίτες, ότι βρίσκονται κοντά στο να κατοικήσουμε στον Άρη, εκεί δηλαδή θα γίνει κάποια στιγμή και ο δικός μας ο «τάφος». Κι ας ψάχνουν ακόμα την τεχνολογία για το πώς θα περάσουν τα χιονισμένα βουνά της Ανταρκτικής εδώ στη γη, κι ας αγνοούν τί βρίσκεται στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Η επιστημονική φαντασία, στα καλλίτερά της. Να το κάνετε και ταινία αυτό, θα αρέσει σε πολλές «χωματερές» που χάφτουν όλα αυτά τα προπαγανδιστικά «σκουπίδια» της NASA και των εφαπτόμενων με εκείνη διαστημικών υπηρεσιών της Γης. Ενταύθα.
Facebook Comments