Skip to main content

Συνέντευξη Μώραλη στο Κανάλι Ένα 90,4: Δικαίωση Μαρινάκη για τον «Πειραιά Νικητή» (vid)

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στο Κανάλι Ένα 90,4 και τον Βασίλη Ταλαμάγκα ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, λίγο πριν το φίνις της προεκλογικής περιόδου.

Ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον στόχο του που δεν είναι άλλος από την αύξηση του ποσοστού του σε σχέση με το 2019, τις έξι αναπλάσεις που είναι έτοιμες να προχωρήσουν, όπως αυτές στα Καμίνια και στην Καλλίπολη, για την στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τη «δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη» σε σχέση με την αρχική του κάθοδο στις εκλογές και τη συμβολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά μίλησε για όλα, δίνοντας το στίγμα του, για το έργο του «Πειραιά Νικητή» τα τελευταία 9,5 χρόνια, αλλά και για όσα θα πρέπει να γίνουν στην πόλη από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών.

Αρχικά ο κ. Μώραλης παραδέχτηκε το μεγάλο πρόβλημα με το κυκλοφοριακό στον Πειραιά, το οποίο απέδωσε στην κίνηση του λιμανιού και στον λανθασμένο σχεδιασμό των γραμμών του Μετρό, όπου δεν έγινε κάποιος σταθμός στο Α’ διαμέρισμα, όπως και στο γεγονός ότι «από την εποχή του Αγραπίδη έχει να γίνει μια επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη», ρίχνοντας και τις ευθύνες στις κυβερνήσεις που δεν επέτρεψαν την υπογειοποίηση του σιδηρόδρομου από το Φάληρο μέχρι τον τερματικό σταθμό της πόλης.

«ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

Στη συνέχεια αποκάλυψε τις αρχικές αμφιβολίες που είχε το 2013, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκίνησε τις συζητήσεις για την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά τονίζοντας ότι «δεν ήμουν θετικός» επειδή «ήξερα τον δήμο, ήξερα ότι ήταν υπερχρεωμένος, τον παρακολουθούσα και έλεγα ότι δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, αλλά είχε δίκιο ο Βαγγέλης Μαρινάκης να βοηθήσουμε την πόλη, δεν μπορούσα να το φανταστώ πώς τα φέρνει η ζωή, ο «Πειραιάς Νικητής» να είναι η μακροβιότερη διοικητική παράταξη της πόλης».

Σε άλλο σημείο, αναφορικά με την συμβολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι: «Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στην δημοτική αρχή, εγώ ο δήμαρχος είμαι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος είναι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού. Αυτό που είχε πει ο Βαγγέλης Μαρινάκης ότι δεν ήρθαμε να πάρουμε αλλά για να δώσουμε στην πόλη και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει ανεξάρτητα εάν είναι ή, όχι υποψήφιος».

«ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μώραλης επανέλαβε πως ο ίδιος ναι μεν ήταν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ποτέ δεν γράφτηκε σε κάποιο κόμμα, επισημαίνοντας ότι η στήριξη που έλαβε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αφορά «την καλή δουλειά που κάναμε και όχι επειδή είμαστε μέλη του κόμματος», διότι «Εμείς δεν ζητήσαμε στήριξη, μας την δώσανε γιατί κάναμε καλή δουλειά», ενώ αναφερόμενος στον Αχιλλέα Μπέο, καταδίκασε τις συμπεριφορές του, αλλά τόνισε ότι «κάτι καλό θα πρέπει να έχει κάνει λαμβάνοντας 58%, με ψηφοφόρους και των δύο κομμάτων».

«Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Σε σχόλιό του για τον Γιάννη Ιωαννίδη εξέφρασε για άλλη μία φορά την λύπη του γι’ αυτή την απώλεια και τόνισε ότι ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα και κορυφαίος Έλληνας προπονητής που μαζί με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φασούλα «μας έμαθε να βλέπουμε μπάσκετ», υποστηρίζοντας ότι και στην πολιτική κατέγραψε μια αξιοπρεπή πορεία.

Όσο γι’ αυτά που θα ήθελε να κάνει, αλλά δεν έκανε μέχρι στιγμής στον Πειραιά, τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι τι θα ήθελα, αλλά και τι μπορούσα να κάνω», υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε ρίξει «μεγαλύτερο βάρος στα οδοστρώματα και στα πεζοδρόμια και ίσως να ψάχναμε περισσότερο για χώρους στάθμευσης», κι επισήμανε ότι: «Στην καθαριότητα ήμασταν καλοί, στην αξιοποίηση κτιρίων επίσης, στις αναπλάσεις, όπως και στα κοινωνικά με σημαντικά προγράμματα πολιτιστικά και αθλητικά και με την βοήθεια της Ανδριάνας της Ζαρακέλη δώσαμε μια εξωστρέφεια στην πόλη, ενώ συνεργαστήκαμε παραγωγικά με δύο Κυβερνήσεις και με τις Περιφερειακές Αρχές. Διοικήσαμε τον δήμο εν μέσω κρίσης και τα πήγαμε καλά».

Στη συνέχεια, μάλιστα, μίλησε για την αγαστή συνεργασία που είχε με τον υποψήφιο δήμαρχο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Γαβρίλη όταν εκείνος ήταν αντιπεριφερειάρχης, τονίζοντας ωστόσο ότι «η ατζέντα που ξεδιπλώνει δεν είναι τοπικών ζητημάτων και όταν μπαίνει σε αυτά είναι ουτοπικά», όπως για παρεμβάσεις σε πλειστηριασμούς και διακοπές ρεύματος, όπου «δεν μπορεί μια δημοτική αρχή να παρέμβει εκεί», σχολιάζοντας ότι «πάντα μπορούμε να σηκώνουμε τους τόνους με τον Γιώργο, αλλά τον σέβομαι».

Σε ερώτηση για το πρόβλημα με το στέγαστρο Καλατράβα εξέφρασε την λύπη του λέγοντας ότι όλοι φταίνε γιατί έχουν περάσει από τότε 5 πρωθυπουργοί και άλλοι τόσοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες» επισημαίνοντας πως «εάν υπήρχε μια κακοσυντηρημένη γέφυρα στον Πειραιά θα έχω και εγώ ευθύνη», ενώ σε σχέση με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος είπε ότι ναι μεν η απλή αναλογική ήταν πιο δίκαιο σύστημα, αλλά ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε την κουλτούρα των συνεργασιών γι’ αυτό δεν ήμουν υπέρ», σημειώνοντας ότι «ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είπε «mea culpa» για την απλή αναλογική.

Ακολούθως ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε και στο σχέδιο για τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ στην Τερψιθέα με 200 θέσεις «που θα δώσουν ανάσα στο κέντρο του Πειραιά», ενώ για την παρέμβαση στην Πειραϊκή υπογράμμισε ότι τα γήπεδα του Πορφύρα και του Φοίνικα θα παραμείνουν στη θέση τους μεταβατικά για τουλάχιστον άλλα 4-5 χρόνια.

«ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ 6 ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ»

Ο Γιάννης Μώραλης αποκάλυψε επίσης ότι «είμαστε έτοιμοι να πατήσουμε το κουμπί για 6 αναπλάσεις», με την μεγάλη επένδυση των 9,5 εκατ. στα Καμίνια, στην οδό Δωδεκανήσου στην ίδια συνοικία, αλλά και στην Λεωφόρο Χατζηκυριακού, όπως και άλλες τέσσερις συγκεκριμένες περιοχές στην Καλλίπολη, ενώ για τα δημοτικά τέλη τόνισε ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να απαλλάξουμε τους πολύτεκνους», κάνοντας αναφορά και για το «εμβληματικό δημαρχείο» που θέλει να δημιουργήσει σε χώρο δίπλα από το δημοτικό θέατρο.

Για το παλιό εργοστάσιο στη Ρετσίνα υπενθύμισε σε όσους λένε πως δεν αξιοποίησε τον χώρο ότι «δεν ανήκει στον δήμο, αλλά στην Εθνική Τράπεζα», τονίζοντας ότι είχε συμφωνηθεί να παραχωρηθούν 5 στρέμματα για να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου, ενώ για την παραλία στα Βοτσαλάκια σημείωσε ότι τον Μάιο «θα εκπλήξουμε θετικά τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες με την εικόνα της παραλίας».

Τέλος, όσον αφορά τον στόχο του «Πειραιά Νικητή» σε αυτές τις εκλογές, είπε ότι «θέλω καλύτερο ποσοστό από το 45,5% του 2019 και να βγάλουμε περισσότερους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους», ενώ προσκάλεσε τον κόσμο στις κάλπες εκφράζοντας τον φόβο του για υψηλά ποσοστά αποχής επειδή «ο κόσμος είναι κουρασμένος και θυμωμένος, αλλά για την πόλη μας και για τη Περιφέρεια να έρθουν και να συμμετέχουν».

Facebook Comments

Γιάννης Μώραλης Δήμος Πειραιά Πειραιάς πολιτική Συνέντευξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.