Skip to main content

Την Ένωση Νέων Παραλιμνίου φιλοξενούν οι βετεράνοι της ΑΕΚ (εικόνες)

Τους βετεράνους της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, ομάδος, που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Κύπρου επί 46 συνεχή χρόνια, θ’ αντιμετωπίσουν σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2019 οι αντίστοιχοι της ΑΕΚ. Είναι το πρώτο παιχνίδι των βετεράνων της «Ένωσης» για το 2019 και θα διεξαχθεί στις 4μμ στο γήπεδο του Πανερυθραϊκου

  • Γράφει ο  Δημήτρης Κουμουρτζής

    Γράφει ο Δημήτρης Κουμουρτζής

Τα καιρικά φαινόμενα «Υπατία» και «Φοίβος», που έπληξαν τον Ιανουάριο την χώρα-και φυσικά την Αττική- οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα των βετεράνων της ΑΕΚ με την ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου. Όμως η εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία ονομασία της νέας κακοκαιρίας «Ωκεανίς», (σ.σ. ως Ωκεανίδες αναφέρονται θαλάσσια μυθικά πλάσματα και γενικά ενάλιες Νύμφες, με μορφή παρθένου κατά το άνω ήμισυ και ιχθύος κατά το κάτω, όμοιες με τις γοργόνες και άλλοτε με δύο ουραία πτερύγια), που από την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, έχει βάλει την χώρα στην …κατάψυξη, δεν θα σταθεί ικανή για να μη διεξαχθεί ο αγώνα των «κιτρινόμαυρων» ποδοσφαιρικών άσων του παρελθόντος, με τους αντίστοιχους της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Άλλωστε η σχέση του Συνδέσμου βετεράνων της ΑΕΚ, με τις ομάδες των Κυπρίων αδελφών μας, ήταν ανέκαθεν πολύ καλές.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH SOCCER ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ…

Οι Μανώλης Παπαδόπουλος και Χρήστος Αρδίζογλου, που διακρίνονται στην φωτογραφία από το τουρνουα Beach Soccer που έγινε το 2010 στη Λεμεσό, θα είναι από αυτούς που θα παίξουν στον αγώνα με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Μεταξύ άλλων στο πλάνο εικονίζονται και οι Παπακωστούλης, Νικολαϊδης, Ζήσης, Κακούσιος, Αντωνόπουλος, Βλαντής και ο αείμνηστος Καρακίδης

Σχεδόν ανά πενταετία τα τελευταία χρόνια, καλείται να αντιμετωπίσει και κάποια ομάδα από το νησί της Αφροδίτης. Η αρχή είχε γίνει τον Μάιο του 2005, όταν για πρώτη φορά οι βετεράνοι της ΑΕΚ αντιμετώπισαν στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, τους βετεράνους του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Ακολούθησε το τουρνουά beach soccer, που είχε γίνει στη Λεμεσό τον Ιούνιο του 2010 και η ομάδα βετεράνων της ΑΕΚ, είχε αντιμετωπίσει την μεικτή Κυπρίων διεθνών, την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ. Πέντε χρόνια αργότερα, στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ο αγώνας με την ομάδα του Αγίου Γεωργίου, που αποτελούνταν από επίλεκτους Κύπριους άσους.

…ΩΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

Σημαία των φίλων της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με το ιστορικό σήμα της ομάδος στο μέσον της

Και τώρα, ήρθε η σειρά να παίξει με τους βετεράνους μιας από τις ιστορικότερες ομάδες στην Κύπρο. Της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, που δημιουργήθηκε επίσημα στις 2 Απριλίου 1944 (σ.σ. ανεπίσημα το 1936), από τη συνένωση του Φιλαθλητικού Συλλόγου Ηρακλής και του συλλόγου-αναγνωστήριο «Η Αγάπη του Λαού». Της ομάδος που εφέτος, επέστρεψε και πάλι στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας στο Κυπριακό Πρωτάθλημα, μετά από τα δύο χρόνια περιπλάνησης στην Β κατηγορία. Της Ε.Ν.Π. που από το 1974-75 , όταν κληρώθηκε με τη Αβενιν Μπέγκεν στο Κύπελλο Κυπελλούχων (σ.σ. αποσύρθηκε λόγω της εισβολής στη Μεγαλόνησο) μέχρι και το 2002 , όταν συμμετείχε στο Κύπελλο Ιντερτότο, τίμησε έξι φορές στην Ευρώπη το όνομα της μικρής πόλης Παραλίμνι, που βρίσκεται στην επαρχία Αμμοχώστου.

Στις 18 Φεβρουαρίου 1945 πήραν την απόφαση στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου, για δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας και ομάδας στίβου. Άμεσα δημιούργησαν ένα γήπεδο με περιτοίχισμα από καλάμια. Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας που έδωσε η ομάδα ήταν το 1945, λίγο πριν το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου, με Γερμανούς κρατούμενους. Κατά τη διάρκεια του αγώνας της ΕΟΚΑ (1955-1959), πολλά μέλη του σωματείου ήταν και μέλη της ΕΟΚΑ.

Σε ένα χώρο κοντά στο γήπεδο της ΕΝΠ η ΕΟΚΑ έστηνε πολλές ενέδρες και για αυτό οι Άγγλοι προχώρησαν στην κατεδάφιση του. Μετά από λίγο καιρό οι Άγγλοι επιδότησαν την ανακατασκευή του. Στο έμβλημα του σωματείου απεικονίζεται ο Παρθενώνας και ο τσολιάς. Χρώματα του σωματείου είναι το βυσσινί το γαλάζιο και το άσπρο. Και ο Σύλλογος βετεράνων της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, που ιδρύθηκε το 1995 έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση, ενώ συμμετέχει ανελλιπώς στα Πρωταθλήματα βετεράνων, που γίνονται στην Κύπρο, και στο Παγκύπριο Κύπελλο βετεράνων, που ως θεσμός καθιερώθηκε τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΛΙΑ, Ο ΜΠΟΜΠΙ ΜΟΥΡ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

Το σήμα της Ενωσης Νέων Παραλιμνίου με τον σαλπιγγιτή τσολιά και την Ακρόπολη

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου συμπλήρωσε, στις 20 Φεβρουαρίου, 83 χρόνια ζωής. Η Ένωση ιδρύθηκε το 1936 με την επωνυμία Φιλαθλητικός Σύλλογος Ηρακλής και πήρε το όνομά της μετά την ενοποίηση της με το άλλο σωματείο της κοινότητας, την «Αγάπη Λαού». Έμβλημα των «βυσσινί» ο τσολιάς σαλπιγκτής και απέναντι ο Παρθενώνας. Πλούσιος από κάθε άποψη είναι ο ρόλος που διαδραματίζει η Ένωση κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ανήκαν στις τάξεις της ΕΟΚΑ, ενώ ο χώρος κοντά στο παλιό γήπεδο ονομαζόταν «το τρίγωνο του θανάτου», λόγω των πολλών ενεδρών που η ΕΟΚΑ έστηνε έξω από αυτό. Λόγω του γεγονός αυτού, το 1958 οι Άγγλοι κατακτητές προχώρησαν στην κατεδάφιση του γηπέδου.

Η δεκαετία του ’60 σηματοδοτεί εξελίξεις όσον αφορά τη συμμετοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας σε διάφορα πρωταθλήματα. Εντάσσεται στην ΚΟΠ το 1965, στη Β’ Κατηγορία, παίρνει τον τίτλο το 1969 και ανεβαίνει στην Α’ Κατηγορία όπου έχει μια συνεχή παρουσία 45 χρόνων. Η Ε.Ν. Παραλιμνίου ήταν η μοναδική «επαρχιακή» ομάδα που είχε συνεχή παρουσία στην Α’ Κατηγορία, από το 1969, όταν ανήλθε για πρώτη φορά, μέχρι το 2014-15. Χρώματά της ήταν το μπλε και το άσπρο και όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία καθιέρωσε το βυσσινί, γαλάζιο και άσπρο και αγωνιζόταν με πανομοιότυπες στολές με αυτές της Γουέστ Χαμ.

Η ιστορική ομάδα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου που θριάμβευσε στην δεκαετία του 1970

Το βυσσινί χρώμα καθιερώθηκε το 1971. Σε ένα εστιατόριο στο Λονδίνο το οποίο ανήκε σε υποστηριχτές της ομάδας, ο ποδοσφαιριστής της Γουεστ Χάμ Μπόμπι Μούρ, δώρισε σε δύο απόδημους παραλιμνίτες δύο πλήρη σετ ποδοσφαιρικών στολών της Γουέστ Χαμ, οι οποίες ήταν βυσσινί. Οι δύο υποστηριχτές της ΕΝΠ, υποστηριχτές και της Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ, έστειλαν τις στολές στη γενέτειρα τους, το Παραλίμνι, με την ΕΝΠ να υιοθετεί από τότε το βυσσινί χρώματα. Εντάχθηκε στην ΚΟΠ το 1966 και πήρε το πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας την περίοδο 1968-69, με προπονητή και παίκτη τον Δημήτρη Ζάγκυλο, που αγωνίστηκε και στην ΑΕΚ για να ανέλθει για πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία.

Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ «ΈΝΩΣΗΣ»

Άποψη από την το ιδιόκτητο γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται η Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και ολοκληρώθηκε το 1975 από τα χρήματα που είχαν εισπραχθεί για την μεταγραφή των Οικονόμου και Κυζα στον Παναθηναϊκό

Η έλευση του Πλούσκαλ το καλοκαίρι το 1971 ως προπονητή σηματοδότησε την αρχή μιας χρυσής περιόδου για την Ένωση, 1973-1976, αλλά χωρίς να μπορεί να κερδίσει ένα τίτλο. Την περίοδο 1974-75 η Ε. Ν. Παραλιμνίου μπορούσε να κατακτήσει τόσο το πρωτάθλημα όσο και το κύπελλο. Είχε την καλύτερη ομάδα, όμως έχασε αδικαιολόγητους βαθμούς και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση (πίσω από την Ομόνοια), ενώ στο Κύπελλο ηττήθηκε στον τελικό από την Ανόρθωση.

Το καλοκαίρι του 1974, λόγω των θλιβερών γεγονότων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Πλούσκαλ έφυγε από την ομάδα (επέστρεψε όμως δύο χρόνια αργότερα για να συνεχίσει το εκπληκτικό του έργο την περίοδο 1976-78, ενώ είχε και μια τρίτη θητεία στην ομάδα βάζοντας νέες βάσεις την περίοδο 1983-85) και την καθοδήγησε πολύ καλά ο Θεόδωρος Κολοκούδιας. Ήταν μια ομάδα με απεριόριστες δυνατότητες και από καθαρή ατυχία δεν μπόρεσε να κερδίσει ένα τίτλο. Είχε παικταράδες στην ομάδα όπως τον τερματοφύλακα Δήμο Κωνσταντίνου, τους αμυντικούς Δημήτρη Κύζα, Γιώργο Φόρσο, Λουκά Παπαλουκά, στο κέντρο είχε τον παίκτη-ηγέτη Δημήτρη Οικονόμου-Κούδα και στην επίθεση τους Κυριάκο Τσούκκα, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Γεώργιο Βλίττη κ.ά.

Η ομάδα της Ενωσης Νέων Παραλιμνίου, όπως είχε παραταχθεί στον τελικό του 1974

Η πιο καλή πορεία της Ένωσης ήταν την περίοδο 1974-75, αφού κατετάγη δεύτερη στη βαθμολογία και έπαιξε στον τελικό κυπέλλου. Πέτυχε 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 4 ήττες, πέτυχε 51 τέρματα και δέχθηκε 11, έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Στον τελικό αυτής της περιόδου είχε χάσει στο ΓΣΠ από την Ανόρθωση 3-2.

Για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε κατά σειράν τους ΑΠΟΕΛ (2-0), Σαλαμίνα (2-0) και Ομόνοια (2-2 και 5-4 στα πέναλτι). Προπονητής της ομάδας ήταν την εποχή εκείνη ο Θεόδωρος Κολοκούδιας και αγωνίζονταν οι: Δήμος Κωνσταντίνου, Γεώργιος Φάρκωνας (Φάρσος), Αιμίλιος Μαυρουδής, Λούκας Παπαλούκας, Δημήτρης Κύζας, Γιάννης Μέρτακκας, Σιαλής Τσούκκας, Γιώργος Βλίττης, Γιαννάκης Χειμώνας, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κυριάκος Τσούκκας, Δημήτρης Οικονόμου (Κούδας), Καλλής Φλουρής, Γιώργος Κκέζος, Γιώργος Φόρσος, Πιεράκης Πιερέττης, Μιχάλης Γούμενος, Σωτήρης Μαύρος, Γιώργος Α. Αρτυματάς, Γιώργος Λ. Οικονόμου, Γιώργος Ξ. Κκίργιας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

Εικόνα από την είσοδο των ομάδων για τον ευρωπαϊκό αγώνα με την Ουγγρική Βάσας το 1981

Η Ένωση, που είχε και πολύ δυνατή ομάδα, έφτασε 4 φορές σε τελικό Κυπέλλου, όμως ποτέ δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός πως τις τρεις φορές ήταν αντίπαλός της η Ομόνοια. Για πρώτη φορά έπαιξε το 1974 και έχασε από την Ομόνοια 2-0. Η ομάδα έπαιξε με τους: Δήμο, Μαύρο, Παπαλουκά, Κύζα, Φόρσο, Σιαλή, Α. Κωναταντίνου, Χειμώνα, Μέρτακκα (78’ Κουρρής), Κούδα, Κ. Τσούκκα (58’ Βλίττης). Την επόμενη χρονιά, το 1975, έχασε στο ΓΣΠ από την Ανόρθωση 3-2 στο φινάλε του αγώνα σε παιχνίδι όπου είχε έντονα παράπονα από τη διαιτησία. Τα τέρματά της πέτυχαν οι Βλίττης, Παπαλούκας. Η τρίτη φορά ήταν το 1981 και έχασε σε διπλό τελικό από την Ομόνοια στο Τσίρειο. Ο πρώτος τελικός και μετά από ημίωρη παράταση τελείωσε ισόπαλος 1-1 (το γκολ ο Τσερκέζος), αλλά έχασε στον επαναληπτικό με 3-0. Για τελευταία φορά έχασε πάλι από την Ομόνοια στο Τσίρειο το 1983 με 2-1 (το τέρμα ο Μιχ. Κίττος). Σε αυτόν τον τελικό η Ένωση έπαιξε με τους: Χ” Τράττο, Οικονόμου, Κολοκούδια, Μ. Κίττο, Γ. Σάββα, Τσερκέζο, Α. Κίττο, Γούμενο, Μανώλη (46’ Ζ. Ζουβάνης), Τ. Ζουβάνη, Καφέτζιη.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου πανηγυρίζει με τη φανέλα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου

Η Ένωση έχει τέσσερεις συμμετοχές στο -τότε- κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η πρώτη ήταν το 1975 και αντίπαλός της ήταν η Ντούισμπουργκ, με τα δύο παιχνίδια να γίνονται στη Γερμανία. Στο πρώτο έχασε 7-1 και το τέρμα σημείωσε ο Γ. Μέρτακκας, που πέτυχε και ένα αυτογκόλ. Στο δεύτερο παιχνίδι έχασε 3-2 (τα τέρματά της οι Γ. Μέρτακκας, Α. Κωνσταντίνου).Πάλι γερμανική ομάδα βρήκε μπροστά της το 1976, την Καϊζερσλάουτερν. Έκανε καλή εμφάνιση στο Παραλίμνι αλλά έχασε 3-1 (το τέρμα ο Γ. Μέρτακκας), ενώ εκτός έδρας γνώρισε τη συντριβή με 8-0. Το 1981 είχε αντίπαλο τη Βάσας Ουγγαρίας. Εντυπωσιακή η Ένωση στην έδρα της, πέτυχε την πρώτη ευρωπαϊκή της νίκη 1-0 (το γκολ ο Μιχ. Γούμενος), ενώ αποκλείστηκε με το βαρύ 8-0 εκτός έδρας.

Το 1983 έδωσε τα τελευταία παιχνίδια της στην Ευρώπη με αντίπαλο την Μπέβερεν Βελγίου. Έχασε και στα δύο, με 4-2 στο Παραλίμνι (σκόρερ οι Τ. Ζουβάνης, Τσερκέζος) και εκτός 3-1 (το γκολ ο Α. Καλημέρας). Να σημειωθεί, ότι ο Τσέχος προπονητής Σβάτοπλουκ Πλούσκαλ παραμένει μέχρι σήμερα ο πρώτος σε πολύχρονη παρουσία στον «βυσσινί» πάγκο σε τρεις διαφορετικές περιόδους (1971-74, 1975-78, 1981-83). Παραλιμνίτες προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της Ένωσης ήταν: Κ. Οικονόμου, Ζάγκυλος, Θ. Κολοκούδιας, Δήμος Κωνσταντίνου, Κλέφτης, Φόρσος, Τ. Ζουβάνης και Ζ. Ζουβάνης.

Να τονίσουμε ακόμη, ότι η ομάδα του Παραλιμνίου ανέδειξε δύο φορές πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Το 1987-88 ήταν ο Τάσος Ζουβάνης με 23 τέρματα και την περίοδο 1996-97 ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με 17 τέρματα (που έκανε μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα). Το πρώτο επίσημο γκολ της Ένωσης στο ντεμπούτο της στη Β’ Κατηγορία το 1965-66 (με Ορφέα Λευκωσίας 2-2).

ΟΙ ΑΣΟΙ ΤΗΣ Ε.Ν. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Δημήτρης Ζαγκυλος, με τη φανέλα της ΑΕΚ το 1963. Ως προπονητής την περίοδο 1968-69 ανέβασε την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στην Α’ Εθνική του πρωταθλήματος Κύπρου

Πολλοί από τους άσους που φόρεσαν τη φανέλα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, έκανα καριέρα και σε άλλες ομάδες. Όμως ιδιαίτερες είναι οι περιπτώσεις τριών άσων. Των Δημητρη Οικονόμου(Κούδας), Δημήτρη Κυζα και Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Στο τέλος της περιόδου 1975 δύο από τους πρωταγωνιστές της πορείας της ΕΝΠ στο Πρωτάθλημα όταν και είχε πάρει τη 2η θέση, ο Δημήτρης Οικονόμου(Κούδας)  και ο Δημήτρης Κύζας ο μετεγγράφησαν στον Παναθηναϊκό. Το ποσό που πήρε η ΕΝΠ για τις δύο μεταγραφές ήταν πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής και το χρησιμοποίησε για την ανέγερση του οικήματος της. Την περίοδο 1996-97 ανέδειξε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, που έκανε καριέρα κυρίως στον Παναθηναϊκό, όμως αγωνίστηκε και σε Ηρακλή και Ολυμπιακό. Σημαντικοί άσοι ακόμη οι Γιασεμάκης Γιασεμή (ΠΑΟΚ, ΑΠΟΕΛ), Δημήτρης Χριστοφή (Ομόνοια), Γιώργος Νικολάου (Ομόνοια), Ρουσσιάς (Ομόνοια), Μουλαζίμης (Ομόνοια). Πολλά, όμως, είναι και τα ταλέντα που ξεχώρισαν στην Ένωση, όπως οι Δήμος, Κλέφτης, Μέρτακκας, Σιαλής, Βλίττης, αδελφοί Κίττου, αδελφοί Ζουβάνη, αδελφοί Οικονόμου, Ζέμπασιης, Τσερκέζος, Γούμενος, Κρασάς, Καφέτζιης, Πιερέττης.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΡΗΣΕΙΣ ΠΙΕΡΕΤΗ

Με 21 άτομα και επικεφαλή τον πρόεδρο του Συλλόγου Καλλή Φλουρή, έφτασε στην Αθήνα η αποστολή των βετεράνων της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Στην ομάδα που προπονητή έχει τον Δήμο Κωνσταντίνου συμμετέχουν οι : Κωστάκης Χατζηκωσνσταντής Μιχάλης Σολωμού (τερματοφύλακες) Λουκάς Παπαλουκάς, Γεώργιος Οικονόμου, Κώστας Καρράς, Άριστος Καράς, Μάριος Καράς, Παύλος Γερίμος, Πέτρος Γερίμος, Πάμπος Πογιατζής (αμυντικοί) Λευτέρης Καμηλαρης, Χρίστος Πιερεττης, Δήμος Γούμενος, Γιώργος Κύζας, Αντώνης Ζεμπασιης, Μιχάλης Λοιζίδης (μέσοι) και επιθετικούς τους Δημήτρη Στάθη, Νικόλα Παρασκευόπουλο και Κυριάκο Τσούκκα.

Να σημειωθεί, ότι η ομάδα βετεράνων Παραλιμνίου, έχει δώσει σειρά αγώνων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχοντας αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τους βετεράνους Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Πανιωνίου, και όπως μας έλεγε το στέλεχος της ομάδος Χρήστος Πιερέτης, που ήταν σε διαρκή συνεργασία με τον Μιχάλη Σιμιγδαλά για τη υλοποίηση του αγώνα, ήταν σειρά να παίξουν με την ΑΕΚ, στην οποία έχουν ιδιαίτερη αγάπη.

«Οι βετεράνοι της ΑΕΚ, επιτέλους, βρήκαν ημερομηνία για να ‘χωρέσουν’ στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα το μεταξύ μας παιχνίδι. Ως Σύνδεσμος βετεράνων κάνουμε κάθε χρόνο ένα ταξίδι στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσουμε ομάδες, που έχουν άσους οι οποίοι ήταν για πολλούς από εμάς είδωλα των παιδικών μας χρόνων. Τώρα λοιπόν θα νοιώσουμε ιδιαίτερη χαρά, γιατί θα παίξουμε με την ΑΕΚ, οι άσοι της οποίας έχουν γράψει τη δική της χρυσή σελίδα στο βιβλίο του ελληνικού ποδοσφαίρου», μας έλεγε μεταξύ άλλων ο κ. Χρήστος Πιερέτης.

Με Νικολάου Μπατίστα, Παπαδόπουλο, Γεωργιάδη και άλλους άστέρες η αποστολή της ΑΕΚ

Η ομάδα βετεράνων της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, από παλαιότερο της αγώνα

Με την αποστολή της ΑΕΚ, επειδή ο αγώνας είναι …διεθνής, ο εκλέκτορας και επιτετραμμένος για να ‘κλείνονται’ οι αγώνες, ως και το μέλος της διοίκησης των βετεράνων της ΑΕΚ, που μίλησε με τον Χρήστο Πιερέτη, Μιχάλης Σιμιγδαλάς, επεδίωξε να είναι παρόντες στο γήπεδο Ερυθραίας, όσο το δυνατόν περισσότεροι άσοι της ΑΕΚ που έχουν γράψει ιστορία στην ομάδα. Έτσι, μετά από πολύ καρό αναμένεται να δώσουν αγωνιστικό παρόν οι Λάκης Νικολάου(σ.σ. τελευταίος αγώνας που έπαιξε με τους βετεράνους ήταν τον Νοέμβριο του 2018 στο γήπεδο Αχιλλέα Αχαρνών για το Ίδρυμα ΜΑΝΑ.

Ο Λάκης Νικολάου τιμάει τους εκπροσώπους του Ιδρύματος ΑΜΕΑ Νέας Φιλαδέλφειας «Μάνα» τον περασμένο Δεκέμβρη. Διακρίνονται και οι Χάρης Κοπιτσής(αριστερά) και Μιχάλης Σιμιγδαλας (δεξια)

Αλλά και οι Ντανιέλ Μπατίστα και Μανώλης Παπαδόπουλος, που βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Αθήνα, αφού η μόνιμη ποδοσφαιρική του στέγη είναι στην Χίο. Και φυσικά αγωνιστικό παρόν και από τον αρχισκόρερ Λάμπρο Γεωργιάδη, αλλά και του Ιβάν Ρούσεφ, Χάρη Κοπιτσή, Μιχάλη Βλάχο, Λύσσανδρο Γεωργαμλή, οι οποίο θα πλαισιώσουν τους άλλους αστέρες του «κιτρινόμαυρου» παρελθόντος. Στην αποστολή φυσικά και ο πρόεδρος Στέλιος Σεραφείδης, ο οποίος στα 84 του χρόνια είναι ακμαιότατος και με τους Σιμιγδαλά και Νίκο Σεβαστόπουλο, εκπροσωπούν τον Σύνδεσμο βετεράνων της ΑΕΚ σε όλες τις εκδηλώσεις με τελευταία την κοπή πίτας στον Σύνδεσμο βετεράνων του Ιωνικού. Και φυσικά ο αντιπρόεδρος Γιώργος Καραφέσκος.

Από εκεί και πέρα, το παρόν αναμένεται να δώσουν και οι Χρήστος Αρδίζογλου, Πάνος Στυλιανοπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Ηλίας Ατματσίδης, Δημήτρης (Τάκης) Καραγκιοζόπουλος, Κοσμάς Πεσιριδης, Στέφανος Καλεντέρογλου, Αναστάσιος Αγγεόοπουλος, Στυλιανός Κωνσταντινίδης, Σεραφείμ Σοφιανίτης, Παναγιώτης Παπαθεοδώρου, Τριαντάφυλλος Παντελίδης, Δημήτρης Ζήσης, Λεωνίδας Δαδίτσος, Άκης Χουλιάρας, Μιχάλης Μπούρας, Μιχάλης Πιθαρούλης, Θανάσης Ζαχαριάδης, Γιάννης (Φάντροκ) Γάσπαρης, όπως και ο Αθανάσιος Σαρκίρης που θα έρθει από το Βελιγράδι, αλλά και ο Κώστας Μασουρίδης μετά από αρκετό καιρό σε αγώνα βετεράνων.

Με την αποστολή της ΑΕΚ παρόντες θα είναι ακόμη οι Γιώργος Μπαρδής, Γιώργος Βούλγαρης (ως φροντιστής) αλλά και το επίτιμο μέλος του Συνδέσμου και στέλεχος στη διοίκηση του σωματείου Κώστας Μάρκου.

ΔΕΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΡΤΗ

Ο Λάμπρος Γεωργιάδης σε ενέργειά το από παλαιότερο αγώνα, που παρακολουθεί ο Λάκης Νικολάου

Να σημειωθεί ότι μετά τον αγώνα οι γηπεδούχοι της ΑΕΚ, θα δεξιωθούν τους φιλοξενούμενούς τους σε ταβέρνα στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Μάλιστα το τραπέζιο θα το κάνει ο εκ των χορηγών στους βετεράνους της ΑΕΚ και επί χρόνια μέλος στην διοίκηση ΠΑΕ και σωματείου ΑΕΚ Γιάννης Σουρτζής.

Ο Χρήστος Αρδίζογλου, μιλάει με τον Τάκη Παπαθοδώρου, Οι δύο τους, όπως και οι Πορφύρης, Γάσπαρης, Αγγελόπουλος και Μπαρδής, θα δώσουν παρόν σήμερα στον αγώνα της Νέας Ερυθραίας
Μπουφάν θα χρειαστούν και σήμερα οι ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στον αγώνα βετεράνων ΑΕΚ-Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. για να προφυλαχθούν από το κρύο. Όπως αυτό που φοράει ο Γεωργαμλής, που διακρίνεται εν μέσω Λάκη Νικολάου και Χάρη Κοπιτσή

Facebook Comments

ΑΕΚ Δημήτρης Κουμουρτζής Ένωση Νέων Παραλημνίου Ιστορία Παλαίμαχοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.