Όλα καλά με το (επόμενο) πρωτάθλημα… Με τον Ιβάν τον πιστολέρο, τί θα κάνετε;

Επειδή ακούγονται διάφορα σε σχέση με τα μέτρα για το ποδόσφαιρο, προκειμένου, όπως λέγεται και γράφεται κατά κόρον, να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, θα πρέπει να σημειώσουμε για πολλοστή φορά προς ενημέρωση των φιλάθλων ότι τα όποια μέτρα ληφθούν, θα ισχύσουν από την επόμενο σεζόν και ΟΧΙ στην φετινή Superleague.

  • Γράφει ο Ντίνος Κούλης

    Γράφει ο Ντίνος Κούλης

Το φετινό πρωτάθλημα, έτσι όπως κωμικοτραγικά εξελίσσεται πλέον, διακόπηκε για έναν συγκεκριμένο λόγο, που ήταν εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Εφόσον, λοιπόν, δεν αλλάξει άμεσα κάτι σε σχέση με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, το ελληνικό πρωτάθλημα και την Ελλάδα γενικότερα, η κυβέρνηση θα έχει κάνει ουσιαστικά μία τρύπα στον νερό.

Tο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι οι διατάξεις που ήδη υπάρχουν στον Π.Κ. για τα επεισόδια στο πλαίσιο των κανόνων της FIFA και της UEFA (ψηφίστηκαν άλλωστε υπό την έγκρισή τους το περασμένο καλοκαίρι), αλλά το γεγονός ότι φτάσαμε στο σημείο να απαιτούν τίτλους μπαίνοντας με τα όπλα στα γήπεδα.

Ποινές υπάρχουν πολλές και βαριές για όλα, αρκεί να εφαρμόζονται για όλους.

Από κει και πέρα, όλα τα υπόλοιπα γίνονται για το θεαθήναι, έτσι ώστε η κυβέρνηση να δείξει στον κόσμο ότι παρεμβαίνει και παίρνει μέτρα. Απόδειξη ότι όποια μέτρα ληφθούν, θα πρέπει να  ψηφιστούν στην ΓΣ της ΕΠΟ το ερχόμενο καλοκαίρι για να ισχύσουν πια από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Διέκοψαν, δηλαδή, το φετινό πρωτάθλημα και ο όρος τους να ξαναρχίσει είναι να παρθούν επιπλέον μέτρα, όχι γι’ αυτό που διανύουμε, αλλά για το επόμενο πρωτάθλημα.

Το φετινό που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επαναρχίσει το ΣΚ της Πρωταπριλιάς, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τους ίδιους ακριβώς όρους, με τους οποίους ξεκίνησε, αλλά και εξακολουθούσε φυσικά να έχει μέχρι το σημείο της διακοπής.

Όλα τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με…

– Ποινή αφαίρεσης άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα και υποβιβασμός ομάδας αν υπάρξουν δύο φορές την ίδια σεζόν επεισόδια (γενικώς και αορίστως).

– Αποχώρηση της αστυνομίας από τα γήπεδα (το ακούμε 15 χρόνια!) και ανάθεση της ασφάλειας των ΠΑΕ σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι (υπάρχει ήδη).

– Μεταφορά της αρμοδιότητας επιβολής κυρώσεων για εμπρηστικές δηλώσεις από την Επιτροπή Δεοντολογίας στις Πειθαρχικές Επιτροπές (αυτό μας έλειπε).

– Βελτίωση του Πειθαρχικού Κώδικα ώστε να μην υπάρχουν «παραθυράκια» και διατάξεις με ποικίλες ερμηνείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνηέντως από τα νομικά τμήματα των ΠΑΕ (ο κώδικας είναι εναρμονισμένος με αυτον της FIFA και της UEFA).

– Η καθιέρωση μόνο δύο βαθμών στη δικαιοσύνη (πρώτος βαθμός και έφεση) και η κατάργηση του τρίτου (Διαιτητικό Δικαστήριο), με μόνο μία δυνατότητα αναβολής εκδίκασης υπόθεσης για λόγους ανωτέρας βίας…

…Θα τα δούμε από το καλοκαίρι.

Όλα καλά με τα γενικά μέτρα που θα αποφασιστούν για το (επόμενο) πρωτάθλημα, λοιπόν.

Με τον Ιβάν, τον άνθρωπο που μπήκε με το πιστόλι και διέκοψε το πρωτάθλημα, τί θα κάνετε; Θα δικαιωθούν άραγε όσοι υποστηρίζουν ότι κυβέρνηση και Σαββίδης, είναι ένα; Ήδη ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για τις επόμενες επιχειρηματικές του κινήσεις στην Ελλάδα, πάνω που έδειχνε να ξεπουλάει και να εγκαταλείπει…

Ας περιμένουμε, όμως, πρώτα την απόφαση του δικαστή Καποδίστρια.

Δείτε επίσης: