Skip to main content

Τα κουνούπια του Bill Gates

Εταιρεία που χρηματοδοτείται από τον Bill Gates, απελευθερώνει γενετικά τροποποιημένα αρσενικά κουνούπια στις ΗΠΑ, τα οποία μέσω ζευγαρώματος με θηλυκά, θα μεταδώσουν θανατηφόρο γονίδιο που θα έχει επίδραση στους απογόνους…

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να μειώσει έναν πληθυσμό κουνουπιών που μεταδίδει ασθένειες στον άνθρωπο….

Τα έντομα που απελευθερώνονται από την εταιρεία βιοτεχνολογίας είναι όλα αρσενικά, οπότε δεν δαγκώνουν. Αναμένεται να ζευγαρώσουν με τα τοπικά θηλυκά κουνούπια που δαγκώνουν και με αυτόν τον τρόπο, θα μεταδώσουν ένα θανατηφόρο γονίδιο που θα διασφαλίσει ότι οι θηλυκοί απόγονοί τους θα πεθάνουν πριν φτάσουν στην ωριμότητα. Σίγουρα θα κάνετε όλοι τη σκέψη…αφού μπορεί να το πράξει στα κουνούπια…γιατί να μην το κάνει και…αλλού; Άλλωστε από το 2008 ήθελε να δημιουργήσει γενετικά τροποποιημένα κουνούπια τα οποία να εγχέουν εμβόλια στους ανθρώπους…

Τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια απελευθερώθηκαν για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέρος ενός πειράματος για την καταπολέμηση ασθενειών που μεταδίδονται με έντομα, όπως ο πυρετός του δάγκειου πυρετού, ο κίτρινος πυρετός και ο ιός Zika.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Oxitec, η οποία χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates , δήλωσε ότι απελευθέρωσε τα κουνούπια σε έξι τοποθεσίες στο Florida Keys της Monroe County: δύο στο Cudjoe Key, ένα στο Ramrod Key και τρία στο Vaca Key.

Είναι μέρος μιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση ενός διεισδυτικού πληθυσμού κουνουπιών που μεταδίδει ασθένειες – το είδος κουνουπιών Aedes aegypti – που είναι υπεύθυνο για «σχεδόν όλες τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια στον άνθρωπο», σύμφωνα με την εταιρεία.

Αυτά τα κουνούπια αποτελούν περίπου το 4 τοις εκατό του πληθυσμού των κουνουπιών στα Κλειδιά και μεταδίδουν δάγκειο πυρετό, Ζίκα, κίτρινο πυρετό και άλλες ανθρώπινες ασθένειες, καθώς και καρδιακό σκουλήκι και άλλες δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες σε κατοικίδια ζώα και άλλα ζώα.

Το πείραμα είναι σε συνεργασία με την περιοχή ελέγχου κουνουπιών Florida Keys (FKMCD) και εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), το Υπουργείο Γεωργίας και Υπηρεσιών Καταναλωτών της Φλόριντα (FDACS), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, και ένα ανεξάρτητο συμβουλευτικό συμβούλιο.

Κατά τις επόμενες 12 εβδομάδες, λιγότερα από 12.000 κουνούπια αναμένεται να εμφανιστούν κάθε εβδομάδα, για περίπου 12 εβδομάδες. Οι ιστότοποι σύγκρισης χωρίς θεραπεία θα παρακολουθούνται με παγίδες κουνουπιών στην παραλία Key Colony, στο Little Torch Key και στο Summerland Key.

Εάν είναι επιτυχής, περίπου 20 εκατομμύρια επιπλέον γενετικά τροποποιημένα κουνούπια θα απελευθερωθούν αργότερα μέσα στο έτος.

«Αρχίσαμε να το εξετάζουμε πριν από μια δεκαετία, γιατί βρισκόμασταν στη μέση ενός κρούσματος δάγκειου πυρετού εδώ στο Florida Keys», δήλωσε η Εκτελεστική Διευθύντρια του FKMCD Andrea Leal κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης. «Έτσι, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που προχωράμε με αυτήν τη συνεργασία, συνεργαζόμενοι τόσο με την Oxitec όσο και με μέλη της κοινότητας».

Τα έντομα που απελευθερώνονται από την εταιρεία βιοτεχνολογίας είναι όλα αρσενικά, οπότε δεν δαγκώνουν. Αναμένεται να ζευγαρώσουν με τα τοπικά θηλυκά κουνούπια που δαγκώνουν και, με αυτόν τον τρόπο, θα μεταδώσουν ένα θανατηφόρο γονίδιο που θα διασφαλίσει ότι οι θηλυκοί απόγονοί τους θα πεθάνουν πριν φτάσουν στην ωριμότητα.

Σύμφωνα με τον Quartz , περιοχές όπως η Μαλαισία, η Βραζιλία, τα νησιά Cayman και ο Παναμάς, όπου έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοια πειράματα, έχουν δείξει ότι οι πληθυσμοί κουνουπιών μειώθηκαν έως και 90%.

Το έργο αντιμετώπισε αντιδράσεις από κατοίκους, οι οποίοι λένε ότι δεν ζητήθηκε η συγκατάθεσή τους για το πείραμα.

Σημείωση: 

Η ιδέα της χρήσης των κουνουπιών δεν είναι νέα…

Το «Flying Syringes», σε ένα άρθρο που είχαμε δημοσιεύσει παλιότερα, είναι μια φράση που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε ένα έργο που χρηματοδοτείται από τον Bill Gates για τη δημιουργία γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών που εγχέουν εμβόλια σε ανθρώπους όταν τους δαγκώνουν.

Το 2008, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates απένειμε 100.000 $ στον Hiroyuki Matsuoka του Ιατρικού Πανεπιστημίου Jichi στην Ιαπωνία για να κάνει έρευνα για γενετικά τροποποιημένα κουνούπια.

Λέτε να υπάρχει σύνδεση…;

Πηγή: The Epoch Times

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Διαβάστε:

Anthony Fauci: «Πρέπει να είναι κατανοητό ότι η μάσκα μπορεί να γίνει μόνιμη»…!

Facebook Comments

επιστήμη ΗΠΑ Μπιλ Γκέιτς πειράματα υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.