Τους πρόλαβε η Φώφη στα συχαρίκια

Αν και έμεινε λίγο πίσω τις προηγούμενες ημέρες, η Φώφη Γεννηματά πρέπει να ήταν η πρώτη από τους πολιτικούς ηγέτες που εξέφρασαν δημοσίως τα συγχαρητήριά τους σε Στεφανίδη και Κυριακοπούλου για το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου…

Η συνηθισμένη τακτική των πολιτικών να απευθύνουν συγχαρητήρια προς τους Έλληνες αθλητές στις μεγάλες επιτυχίες για να κλέβουν λίγο από την λάμψη τους και να επωφεληθούν εκλογικά, δεν θα μπορούσε να λείψει μετά από την ιστορική διάκριση των Στεφανίδη-Κυριακοπούλου στο Βερολίνο…

Ακολούθησαν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι… υπόλοιποι φτωχοί συγγενείς.

«Με τη νέα εμβληματική Ευρωπαϊκή σας διάκριση επιβεβαιώνετε, στο ακέραιο, την θέση σας στη κορυφή του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συγχαρητήριο μήνυμά του και πρόσθεσε ότι «Δίνετε παραλλήλως μοναδικό παράδειγμα κύρους και ήθους στη νέα γενιά. Θερμά συγχαρητήρια και καλή πορεία για νέες κορυφαίες επιδόσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του έγραψε:

Συγχαρητήριο tweet του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με αφορμή την κατάκτηση του χρυσου και του ασημένιου μεταλλίου στο επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, από τις Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. «Με χαρά και περηφάνια καμαρώσαμε τα κορίτσια μας να «μονομαχούν” για το χρυσό μετάλλιο του επι κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Εκαναν ελληνική υπόθεση τον τελικό ενός τόσο σκληρού αγωνίσματος. Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου ευχαριστούμε! Μπράβο ΣΕΓΑΣ».

«Μπράβο στην Κατερίνα Στεφανίδη και στη Νικόλ Κυριακοπούλου που μας ανέβασαν σήμερα στα ύψη με το χρυσό – αργυρό στο επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας ότι «Ο ελληνικός στίβος μας χαρίζει χαμόγελα που τόσο έχουμε ανάγκη ειδικά αυτό το καλοκαίρι της θλίψης».

Υπάρχουν κι άλλοι, κι άλλοι… Επίσης πολλοί, ανάμεσά τους και οι παραπάνω, πόσταραν τα συγχαρητήρια για την επιτυχία του Γκολομέεβ στο ευρωπαϊκού της Κολύμβησης στην Γλασκώβη.

Και όλοι τους πλέον περιμένουν τους Έλληνες αθλητές για την φωτογραφία.

Δείτε επίσης: