Skip to main content

Τα γιγάντια κύματα αιτία των ναυαγίων, σύμφωνα με τους επιστήμονες (εικόνες – video)

Λύθηκε το μυστήριο για το Τρίγωνο των Βερμούδων; – Το φυσικό φαινόμενο που ρουφάει πλοία και αεροπλάνα – Τι λένε οι επιστήμονες…

Στην πεποίθηση ότι λύθηκε το μυστήριο που περιβάλλει το Τρίγωνο των Βερμούδων, κατέληξαν επιστήμονες, αποδίδοντας τα, έως τώρα, ανεξήγητα ναυάγια και εξαφανίσεις αεροσκαφών σε ένα πολύ ισχυρό φυσικό φαινόμενο. Πλήθος θεωριών έχουν αναπτυχθεί με το πέρασμα του χρόνου, κυρίως συνωμοσίες και αναφορές για υπερφυσικά φαινόμενα και όντα. Τώρα μια ομάδα επιστημών θεωρεί πως έλυσε το μυστήριο της πολυσυζητημένης περιοχής.

Βρετανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι έλυσαν το περίφημο μυστήριο του «Τριγώνου των Βερμούδων» υποστηρίζοντας την θεωρία πως γιγάντια κύματα που ίσως να έφταναν και τα 100 μέτρα ίσως ήταν η αιτία των ναυαγίων πολλών καραβιών στην τοποθεσία αυτή.

Ειδικότερα, τα τεράστια αυτά κύματα θεωρείται ότι δημιουργούνται από ένα φαινόμενο σύγκρουσης τριών αστραπών στην περιοχή.

Παρά τις πολλές ιστορίες μυστηρίου και τις αναφορές σε ανεξήγητα φαινόμενα που μιλούν για το «τρίγωνο του διαβόλου» που πήρε τις ζωές περισσοτέρων των 1000 ανθρώπων τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας πολλαπλά ναυάγια πλοίων, οι επιστήμονες έρχονται να δώσουν πλέον μια ορθολογικότατη εξήγηση κάνοντας λόγο για φυσικό φαινόμενο…

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν από τις εκτιμήσεις των ειδικών, υπάρχουν ήδη αναφορές για την δράση του φαινομένου, που όπως αναφέρεται διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, όταν και τα τεράστια αυτά κύματα καταγράφηκαν από δορυφόρο το 1997.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι «αδίστακτα κύματα ύψους 100 ποδιών» μπορεί να ευθύνονται για ορισμένες από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Southampton αναδημιούργησε τα «ακραία κύματα» για το ντοκιμαντέρ «The Bermuda Triangle Enigma» του Channel 5. Έφτιαξαν ένα μοντέλο του USS Cyclops, ενός τεράστιου σκάφους που εξαφανίστηκε στο Τρίγωνο των Βερμούδων το 1918 με αποτέλεσμα τον θάνατο 309 ανθρώπων. Το Cyclops ήταν ένα σκάφος 542 ποδιών που μετέφερε άνθρακα στα αμερικανικά πολεμικά πλοία στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Έπλεε από την Bahia στο Salvador, στη Βαλτιμόρη, όταν εξαφανίστηκε το 1918. Δεν βρέθηκαν ποτέ συντρίμμια ή τα λείψανα των 306 επιβαινόντων.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η έλλειψη κλήσης κινδύνου από το σκάφος σημαίνει ότι συναντήθηκε με ένα υπερφυσικό τέλος.

Η θεωρία για το Τρίγωνο των Βερμούδων

Ο Dr Simon Boxall, επιστήμονας ωκεανών και της Γης, είπε ότι το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι το σημείο όπου συναντώνται τρεις μαζικές καταιγίδες από διαφορετικές διευθύνσεις και σχηματίζουν τεράστια «αδίστακτα κύματα».

«Υπάρχουν καταιγίδες στα βόρεια και τα νότια που συναντώνται. Και αν υπάρχουν και άλλες από τη Φλόριντα μπορούν να αποτελούν έναν δυνητικά θανατηφόρο σχηματισμό αδίστακτων κυμάτων. Είναι απότομα, είναι ψηλά. Έχουμε μετρήσει κύματα που υπερβαίνουν τα 30 μέτρα».

Ο Simon Boxall πιστεύει ότι μια τέτοια αύξηση στο νερό θα μπορούσε να σπάσει μια βάρκα στα δύο. Αυτή η θεωρία, ωστόσο, είναι απίθανο να γίνει αποδεκτή από όλους γιατί δεν εξηγεί τι συνέβη στα αεροπλάνα που εξαφανίστηκαν στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια περιοχή στο δυτικό τμήμα του Κεντρικού Ατλαντικού Ωκεανού, όπου ένας αριθμός αεροσκαφών και πλοίων λέγεται ότι έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Διάφοροι αστικοί μύθοι έχουν αποδώσει αυτές τις εξαφανίσεις σε παραφυσική δραστηριότητα. Τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό των περιστατικών περιγράφηκαν ανακριβώς ή «διανθίστηκαν» από μεταγενέστερους συγγραφείς, και πολλές επίσημες υπηρεσίες έχουν δηλώσει ότι ο αριθμός και η φύση των εξαφανίσεων στην περιοχή είναι παρόμοια με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του ωκεανού. Οι πλευρές του τριγώνου έχουν μήκος 1.000 ναυτικά μίλια η καθεμιά και το ύψος του είναι 886 μίλια (1 ν.μίλι = 1.852 μέτρα).

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακτοφυλακή, πρόκειται περί μύθου, καθώς κανένα ίχνος κάποιου υπερφυσικού φαινομένου δεν εντοπίστηκε στον συγκεκριμένο χώρο, ύστερα από έρευνες.[1][2][3]

Η εξαφάνιση πέντε βομβαρδιστικών

Η πολύκροτη ιστορία που «εκτόξευσε» τον μύθο του Τριγώνου του Διαβόλου, ήταν η περίεργη εξαφάνιση των 5 βομβαρδιστικών αεροσκαφών του αμερικανικού ναυτικού, στις 5 Δεκεμβρίου του 1945. Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, τα αεροπλάνα, με 14 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και εμπειρότατοι πιλότοι, είχαν απογειωθεί για άσκηση ρουτίνας από τη βάση του Φορτ Λοτερντέιλ του Μαϊάμι.

Η «πτήση 19», όπως ονομαζόταν η αποστολή, δεν επέστρεψε ποτέ. Ο επικεφαλής του σμήνους, υποπλοίαρχος Τσάρλς Τέιλορ, είχε αναφέρει πριν από την εξαφάνιση, ότι οι πυξίδες είχαν σταματήσει να δουλεύουν και ότι δεν μπορούσε να βρει αεροδρόμιο να προσγειωθεί το σμήνος.

Τα τελευταία του λόγια ήταν «δεν έχουμε καύσιμα, πέφτουμε»…

Για τη διάσωσή τους, το Ναυτικό «σάρωσε» για 5 ημέρες την περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων. Δεν κατάφερε να εντοπίσει ούτε ένα μικρό ίχνος των χαμένων αξιωματικών και αεροσκαφών. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ένα υδροπλάνο διάσωσης εξερράγη στον αέρα, σκοτώνοντας και τους 13 επιβαίνοντες.

Το πόρισμα του Ναυτικού ανέφερε, ότι για την εξαφάνιση των 5 αεροπλάνων ευθυνόταν ο επικεφαλής του σμήνους, που έχασε τον προσανατολισμό του. Για την έκρηξη του υδροπλάνου, η αιτία αποδόθηκε σε διαρροή καυσίμων, που συνδυάστηκε με το άναμμα τσιγάρου από ένα μέλος του πληρώματος. «Το Χαμένο Σμήνος», όπως έμεινε στην ιστορία, δεν ήταν το μοναδικό ανεξήγητο περιστατικό, που καταγράφηκε στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Τον Μάρτιο του 1918, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, στα άγρια νερά του Ατλαντικού χάθηκαν για πάντα 304 ναύτες. Ήταν το πλήρωμα του USS Cyclops. To 1948, το αεροπλάνο που εκτελούσε την εμπορική πτήση Σαν Χουάν (Πουέρτο Ρίκο) – Μαϊάμι, πέταξε πάνω από το τρίγωνο του Διαβόλου. Δεν προσγειώθηκε ποτέ στην αμερικανική μεγαλούπολη. To 1963, βρέθηκε μόνο ένα σωσίβιο από το πλοίο Marine Sulphur Queen, που έπλεε στη μυστηριώδη θαλάσσια ζώνη του Ατλαντικού.

Το 1965, εξαφανίστηκε το αεροσκάφος 680, της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, χωρίς να δοθεί και γι αυτό το περιστατικό καμία λογική εξήγηση. Σύμφωνα με διάφορα στοιχεία, που έχουν δει κατά καιρούς το φως δημοσιότητας, τα αεροπλάνα που έχουν εξαφανιστεί, ξεπερνούν σε αριθμό τα τριακόσια και σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται λόγος για τετρακόσια. Αν και η διαφορά είναι τεράστια, αυτοί είναι οι αριθμοί που ακούγονται, όπως αναφέρεται στην Μηχανή του Χρόνου.

Οι επιστημονικές εξηγήσεις

Οι λογικές προσεγγίσεις των ερευνητών και των επιστημόνων για το Τρίγωνο των Βερμούδων, κάνουν λόγο για φυσικά φαινόμενα. Όπως λένε, στη συγκεκριμένη περιοχή του Ατλαντικού, ο πραγματικός και ο μαγνητικός βορράς απεικονίζονται με τον ίδιο τρόπο στις πυξίδες, αποπροσανατολίζοντας τους αεροπόρους και τους καπετάνιους. Επίσης, υπάρχει η άποψη ότι για τα φαινόμενα ευθύνεται το μεθάνιο, που βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας.

Το φυσικό αέριο παγιδεύεται σε υπόγειες στοές και όταν ανέβει η πίεση, μεγάλες ποσότητες αερίου εκτονώνονται. Αν αυτό συμβεί, τη στιγμή που περνάει πλοίο, τότε η θάλασσα είναι σαν να το «καταπίνει». Μετά την ελεύθερη πτώση του πλοίου προς τον βυθό, η θάλασσα το «σκεπάζει» και έτσι το εξαφανίζει. Με σχεδόν τον ίδιο τρόπο χάνονται και τα αεροπλάνα.

Οι φυσαλίδες του μεθανίου, επειδή είναι πιο ελαφρές από τον αέρα, κινούνται προς τον ουρανό. Αν η πυκνότητα του φυσικού αερίου είναι μεγάλη, οι κινητήρες του αεροπλάνου σταματούν να λειτουργούν, λόγω έλλειψης οξυγόνου. Το μεθάνιο είναι επικίνδυνο, όταν έχει επίσης μικρή πυκνότητα, καθώς γίνεται εύφλεκτο και «αρπάζει» αμέσως, εξαιτίας των ζεστών κινητήρων. Κανείς δεν είναι σε θέση, να πιστοποιήσει επισήμως την εγκυρότητα επιστημονικών και άλλων θεωριών. Το Τρίγωνο των Βερμούδων κρύβει καλά τα μυστικά του, στον θαλάσσιο βυθό του Ατλαντικού…

hellas-now

Facebook Comments

Γη επιστήμες επιστήμη Τρίγωνο Βερμούδων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.